Kekler - Pastalar kızlar feci şekilde aseriyorum yardım lütfeeennnnnn!!!:)

laleinuman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
221
0
46
İstanbul
öncelikle merhabalar...ya canım aşırı derecede kakaolu ıslak kek çekiyor kızlarrr harika bir tarifim vardı ama kayınvalidemdeyken kaybettimm( dışardan yemeyi hiç sevmiyorum böyle şeyleri evde yapmak istiyorum.nette baktım ama hep çiğ yumurtalı karışım kullanılıyor onu da ben yiyemiorum( lütfennnn lütfennn aranızda güzel tutan bi ıslak kek tarifi olan varsa bana cevap versin canım kızım karnımda tatlı krizine girdi tekmelemekten helak oldu yavrucağım:)

Mesajı gönderdikten sonra siteden bi arkadaşın kekini gördüm tam senlikmiş, hem yumurta sonradan dahil oluyor hem de çok pratik-miş.

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/555588-8-dakikalik-eserimmmmbrownimm.html

biraz geç oldu ama umarım yapıp yemişsindir.
Madem yumurta çiğ kaldığı için o sosla yiyemiyorsun, ben de böyle bir tarif gördüm onu paylaşayım.
(Ben 3 yumurta, 1/5 şeker koyarım)

Malzemeler

250 gr margarin
1 kg süt
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un

Süslemek için
Damla çikolata

...

Islak Kek Tarifi:
Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor.

Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz.

Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz.

Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin.

Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için
Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

alıntıdır

Son düzenleme:
ayy kıyamam ya bebiş nelerde istiyo öyle şimdi gördüm msjı bendeki tarifte çiğ yumurtalı ama arkadaş vermiş zaten
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah afiyet olsun

bu akşam şu 8dklık browniyi yaptım. keşke yakın olsaydın da getirirdim diye aklımdan geçirdim :)
o arkadaş mikrodalgada 8dkda pişirmiş ama ben normal fırında 15dk pişirdim. kesinlikle tavsiye ediyorum. acil durum kurtarıcısı :)

1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı şeker
1 çay bardagı sıvı yag
3 yemek kaşıgı kakao
Bunları çırpıp 1 su bardagını ayırıyoruz.Kalan karışıma:
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardagından az un ekleyip çırpıyoruz
borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz,mikrodalgada 700 watt'da 8 dk pişiriyoruz.....

(fırında 180derecede 15-20dk)

benim de mikrodalgam yok bend de senin gibi fırında yapim bakiym ya okadar yedim ama yok yine de yemek yine de yemek istiorum:) gözüm döndü:)

Valla gayet başarılı bir tarif :) ve yemelere doyulmuyor :)
üzerine vanilyalı dondurma aldı kardeşim onlar öyle yedi. bu da saan alternatif olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…