kızlar eşim çok bozuldu,sakinleştiremiyourm

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
biz her ikimizin ailesinede uzakta yaşıyorz.cocugumuz olunca 7 gün annem 7 gün kayınvalidem 4 ay da sağolsun kızkardeşim geldi baktı.bende eşimde çalışıyoruz memuruz.yani anlayacağınız kızkardeşimin gelmesi dışında cocuguma bakan kimse olmaıd ve bu konuda asla kimseyi suçlamadım hakkım yok çünkü.hatta mümkünse kimse gelmesin yani önemi yok.çocugum 7 aylıkken bakıcı ile tanıştı,ve şimdi cok şükür 4 yaşında kreşe gidiyor 2 yıldır.neyse kayınvalideme eşim bir kez (bakıcının kızı doğum yapmıstı 1 ay kadar yoktu)anne gelde cocuga bak dedi kayınvalidem "serçecik rapor alsın" dedi ben heyet raporu aldım 40 gün cocuguma baktım.annem gelemez çünkü küçük kardeşim var okula gidiyor.neyse o konu öyle kapandı. bu arada 7 yıllık evliyiz eşimin ailesinden kayınvalidem dışında henüz hiçkimse evimize gelmedi uzaklıgı ve işlerini bahane ettiler hep.neyse onuda geçtim gerçekten bunları eşim takıyor kafasına ben onu hep sakinleştiriyorum.ta ki bugüne kadar. kayınvalidem aynı şehirde oturdukları kaynımın bebeğine bakmaya gidiyormus haftaiçi orda kalıyormus kayınpederimle beraber kayınpederim hala çalışıyor üstelik işe ordan gidiyormuş.neyse ne var bunda aynı şehirdeler diyeceksiniz ancak eltimin annesi aynı apartmanda oturuyor ve eltimden başka çocugu yok üstelik genç bir kadın yani çocuga bakabilir.eşim bunları düşündükçe sinirlendi annem gelip 1 ay bakmadı bizim cocuga ama gidip oraya yerleşmişler çocuk bakmak için diye.aslına bakarsanız ben el kızıyım benim için ne kadar uzak o kadar yakın .kimse gelsin evimde kalsın istemem . kayınvalidem hiçbirimizin cocugu yokken" kimse bana güvenip cocuk yapmasın herkes kendi çocuguna bakar" diyordu. şartlar değişti , eşimede suan kızmasında hak vermiyor değilim . ailesine böyle bir konu için tavır almasını asla istemem.benim bu konuda bir yanlışım varmı genellikle ailesi ve eşim arasında dengeyi kurmaya çalıştım hep ama bilemiyorum insanız hepimiz hatalarım olmuş olabilir.siz ne düşünürdünüz böyle bir durumla karşıkarşıya gelseniz.

Son düzenleme:
Bu onunla ailesi arasında, anlatımından anladığım kadarıyla senin karışmış olduğun tartışma falan yok, karışma çok fazla. Eşini sakinleştirmeye çalış ama ikili diyaloglara karışma derim

Bence hic bir akil verme. "Canim bu sen ve aileni ilgilendirn bir konu, o yuzden ben akil veremem. Ama boyle bir konu icinde uzulmen ve ailenle bozusma olasiligin beni uzuyor" de yeter

karışmadım hiç şimdiye kadar.evimde kimse aylarca yıllarca kalsın istemem zaten.ama eşim içinde üzülüyorum ya ona belli edemiyorum pek

olayın seninle bir ilgisi yok ki
eşin çoook haklı olarak kendi ailesine kızıyor.
kv zamanında bana güvenmeyin demiş ama
şimdi çok ayıp etmiş
elti annesi ile aynı apartmanda genç ve çocuğuna kendi bakabilecekken kv geliyor.
maşallah. ben gelin olarak buna çok bozulurdum.
iyi sen eşine bu konuda sıkıntı vermemişsin.
ben olsam bak annen bizim çocuğa bakmadı ama kardeşinin çocuğuna
nasıl koşa koşa gidiyor derdim
kusura bakma amacım gaz vermek değil ama
benim başıma gelse ben senin gibi sakin olamazdım. biraz empati yaptım da
sen hiiiç olaya dahil olma. gelin oğlumuzu doldurmuş demesinler.
ama eşin de duygularını kırıcı olmadan ailesine ifade etsin derim

yok ya ben gaza hiç gelmem bu konuda.alıştım galiba bu duruma.dedim ya ne kadar uzak,o kadar yakın.zararları dokunmasın yeter.tabi arada sırada bozuldugum oldu ama eşim yanlış anlamasın diye geri adım attım hep çünkü o bu konuda ailesinden dertli.çalışan kadının her zaman bir aileye ihtiyacı oluyor ama bizim hiç kimsemiz olmadı şimdiye kadar yanımızda dedim ya henüz kapımızın ziline basan olmadı:) eşimde takmasa keşke kafasına. canım ya zaten işiyle ilgili yeterince sorunu var birde bunlar çıktı başına.

Buna benzer durumları ben de cok yasadım yasıyorum da. Düğünümden tutun cocuğum olana kadar bir cok olayda esimin ailesi hic bir zaman sıcaklık göstermedi.
Esim her seferinde kendi kendini yiyip bitirdi.
Siz de oyle yapmışsınız zaten, ben de olaylarda hic müdahale etmedim, karışmadım da.
Tam tersi esim bit sey dediği zaman ben isin olumlu yönünü bulmaya çalışıp farklı acılardan baktirmaya calisiyorum.
Aslında cok da iyi gerekçe bulamıyorum ama yapacak bi sey yok

Bir komplo teorim var :)

Eltinin annesi aynı apartmanda oturuyormuş.
Kayınvaliden,rekabet için oraya gidiyor olabilir.
Yani meydanı gelinin annesine bırakmamak için :)

Siz,2 aileden uzak yaşıyormuşsunuz.
Senin annenle aynı şehirde olsaydınız,kayınvaliden size de gelirdi diye düşündüm nedense.

hiç karışma iyi yada kötü yorum yapma
sen zaten kayınvalidenin evine gelip aylarca kalmasıı istemiyorsun
hiç bozuldum kırıldım deme eşine hatta onu sakinleştirmeye çalış

Bence sırf diğer torununa bakmadı diye çevreden bir çok laf işitti,
o nedenle de aynı şehirde olan oglunun çocuguna bakmak için diretti.

Belki de eltin istemedi bile yani :)

Boşver siz çocugunuzu büyütmüşsünüz,
eşin de arasın konuşsun annesiyle mutlaka bir açıklama yapar elbet...

Sen bir şey deme, eşin sinirini senden çıkarmasın :)

Son düzenleme:
dün akşam eşim konuyu tekrar açtı.bende canım boşver bakma kimseye zaten bizim suan kimseye ihtiyacımız yok dedim.o da "ama insanın içine oturuyor" dedi.hiç oturmasın uzaktayız biz nasıl gelsinler filan dedim konuyu kapatmaya çalıştım.yakınlarda benim tek başıma bir iş için kayınvalidemlere gitme durumum var. bakalım orda nasıl olacak ben hiç konuyu açmam ama eminim onlar kendilerini birazda olsa çekinik hissedeceklerdir.eltiminde zaten kimseyi istediğini sanmıyorum. o da çalışıyor ama eminim annesi gelsin çocuğuna baksın isterdi.

bosver cnm yaa sen hiç karşma bence esın kızmakta haklı ama o aılesı ıle onun arasında olan bısey....allah yardımcın olsun

merhaba canım eşim artık bir yetişkin olsa bile sonuçta anne ve babasının çocuğu.zamanında kendisi zor durumdayken onu yanlız bırakan ilgilenmeyen ailesine karşı kırgın olabilir.üstelik kardeşinin bu kadar bebek bakımında evine yerleşecek kadar yardıma ihtiyaçları yokken.eşin haklı tabiki ama yapacak birşey yok eşinin yanında ol bu durumu zamanı gelince konuşur ailesiyle.şimdi konuşsa senin doldurduğunu,kıskandığını düşünebilirler.olay farklı yönlere gider.hiç karıştırma....gün olur devran döner sabırlı olun ve birbirinize sarılın.eşin manevi boşluk yaşıyor olmlı bunu en iyi senin desteğinle atlatabilir.....

Eee bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey yok ki ?

Hem uzak oluşunuz hemde belki diğer gelinini daha çok seviyor olması, torununa kendi isteği ile bakmasına sebep olmuştur...

Sizin için aynılarını düşünse bile uygulayamaz, çünkü belirttiğiniz gibi kayınpederinizde kayınvalideniz nerede kalıyorsa orada kalıp ordan işe gidiyormuş.. Siz farklı şehirde olduğunuza göre kimse işini bırakıpta torun bakmaya gelemez herhalde..

Tek eltinizin annesi değil ki binlerce torununa bakmak istemeyen anneanne / babaanne var.. Burada da çok okuduk..

Bu durumda neden anneannesi bakmıyor , o halde bende bakmam mı deseydi babaannesi ? Ne istiyorsunuz ben anlamadım açıkçası ama sizi ilgilendiren bir durum yok bence..

Son düzenleme:
kader

ben birşey istemiyorum zaten.birşey istediğimi kim söyledi.ben içinde bulunduğum durumu paylaştım

Eşime hak veriyorum diyorsunuz..

Hak vermek yerine bahsettiğim sebepleri anlatabilirsiniz..

Konuyu siz açmışken burada olmayan eşinize seslenmemi beklemiyorsunuz umarım..

Eşime hak veriyorum diyorsunuz..

Hak vermek yerine bahsettiğim sebepleri anlatabilirsiniz..

Konuyu siz açmışken burada olmayan eşinize seslenmemi beklemiyorsunuz umarım..

neden gerginsiniz anlamadım.rahatlayın canım birazeşimle konustum tabiki.ben paylaşmak istedim.illaki birşey yapın demedim.isteyen öneride bulunur isteyen bulunmaz.tırstım valla:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…