benimde vardı, diyet yaptım kızım 38 haftada 3.700 gram doğdu, bence dikkat et rejime, ekmek yeme, kepekli dahi olsa yememiştim ben, şeker yerine bal kullanmıştım çok az ve yeşil elma yemiştim bol bol, protein yemiştim bide boyuna et, balık vb.. geçmiş olsun umarım sağlıkla alırsın yavrunu kucağına...
benimde 50 gr şeker yüklememde tokluk 142 çıktı 140tan fazlası anormalmiş.. gebelik şekeri kilo alımını engellermi acaba o yüzdenmi kilo alamıyorum bebeğimin gelişimi normal ama ben 3 buçuk kilo aldım endişeleniyorum bilgisi olan varmı bu konuda arkadaşlar..
Benim 50 lik 143 çıkmıştı. 100 lük yapıldı çok normal çıktı.
Bildiğim kadarıyla gebelik şekeri tersine anne ve bebeğin fazla kilo almasına sebep olur.
Eğer bebeğinin gelişimi normalse bence 3.5 kiloyu hiç dert etme. Önemli olan bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu mu? Uyumlu ise mutlu ol derim. Çünkü ilerki aylarda çok kilo alınıyor.Tüm gebeliğini sadece 6 kilo alarak tamamlayanlar var.
Her gün vitamin hapı, demir hapı, tahin -pekmez ve de özellikle süt bebeğe iyi kilo aldırıyor. Bir de sol tarafına yatmak bebeğe daha çok kan ve oksijen gitmesine hızlı gelişmesine yardımcı oluyormuş. Sağ tarafa yatmak önerilmiyormuş çünkü akışı yavaşlatıyormuş.
benim de yüksek çıktı şekerimsonuçlarım yeni çıktı henüz doktora göstermedim. şeker yüksekliği erken doğuma mı neden oluyo?
erken doğuma doğumda
bebeğe geçmesine ve
bebekte yada sende kalıca olmasında
kilo alamıyorsun yada bebek çok aşırı kilolu doğmasına çok kilo olması sebebiyle doğumda bebekte omuz çıkmasına sebep oluyormuş
doğumda kanamayı durduramamak
yaralar hemen iğleşmezmiş vs vs
yadiklerimize dikkat etmek gerekiyor bende ilk kızımda 8 aylık doğurdum ve 10 kilo almıştım bebeğim 2200 doğmuştu sanırım şekerdendi bana doktor insülün vermişti ben yapamam dedim diyet verdi onuda uygulamamıştım ama hiç iyiy birşey değil çok cağildim 19 yaşındaydım 20 yaşında anne oldum
100'lük test istedi benden doktorum. 50'lik testin şeker etkisi bile bende henüz geçmedi gibi. Şekere karşı tiksinti geldi testten sonra. 100'lük test daha ağır oluyomuş diye duydum, fena oluyomuşsun. Yaptırmasam diyorum. Yediklerime dikkat etsem bi süre, şeker cihazıyla kendim günlük ölçümler yapsam diyorum. Şart mıdır ki 100'lük testi yaptırmak
Merhaba. Ben şeker testi yaptırmayı düşünmüyorum. Test sonuçları yüksek çıktığında doktorlar diyet veriyor zaten, diyete rağmen şeker düşmezse insülin veriyorlar. Ben şimdiden başlayarak şeker ölçümü yapıp kaydediyorum. Şeker 22. Haftadan sonra yükseliyor sanırım. Ben 17de 3 gün arka arkaya sabah akşam açlık, tokluk 1. saat ve tokluk 2. saat şekerimi ölçüp ve çok şükür referans aralıkta çıktı değerlerim. Bir de 22. haftada ölçeceğim, yüksek çıkarsa sıkı perhiz yapacağım, yine yüksek çıkarsa ölçüp kaydettiğim şeker değerlerimle endokrinolojiye gideceğim. Şimdilik planım böyle. Karatay takipçisiyim o böyle öneriyor, bana da çok mantıklı ve risksiz geliyor. Siz de şeker yüklemesinden çekiniyorsanız ekmeği, şekeri, hazır gıdayı kesin, meyveyi azaltın ama bu sırada da sürekli açlık, 1 saatlik tokluk, iki saatlik tokluk şekerinizi evde ölçüp kendi kendinizi takip edin. Olur da şekeriniz yine yüksek çıkarsa doktora gidin çünkü insülin almanız gerekebilir.100'lük test istedi benden doktorum. 50'lik testin şeker etkisi bile bende henüz geçmedi gibi. Şekere karşı tiksinti geldi testten sonra. 100'lük test daha ağır oluyomuş diye duydum, fena oluyomuşsun. Yaptırmasam diyorum. Yediklerime dikkat etsem bi süre, şeker cihazıyla kendim günlük ölçümler yapsam diyorum. Şart mıdır ki 100'lük testi yaptırmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?