Kizlar Fikir ve Onerilerinize Ihtiyacim Var Lutfennn

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Merhaba kizlar desteginize fikirlerinize ihtiyacim var. Cipralex 10 mg ve remeron solusyonu (5damla) 7 aydir kullaniyorum ve birakma seviyesine geldigimi dusunuyorum. Oncesinde siddetli beyin, boyun, kas agrilarim vardi ve hayat zevksiz ve stres yonetimim yoktu. Asil sorumum patavatsiz olan insanlari (ozellikle kayinvalidemi) kafama takip niye boyle diye kendimi uzup hasta ediyorum. 6.5 yildir evliyim ve esim inanilmaz destek ve hep diyor kim ne derse desin ben yanindayim diye. Annem boyle onemli olan bizim iliskimiz diyor, benim kotu olmama cok uzuluyor. Yine de arada sinirlenip kafam atiyor. Kayinvalidem kiziyla gecmiste sorunalr yasamais simdi de kizi 1 numara ve kizina (kiz da 34 yasinda) asiri duskun, o uzulmesin diye mesela bize diyor ki onunla ilgilenin, gonlunu alin ya da kizinin cocugunu surekli anlatiyor. Neymis kizi cok hassasmis, misal telde konusurken dur kizimla da konusun diye pat diye teli veriyor ona. Cocugu icin de hediye alin falan deyip duruyor. Bunlar beni cok rahatsiz ediyor bu yuzden hipoglisemi, stres her turlu psikolojik hastalik yasiyordum suan daha kontrolluyum. Cocuk dusunuyorz ve ilaclari birakmam lazim %100 emin olmak imkansiz ama mesela onlara kizmam benim tekrar kotuye gittigime isaret mi? Suan uykularim duzenli, strese yenilgim daha az,agrim yok. Ydisinda yasiyorum. Onerileriniz nedir? Sizde de bole seyler oluyor mu? Esim bir de yegenimle zaman gecireyim dedikce sinir oluyorum. Lutfen bana fikir verin rahatlatin nolurrrr

tatlım doktorunla konuştun mu ? sonuçta senin ilaç bırakmana onun karar vermesi lazım ,

bide psikolojik tedavi grubuna gittin mi ?

yurtdisinda yasiyorum terapiye gidemiyorum. dr um en az 6 kullan sikayetin gecince kes dedi. diger sorularima var mi cevap? davranislari yasayn var mi?

doktora danışın 7 ay kısa geldi bana.ayrıca bu tip ilaçların dozajı dusurulerek bırakılıyor

Son düzenleme:
bahsettigim konularla ilgili goruslere ihtiyacim var yazdigim konu ile ilgili sizde de boyle mi kayinvalide fln?

eski görümcemde bende aynı sorunları yaşadım ,devamlı onuda bir yerlere götürmemiz istenirdi ,kayınvalide nişanlı olduğumuz için bana söylemezdi nişalıın başının etini yerdi bizimle gelirdi ,

elini cebine atmazdı oda çalıştığı halde ,bana ne alınsa aynısını isterdi .......

be nişanlıma başbaşa zaman geçirelim bak hep ynmızda çocuğumuzgib oldu diyerek biraz uzaklaştırmıştım..

yaptıkları hoş değil ama bunalıma girecek bir durumda yok ,sen biraz fazla kafaya takıyorsun ,umursama duymamazdan gel ,salla gitsin

Bu arada senin için pskiyatr bir arkadaşıma sordum ,bu tip ilaçlar 3 yıla kadar kullanılıyormuş yanında bir terapi alman gerekirmiş ve azaltarak bırakmalıyımışsın ,buunduğun ülkede dil sorunu sebebiyle mi

doktora gidemiyorsun ?

Son düzenleme:
Canim,bunlar kafaya takilacak seyler degilki..bak esim yanimda destekci bana diyorsun gerisini bosver,,,cipralex 10 mg bende kullaniyorum,,sinir ve stresten dolayi benirahatlatti bu ilac,,ewet en az 6 ay kullanman gerekiyor,kafana gore birakma ilacini..hatta o ilaci veren doktoruna git,anlat belki ilacini degistirir yada mg yukseltir,,tamam tatlim,,hem o ilaclar pat diye kafana gore kesilmiyor,,yarim yarim icerek kesiliyor doktorunla gorus,,,kaynanaya gorumceyede takilma fazla,,,bunlarin hepsi ayni...

Dil sorunum yok canim ama kultur farki da farkediyor mesela senin kafana taktigin kulturel sorun ( gorumce misal) burda ole bir sorun olmuyor pek. Dolayisiyla dr a takiom dedyince bunca takacak ne var ki diyor? Tr de daha makul sorunlar bunlar :)) Benim en az 6 kullanmam gerekliydi Prof. Dr a gittim Trde arada mailleseriyorz zaten baska sorunlarim epey gecti arada bole kiziyorum cok cukur 7 ay kullandim azaltip kesecem.

Sagolun kizlar icimi rahatlattiniz. O anki sinirimi paylasmak icin yazmistim yoksa normalde bu haric tum konularda kontrolluyum. Yok ilaci direk kesmicem once 5mg 1 hafta, sonra 2.5 mg 1 hafta ve gunasiri icip 20 gune birakcam.. Tekrar sagolunnnnn

Kesinlikle kafanıza takmayın bu meseleleri. Sanırım duygularınız çok yıpranmış bundan dolayı sizi sinirlendiriyor bu durumlar.
Turkiye'de olsanızda bu durumlar önemsenecek durumlar değil.
Kızının belliki desteğe ihtiyacı var, kendini yalnız hissediyor sizden destek bekliyor k.valideniz.
Kötü birşeyde istemiyor ki onunla konuşmanızı istediğinde.

Eşinizin yeğeniyle ilgilenmek istemesi ise çok normal. Buna kızmayın.

gercekten cok destekleyici moral verici seyler yazmissiniz. canim sagol. cok hassasim cabuk alinirim ama hep icime atinca birikior. sizde de bole durumlar var mi? cok saol tekrr

Herkese destegi icin tesekkur ederim. Burada yazilanlari okudukca insan baskalarinin da sorunlarini goruyor ve kimi zaman kendi haline sukrediyor kimi zaman da morali dusuyor. Ama onemli olan su ki insan akil sagligini korumazsa hayatta her sey onemsiz. Bunu cok iyi anlamak gerek. Benim yazdigim sorunlari gorenler ve moral verenlere de tesekkur ediyorum ayrica. Paylasinca insanin yuku hafifliyormus .. Artik cok sukur daha stabil bir hayat ve psikoloji istiyorum ve insallah ilacimi da azaltarak birakiyorum 7 ayin sonunda. herkese sevgiler

Yine destege ihyicami var yeni konu actim ama burdan fikri olan yazsin lutfennnnnn

Yine gorumcem biz 4gunluk trye gidiyoruz kv hemen o da geliyor kar kis demiyor cocugu kapip geliyor bike de kv yalniz olalim istiyorum o olunca hic hoslanmiyorum.. Napcammmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…