kızlar fikir verin lütfen...

zeybet

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
38
1
16
Eskişehir
şimdi size aklımı çok karıştıran bir olayı anlatacağım 6 aylık bir ilişkim var ve evlilik planları yapıyoruz benim seneye okulum bitecek sevgilimde benim olduğum şehire gelecek aramızda ki ilişki çok güzel çok romantık beni çoğu zaman anlar ama ailesi aslında direk bana yapılmış bir şey yok ama sevgilimden sürekli para istiyorlar kız kardeşiyle tanıştığımız ilk gün konusurken üçümüz kız kardeşi sen beni okutmakla yükümlüsü abi sen kimin için yaşıyorsun tabi ki bizim için yaşıyorsun dedi o an çok gözüm korktu açıkçası bir iki kere sevgilime bu konuyla ilgili laf soktum ama anladığını sanmıyorum daha sonraları sevgilim banka kredilerini kız kardeşinin üniye gitme senesine göre ayarladı sizde ben mi abartıyorum sevgilimin şuan evlilik için para biriktirmesi gerekmez mi babasına kredi çekip bağ ve araba aldı bunlar gözümü çok korkuttu sizce ne yapmalıyım korkuyorum ve sevgilim benim yanıma geldiğinde babası onların yanına gitmesini istiyor çok üzülüyorum ne yapmaşlıyım

Şuan için ailesiyle yaşıyor elbette herşeyi yapacak..
Ama ileride sorun olur gibi sanki,
zaten senin şimdiden kafana takıldığına göre sen bunların rahatsızlığını yaşayacaksın o zaman..

Yanlız kız kardeşin 'bakmak zorundasın' gibi ithamı tuaf olmuş, abi tabi ki bakacak ama çirkin bir kelime..önyargılı olman normal sanki

ya aslında kardesını okutması cok ıyı bırsey...
ama ınan sen anlatınca gorumcem aklıma geldı..
aynısını onlarda yasamıs.. enıste yıgenını okutuyormus..
evlenmısler e dogal olarak parayı kesmıs enıste...
yıgenı hem enıstemı hemde ablamı rezıl etmıs dugunlerınde dugunden sonra..
sımdı konusmuyolar ama amcasına sen erkekmısın falan demıs..

yanı ınan yakınımda yasandıgı ıcın benmde gozum korktu..
bence sevgılınle acıkca sorup fıkrını almalısın

onu çok sevmeme rağmen sırf korktuğum için ayrılmayı bile düşünüyorum her izinde mutlaka kız kardeşi bir şeyler aldırır daha 17 yaşında lisede böyle üniversite okusa ne yakar sorun yaşarız kimbilir

evet çok korkuyorum şimdi doğu görevinde ve bu yüzden iyi para kazanıyor ama ailesine para yollamaktan ve onlar için kredi çekmekten asgari ücret bile kalmıyor ona

Valla eğer ilerde de böyle yaparsa çok çekersin sana söyleyeyim. Hele ki görümce adayın çok bilmiş birşeye benziyor yani iyi düşün doğru karar ver ilerde yani evlenince daha büyük sorunlar yaşarsın gibime geliyor. Çünkü erkek arkadaşın ikinizin geleceğini düşüneceğine ailesinin geleceğini daha fazla düşünüyor yani yazdıklarından bunu çıkardım. Evlenincede bu durum pek değişmez gibime geliyor. Al karşına konuş eğer evlendikten sonrada böyle yaparsa yanarsın ben sana söyleyeyim.

Önce kendi hayatı, sonra kardeş..
Bu böyledir.
Demek ki sizinle ilgili evlenme planı yok, kardeşine yatırım yapacak; bu normal.
Ha evlenmeye niyeti varsa da, diğer durum normal değil.

Kız kardeşi baya dengesizmiş, öylemi söylenir abisine, ne yüzsüz ya bazı insanlar! Eşekleri var sanki!kardeş okutma taraftarı birisiyim, ama böyle aptal, aptal konuşup şart koyup müdahale edebilenlerden hiç hoşlanmam, şeytan diyor, gitsin hem çalışsın hem okusun.

bu arada görünce bile bile senin yanında demiş olmalı. Ne ilginç insanlar var dünyada

Valla canım kız kardeşi ilk günden sana posta koymuş evlenince bir fazlası olur eksiği olmaz gibi geliyor bana Tabi ama erkek arkadaşının tutumu da önemli..Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah..

evet bende bunu bile bile söylediğini düşünüyorum bana düşüncelerini belli etmeye çalıştı

Aynen öyle!
yani sana msj veriyor, ona göre duşun taşın, sonra vir vir yapıp sorun çıkarma diye!
Bazilarin cesaretine hayranım:)
Gecen uztümde parayi getirmeyi unutmuşum ve 25 kuruşum eksikdi, inanirmisiniz kimseden isteyemedim sanki b.k olur istesem..

ama herşeyi birilerinden beklemekte biraz büyük:) neyseki, birilerini okutma taraftarıyım. Ama böyle davranan biri pek, iyi bir kalbi olacağını sanmıyorum. Neyse belki cocukdur, hayallerinden kirkmuşdur. Bu yüzden yanlışda yaklaşmış olabilir.

Canım ailesi seninle ilişkisini biliyor mu? Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var yaşca benden küçük 4 yıllık bir ilişkisî var ama kv adayı önce yeni gelin gibi tüm evinin eşyalarını yeniledi o borç bitince de ev aldırdı krediyle oğluna tüm bunları bu kızı îstemedîği için yaptı işi yokuşa sürdü yani senin konunu okuyunca da aklıma bu olasılık geldi bu kızcağız sabretti hala sabrediyor sevdiği için bekliyor seni de böyle sınıyor olabilirler Allah yardımcın olsun

bende öğrencilerin okutulması taraftarıyım ama küstahlık başka birşey..

ne demek mecbursun....kız aba altından sopa gösteriyor..açık açık konuş erkek arkadaşınla

hiç saptırma direkt söyle ne düşünüyorsan.. şimdi görmezden gelirsen

sonradan çok çekersin....

Çocuklarını yalnız kendilerine ait bir malmış gibi gören bu zihniyete sinir oluyorum gerçekten. Tamam baktın büyüttün ama müsadenle hayat onun, kendi hayatını kurup yaşamasına da fırsat ver. Ben ona baktım, o da bana bakacak, kardeşine bakacak diye bir şey mi var ya. Kendisi kuracak artık bir aile...
yok yok onlar bunları anlamaz, sevgilin de anlamayabilir, ona göre de normal geliyordur bu. Ama sizin aranızda sorun çıkaracağı muhakkak. Çok seviyorsan takmamaya alışacaksın zamanla. sanırım onun ailesi de her zaman önde gelmeyi isteyen ailelerden, çoğunun kendi ailesini kurduğunu ve artık aileden çıktığını kabul etmeyen ailelerden, bu şekildeyse sanırım sadece maddi konulala sınırlı kalmaz yaşayacakların.
Çok zor bir durum, sevgilinin ailesiyle olan ilişkilerini, özellikle annesine olan düşkünlüğünü iyi analiz et ve ona göre karar ver. Genellikle iki kişi birbirini severken biten bir çok evliliğin sebebi ailelerden kaynaklı oluyor.

Eğer erkek arkadaşınız bu durumu kafasında normalleştirmişse ve ailede bu durumu kullanıp sürekli taleplerde
bulunuyorlarsa işiniz zor.
Bu sadece kardeşi okutma meselesi değil. Evlendiğinizde de bu beklentileri olacak ve siz daima onlara birşeyler yapmak zorunda kalacaksınız, bu size ağır gelecek ama erkek arkadaşınıza ve ailesine normal gelecek. Hatta bunu gereklilik haline getirecekler.
Ne de olsa kardeşinin dediği gibi onlar için yaşıyor!!!
Bunun sıkıntısını çok yaşarsınız emin olun.
Şimdiden kredisini bile kardeşinin ünv. Başlamasına göre ayarlıyorsa çok uğraşırsınız.
Annesi babası yokmu yada yoksul mu ki siz okutacaksınız.
Üniversitede 4 sene hem okudum ham çalıştım babamdan bile para almamaya uğraştım hak görmedim talep etmedim.
Bu zihniyetle sizin işiniz zor inanın baş edemezsiniz.

Son düzenleme:
6 aylık ilişkide hemen evlilik düşünmek için çılgın olmak gerekir

1,5 2 yılda da evlenmek erken

ayrıca görümcen cadaloz
6 aydır tanıdığın adamda ailesine bağımlı

ha tabı bu arada ailenın reisi oysa tabıkı o okutabılır(maddi durumu yoksa baba vefat ettıyse anne işsizse)

ama kızın tavrı hoş değil

sen bu adamla 3 4 sene sonra evlensen daha iyi acele etme bence

daha sevgilin, esin degilki dur hele..Hem simdi ailesi var, onun icin fedakarlik yapmasi normal..Ilerde evlendiginizde seninde parani tutup verirse o zaman itiraz edersin..Ne guzel ailesine destek cikiyor, bence sevinmelisin cunki bu tip insanlar sorumluluk sahibi olurlar, ama seni benimserse.Oda evlenip cocuk sahibi olduktan sonra olur zaten.Tersine ailesiyle alakasi olmayan, eli ekmek tutmayan bir insan evlenincede aynisini yapar.Her ne kadar kardesinin kullandi gibi "bana bakmaya zorunlusun" desede abisinin destek cikip okutmasi cok guzel bence..

Daha 6 aylık ilişki
Şimdiden ailesine yaptığı,harcadığı sizi germiş.İnsanlar çocuklarını o yaşa getirene kadar binbir emek veriyo,çocuk da vefa göstermiş elinden geleni yapmaya çalışmış çok mu?
17 yaşında kız,daha çocuk şımarıklığında,abisin yapıcaksın tabi diyebilir ne var ki bunda?
Şimdi ailesine sahip çıkan,sorumluluğunu bilen yarın öbür gün eşine,çocuklarına sahip çıkar.Yerinde olsam sevinirim.

sevgilinizin babası hayatta mı vefat mı etti? eğer vefat ettiyse okutması gerekir tabiki ama diğer türlü zorundalık diye bişey olamaz tabiki destek olabilir ama herşey tek bir kişini üstüne yıkılmamalı ayrıca 17 yaşında kız çok şaşırdım gerçekten belliki siz varsınz diye özellikle söylemiş sizin yanınızda bu konuyu açmasının başka bi sebebi olamaz. ben 17 yaşındayken hayatta böyle şeyler düşünmezdim şimdi çocuklar bile kurnaz olmuş benim erkek arkadaşımda ailesi için kredi çekmiş babasının borcunu ödüyo maalesef artık aileler çocuklarını okutuyolar ama iki mislini çıkarıyolar çocuklarından. mesela ben şuan bekliyorum sevgilimin bazı planları var kredisini kapatmaya yönelik eğer kapatamazsa ilişkimizi bitirmeyi düşünüyorum çünkü 4 sende filan bitiyo normal şartlarda o kadar zamanda kimseyi bekleyemem daha borç bitecek para biriktirecek evlenecez nerden baksam 5 sene o yüzden bu kararı verdim kendisinede söyledim .sizde iyice ölçüp tartın ve açıkca herşeyi konuşun sevgilizle bende aynı durumun içinde olduğumdan sizi anlıyorum en iyi çözüm onunla konuşup bir yol belirlemeniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…