kızlar hala ayrılamadım.. düğünüme 1 ay kaldı tam :((

bir musibet bin nasihatten iidir dedikleri bu heralde cnm..yürümiceğini bile bile devam ediosn ya bu yola hayırlısı demekten baska bişi yok

Link açılmıyor ama olsun ben aradım buldum üşenmedim okudum. Birazına ulaştım muhtemelen de "nişanlılık çok zor ve tatsız" başlığını okudum. Cnm benim sen kaç yaşındasın? İki büyük sorunun var birincisi nişanlın çok afedersin ama kadına nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. İkincisi de sen ipleri tamamen onun eline vermişsin.

Benim babam çok ama çok sert bir adam ve evdeki zaman zaman yaşanan stres sıkıntılardan annem kanser oldu ve geçen senelerde 3. ameliyatını geçirdi. Ve inan benim babam bile bir gün dahi ağzından bırak s*ktiri, basit basit küfürlerden bile asla çıkmamıştır. Ses yükseltir, sen karışma der, hayır diye diretir falan yani. O bile anneme zaman zaman hayatı zehir edebiliyo. Ve bunlar 40 senelik evli bir çift. Siz daha yolun başındasınız, ne yaşadınız ki şimdiden böyle oldunuz?

Bak ben de sevgilime karşı çok ezik olabiliyorum zaman zaman, pek çok şeyi hazmedebilirim ama küfürü hakareti asla! Pazardan köle mi alıyor kendine, hayat arkadaşı mı? S*ktir nedir ya çok afedersin!? Ben sevgilim bana arkadaş ortamında "ekmek çok yeme" dedi diye 1.5 gün tavır yapan insanım, bir de küfür etse!!! Asla! çok çirkin! bu küfürlü ortamda çocuklarınız yetişecek bir kere, çirkinliği bir hayal eder misin? Öğrendiği küfürleri okulda kullanacak, sonra hocası nerden öğrendin diye ailesini yani sizi suçlayınca "ne var, babam anneme hep söylüyo" dicek.

Bu kalitede bir adamla yaşamak, böyle seviyesiz bir ilişki içerisinde olmak istediğinden emin misin? Ben sana terket evlenme demiyorum, ama adam sana karşı çok pervasız. Yani "ben böyleyim güzelim işine gelirse" diyor. Sen de kırıp dizini oturuyorsun, bak çok yıpranırsın. Sen resti çekip bir süre kendini ondan uzaklaştırmalısın. Eğer hatasını anlar, senin her şeye razı olmadıgını görür, seni kaybedebileceğini farkeder ve kendine gelip toparlanırsa, bir takım sözler vererek seni ikna ederse o zaman evliliği düşünürsün. Yok "sen bilirsin" der ve bir daha aramaz sormazsa sevin zaten kurtulduguna. sen de önüne bakarsın. Çünkü bu şekilde başlayan evlilikten size hayır gelmeyecek, artık bu evlilik öncesi sinyalleri de geçmiş, ağır semptomlar bunlar ve sen hala "o kadar da anormal değil mi ki?" diye kendine bir teselli arıyorsun.

Telefonda edilen küfürler ev içinde büyük ihtimalle şiddete dönüşecek. 1 olcak, 2 olcak sonra alışkanlığa dönüşücek. Sonra boşanıcaksın. Boşanmanın kötü bir tarafı yok, herkes boşanıyor, ama agır bir tramva ile boşanıcaksın. Sonra kolay kolay kimseye güvenemiceksin. Psikolojik olarak toparlanana kadar kim bilir ne kadar zaman geçecek. Hele bir de çocuk olursa... Evde dayak vb. yaşanmasa da şiddetin her zaman tekme tokatla olmadıgını bilmelisin. Lafla sözle ses yükselterek yapılan davranış da şiddettir, o da epey korkutur, hatta belki dayaktan daha çok korkutur. Babam asla el kaldıran bir insan degıldir hicbirimize, ama ben babamdan çok korkarım. Ve o korkuyla yaşamak var. sen o korktugun adamdan cocuk yapacaksın, koynuna girecek her gece onunla uyuyacaksın.

Çok çok iyi düşün bak evlilik şakaya gelmez. Yaşın çok genc değilse de sakın "bu son şansım" falan diye düşünme. Olmaz olsun böyle şans. O şans da degıl zaten şanssızlık. Seviyordur seni, sevmese zaten şu an evlilik yolunda gidiyor olmazdınız. Ama insan gibi sevsin. İnsan gibi sevmeyi ogrensin. Kadına öyle davranılmaz, bir kadının yanında öyle yapılmaz ya aklım almıyor.

Hanımlar, bunu hem kendime hem herkese soyluyorum, kendimize deger verelim. Biz çok degerliyiz. Biz çok özeliz. Herbirimiz. Biz kendi kendimize yeteriz, hem cinsel olarak, hem maddi olarak, hem ev işlerinde vs vs. Ama onlar para kazanmak haric hicbir konuda kendilerine yetemiyorlar. Bunun farkina varın. Eksikli gibi gitmeyin adamların yanına. Ben de düşüyorum bu hataya bazen. Ama kendini nasıl hissedersen o muameleyi görüyorsun. Kendini ezik hissettikce eziliyorsun. Buna izin vermeyin..

Cnm sen de evlilik kararını çok ciddi bir şekilde gözden geçir. Şimdi vazgecersen en cok bir kac hafta tadın kacıcak, aileler canını sıkıcak, nişanlık belki eziyet edicek... Ama bile bile lades dersen bir ömür yaşayacaksın en büyük sıkıntıları...!

Back
X