kızlar gebelik şekeri olan varmı? lütfen cevap yazın

dnznry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
489
4
46
İstanbul
slm kızlar benim 50 gremlık şekerim yüksek çıktı doktor biray sonra gel bekelım dedi bende şeker ölçme majinası var ölçüyorum ufak bir çok yesem yükseliyor. herşey yasak not ediyorum çıkan sonuçları benim ilk gebeliğimde de vardı hatta doktor bana insülün vermişti ama ben yapama dedim ve almamıştım o zaman diyet yapıcan dedimişti bende tamam deyip çoğu zaman uymamıştım kızım 8 aylık ve 2200 grm doğmuştu pak bir sorun yoktu şimdi doktora gittiğimde de insülün verirse napıcam bişey olurmu bebeğe zarar verirmi

benimde vardı, diyet yaptım kızım 38 haftada 3.700 gram doğdu, bence dikkat et rejime, ekmek yeme, kepekli dahi olsa yememiştim ben, şeker yerine bal kullanmıştım çok az ve yeşil elma yemiştim bol bol, protein yemiştim bide boyuna et, balık vb.. geçmiş olsun umarım sağlıkla alırsın yavrunu kucağına...

teşekkür ediyorum ben ekmek 3 dilim ve kepekli yiyorum doymuyorum o zaman sonrada 1 saat geçiyor acıkıyorum yemeğince de baş ağrısı oluyor bitkimleşiyorum bende meyve yada sade dalete yiyorum çok zor diyet ben ne et nede tavuk yiyorum tiksindim ağzıma koymuyorum balık yiyorum köfte falan da yemiyorum zebze yiyorum sütlü tatlıları seviyorum ama yiyemiyorum çok zor allah yardım etsin böyle olanlara

benimde 50 gr şeker yüklememde tokluk 142 çıktı 140tan fazlası anormalmiş.. gebelik şekeri kilo alımını engellermi acaba o yüzdenmi kilo alamıyorum bebeğimin gelişimi normal ama ben 3 buçuk kilo aldım endişeleniyorum bilgisi olan varmı bu konuda arkadaşlar..

evet benımkıde 50 gr şeker yuklemesınde 149 çıkmıştı bana karbonhidrat diyetı yap kırmızı etten uzak dur dedı dr 4 -5 gun sonra tekrar 100 gr şeker yuklemesı yaptı 2. ıyı çıktı ben iki dr a gösterdım sonucu biri bır şey yok normal devam edebılrısın dedı dığeri ise çok dıkkatlı olacak dedi

benim de yüksek çıktı şekerim sonuçlarım yeni çıktı henüz doktora göstermedim. şeker yüksekliği erken doğuma mı neden oluyo?

Benim 50 lik 143 çıkmıştı. 100 lük yapıldı çok normal çıktı.

Bildiğim kadarıyla gebelik şekeri tersine anne ve bebeğin fazla kilo almasına sebep olur.

Eğer bebeğinin gelişimi normalse bence 3.5 kiloyu hiç dert etme. Önemli olan bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu mu? Uyumlu ise mutlu ol derim. Çünkü ilerki aylarda çok kilo alınıyor.Tüm gebeliğini sadece 6 kilo alarak tamamlayanlar var.
Her gün vitamin hapı, demir hapı, tahin -pekmez ve de özellikle süt bebeğe iyi kilo aldırıyor. Bir de sol tarafına yatmak bebeğe daha çok kan ve oksijen gitmesine hızlı gelişmesine yardımcı oluyormuş. Sağ tarafa yatmak önerilmiyormuş çünkü akışı yavaşlatıyormuş.

Son düzenleme:

saol canım ya haklısın.. bebeğimin gelişimi normal çok şükür ama ne bilim herşeyi kafaya takıyorum işte... bi doğum yapsaydım hayırlısıyla yoksa kendimi yiyip bitiricem :)

benim de yüksek çıktı şekerim sonuçlarım yeni çıktı henüz doktora göstermedim. şeker yüksekliği erken doğuma mı neden oluyo?

erken doğuma doğumda
bebeğe geçmesine ve
bebekte yada sende kalıca olmasında
kilo alamıyorsun yada bebek çok aşırı kilolu doğmasına çok kilo olması sebebiyle doğumda bebekte omuz çıkmasına sebep oluyormuş
doğumda kanamayı durduramamak
yaralar hemen iğleşmezmiş vs vs

yadiklerimize dikkat etmek gerekiyor bende ilk kızımda 8 aylık doğurdum ve 10 kilo almıştım bebeğim 2200 doğmuştu sanırım şekerdendi bana doktor insülün vermişti ben yapamam dedim diyet verdi onuda uygulamamıştım ama hiç iyiy birşey değil çok cağildim 19 yaşındaydım 20 yaşında anne oldum

100'lük test istedi benden doktorum. 50'lik testin şeker etkisi bile bende henüz geçmedi gibi. Şekere karşı tiksinti geldi testten sonra. 100'lük test daha ağır oluyomuş diye duydum, fena oluyomuşsun. Yaptırmasam diyorum. Yediklerime dikkat etsem bi süre, şeker cihazıyla kendim günlük ölçümler yapsam diyorum. Şart mıdır ki 100'lük testi yaptırmak

bende 2 hafta önce cuma günü yaptırdım 50 grlık 140 çıktı tam sınırda olunca doktor emin olmak içn pazartsi gel 100 grlık yapalım dedi benimde hastaneye giserken ayaklarım geri geri gidiyodu istemiyodum ama yaptırdım doktor 3 gün boyunca karbonhidratlı gıdalar ile beslen dedi çikolata başta mesela 3 gün öyle yaptım pazartesi gittim 1.kanı şekerli suyu içmeden veriyosun 2.kanı içtkten 1 saat sonra 3.kanı ondan br saat sonra 4.kanı aynen o şekilde verdim korktuğum gibi çok kötü olmadım çıktım karnımı doyurdum eve geldim dinlendim ertsi gün sonucu aldım sonuçların hepssi normal çıktı genelde böyle oluymş çok duydum 50 gr yüksek olup 100 grlık şeker iyi çıkan belki sende de çıkmıycak boşuna dikkat etmiş olucaksın ama karar senin tabiki

çok üzgünüm benimde 50 grlık yüksek çıktı 184 bugün 100 grlık yaptırdım bunun sonucu da çok yüksek çıkmaz umarım. Kilo çok aldım 55 le başladım şu an 64,5 kiloyum.Yüksek şekerden aldım galiba bu kadar kiloyu henüz 26.haftadayım .Yağlı, tuzlu tatlılardan uzak durmaya başladım.Çok korkuyorum umarım 100 lük çok çıkmaz.

Benimde 50 gr lık yüksek çıktı. Açlık 120 - tokluk 193

3 gün sonra 100 gr lık yaptırdım. Açlık 101 - 1. ölçüm 214 - 2. ölçüm 146 - 3. ölçüm 98

Doktorum çok ciddi bi durum değil ama gebeliğe bağlı şekerin var. Diyetisyene gitmelisin dedi. 6 gündür bırakın şekeri, tatlıyı, şeker içeren meyve bile yemedim. Ve şaşırtıcı bi şekilde 6 ayda 12 kg alan ben, 6 günde 1,5 kilosunu geri verdim. :) Benim için tatlıdan uzak kalmak imkansız gibiydi ama bebeğim için her şeyi yaparım. Aman kızlar dikkat edin dietinize, şeker gebelikte çok önemliymiş.

Bende olcturdum 50 mg açlık 79 Seker sonrası 142 sınırda önemli değil dddi Ama ben genede dikkat mi etsem ki

Ben de 19 haftalık hamileyim, ilerde şeker olmasından korktuğum için şimdiden arada kaçamak yapsam da dikkat ediyorum yediklerime. Sizin gibi et, tavuk düşünmek bile rahatsız ediyor beni ama protein sadece et ve tavukta yok. Yumurta, peynir, süt, yoğurt, baklagiller öğünlerinizde sizi doyuran asıl yiyecek olmalı. Şekeriniz hızlı yükseldiği için hızlı da düşer, ekmek gibi şekeri hızla yükselten karbonhidratlar aldığınız için çabuk acıkıyorsunuz aslında 3 dilim ekmeğin az gelmesinden değil. Kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin, ceviz, yeşillik, domates, salatalıktan oluşan ekmeksiz bir tabak hazırlayın, kocaman dolu bir tabak oluyor zaten. Gözü doymadan ne yediğimi bilmiyor insan. Acıkınca süt, ayran, kefir gibi gıdalar alın yada beyaz peynir domates gibi proteinli kalsiyumlu ara öğünler yapın. Akşam yemeğinde sebze yediğiniz günler bir parça da peynir yiyin, etin yerini tutsun.

Her şey bebeğinizin sağlığı için, o sizin sağlıklı beslenmenize de muhtaç annesi, azıcık sabredin, eminim yapabilirsiniz :)

Merhaba. Ben şeker testi yaptırmayı düşünmüyorum. Test sonuçları yüksek çıktığında doktorlar diyet veriyor zaten, diyete rağmen şeker düşmezse insülin veriyorlar. Ben şimdiden başlayarak şeker ölçümü yapıp kaydediyorum. Şeker 22. Haftadan sonra yükseliyor sanırım. Ben 17de 3 gün arka arkaya sabah akşam açlık, tokluk 1. saat ve tokluk 2. saat şekerimi ölçüp ve çok şükür referans aralıkta çıktı değerlerim. Bir de 22. haftada ölçeceğim, yüksek çıkarsa sıkı perhiz yapacağım, yine yüksek çıkarsa ölçüp kaydettiğim şeker değerlerimle endokrinolojiye gideceğim. Şimdilik planım böyle. Karatay takipçisiyim o böyle öneriyor, bana da çok mantıklı ve risksiz geliyor. Siz de şeker yüklemesinden çekiniyorsanız ekmeği, şekeri, hazır gıdayı kesin, meyveyi azaltın ama bu sırada da sürekli açlık, 1 saatlik tokluk, iki saatlik tokluk şekerinizi evde ölçüp kendi kendinizi takip edin. Olur da şekeriniz yine yüksek çıkarsa doktora gidin çünkü insülin almanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…