Kızlar hamileliğinde toksiplazma gondi enfeksiyonu kapan var mı yardım edin acillll

tubishirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
33
8
86
Kızlar 5 haftalık hamileyim ve veteriner kliniğinde stajyerim. Kedilerin bağırsaklarında bulunan bir parazit düşüğe sebep oluyormuş, önceden bağışıklığımız varsa düşük olmuyormuş ama ben bağışıklık testini yaptıramadım bir türlü siz ne yaptınız bu enfeksiyonla başa çıkarken. Korkuyorum düşük yapıcam diye belki bağışıklığım vardır belki yok nerde yaptırcam ben bu testi ya :(

Korkma canım hastanelerde yapılıyo toksoplazma testi. Geç kalmış sayılmazsın daha 5haftalıksın doktora gitmedin mi hiç? Ben de evlenmeden önce 7 sene himalayan kedisiyle yaşadım. Önceden bağışıklığın vardır senin de diye düşünüyorum meslek icabı. Ama biran önce doktora gidip bu testleri yaptır ihmal etme rubella flnda önemli

Korkma canım hastanelerde yapılıyo toksoplazma testi. Geç kalmış sayılmazsın daha 5haftalıksın doktora gitmedin mi hiç? Ben de evlenmeden önce 7 sene himalayan kedisiyle yaşadım. Önceden bağışıklığın vardır senin de diye düşünüyorum meslek icabı. Ama biran önce doktora gidip bu testleri yaptır ihmal etme rubella flnda önemli
Devlete bağlı 6 hastaneyi aradım hiçbirinin dünyadan haberi yok yapmıyorlarmış perşembe tekrar gitcem başka bi hastaneye yaptırmaya çalışıcam daha önce kedi tırmalamışlığı falan vardı hayvanseverim zaten ama konu bebek olunca korkuyo insan

Ben ilk hamileliiğimde de bunda da özelde yaptırdım. Devleti bilemiycem doktorunu ara sor ztn doktorlar istiyo tüm bu kan testlerini. Hangi ildesin?

Ben ilk hamileliiğimde de bunda da özelde yaptırdım. Devleti bilemiycem doktorunu ara sor ztn doktorlar istiyo tüm bu kan testlerini. Hangi ildesin?
İstanbul avrupa yakasındayım özeldede yaptırabilirim sorun değil ama neresi yapıyo bilmem lazım bi de maddi durumum biraz sıkıntılı özeldeki maliyeti nedir acaba

İstanbul avrupa yakasındayım ben özel de olsa yaptırıcam artık napalım peki fiyatları neler biliyo musunuz

Canim bu toxoplasma maalesef gebelikte tehlikeli bi durum bende gecirmemisim ankaradayim ve devlet hastanesinde doktorum ben soylemeden istemis ve gecirmemisim ben ilk 3 ay cok onemli ama gebeligin boyunca dikkat etmen gerekiyo.Korkma 3 ay icinde anneye gecme olasiligi olsa bile bebege gecme olasiligi dusuk ama gebeligin ileri donemlerinde annenin gecirmesi dusuk gecirirse bebege zarar verme ihtimali daha yuksekmis arastirdigima gore maalesef gecmesi bebekte bicok ciddi hastaliga sebep oluyo bende cok korkuyorum cig eti bile dokunmaya korkuyorum biran evvel yaptir ve onlemini al tatlim ciddi bisey cunku bu arastirinca daha da korktum ben valla :(

Ben de ordayım canım 235e yaptırdım tüm testleri. Sigortan yok mu?
eşimin sigortası var haseki hastanesine gittim bugün ücretsiz yapıyorlarmış 4 tüp kan verdim brucella tifo da içinde hepsine bakacaklarmış.Sonucu yarın alıcam hayırlısı inşallah

Yaptırmışsınız , ben de kızılayda 80 liraya yaptırmıştım, devlette yaptıramayanlar için bir yerde bilgi dursun istedim.
Bende de 8 yıldır kedi var ve bağışıklığım var çıktı, sorunsuz bugüne geldim.
Muhtemel sizde de bağışıklık çıkacaktır rahat olun.
Aksi dahi olsa bazı özel antibiyotiklerle tedavisi mümkün hiç stres yapmayın.

Ayrıca araştırmışsınızdır, toxo iyi yıkanmamış sebze meyveden , çiğköfte gibi çiğ etten daha fazla geçiyor.
Hamile olup dışarda yenmiş bir abur cuburun iyi yıkanmamış bir yeşillik parçası bile bebeğe bunu geçirebiliyor.

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.

Hastaneye gittim sonuçları almak için ama daha çıkmamış sonuçlar. Doktorum stajı bırak sokak hayvanlarına yaklaşma dedi. Kariyerime Allahın izniyle doğumdan sonra devam etmem gerekecek.

Hastaneye gittim sonuçları almak için ama daha çıkmamış sonuçlar. Doktorum stajı bırak sokak hayvanlarına yaklaşma dedi. Kariyerime Allahın izniyle doğumdan sonra devam etmem gerekecek.
tamam da belki de bağışıklığın var çıkacak dur bakalım..evet çok tehlikeli bir parazit ama öyle kolay değil geçişi de.üstelik geçse bile antibiyotikle tedavisi mümkün beni doktorum çok rahatlattı bu konuda. ben de 2 aylıkken bilmedn kediyle çok haşır neşir olup üstelik çiğ salam sucuk ve kedinin dolaştığı bahçeden koparıp yıkamadan sebze yediğim için epey bir evham yapmıştm tam 3 kez tekrarlattım bu toxo yu öğrenince ama düşün bu saydıklarımdan bile kapmamışım, korkma. sonucunu öğrenince yaz :)

Doktor hayvan düşmanıymış galiba evde iki kedim var süreklide aşılarını yaptıramadıfım halde toxoya dirençli çıktım son 3 ay içinde geçirmediysen sorun yok ayda bir test yaptırırsın. Benim doktorum sagolsun cok anlayıslı kedilerimi atamayacagımı söyledim düzenli olarak test yapıyor kontrol altınsa tutmak için. Bakırkmy yakınsa sana ruh ve sinir hastanesinde mehmet beyden randevu al hiç pişman olmazsın

Kadın doğum doktorlarının toksoplazma için çok tereddütlü olmasının nedeni, bağışıklık yoksa eğer ve hamileyken alınmışsa bir şekilde, 7-8. aylarda bebeğin gelişimini durdurmasıymış. Bundan dolayı çok tepkili yaklaşıyorlar. Hayvanseverlikle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi çiğ, az pişmiş et ve et ürünleri, iyi yıkanmamış sebze vs daha tehlikeli.

Arkadaşımın bir tanıdığı son iki ay bebeğin durumu iyi diye doktora gitmemiş. Tam da o dönemde anlaşıldığı için gelişimi durmuş, gelişimi geride doğmuş çocuk. Şu anda yaşıtlarını çok geriden takip ediyor.

Çok stres yapma canım kendine. Dikkat ve düzenli kontrol ile inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olacak :KK200::KK200::KK200:

tamam da belki de bağışıklığın var çıkacak dur bakalım..evet çok tehlikeli bir parazit ama öyle kolay değil geçişi de.üstelik geçse bile antibiyotikle tedavisi mümkün beni doktorum çok rahatlattı bu konuda. ben de 2 aylıkken bilmedn kediyle çok haşır neşir olup üstelik çiğ salam sucuk ve kedinin dolaştığı bahçeden koparıp yıkamadan sebze yediğim için epey bir evham yapmıştm tam 3 kez tekrarlattım bu toxo yu öğrenince ama düşün bu saydıklarımdan bile kapmamışım, korkma. sonucunu öğrenince yaz :)
Sonuç hala çıkmadı ama stajı bırakmayı mantıklı buluyorum zaten önceki düşük ile sonuçlandı üstüne ilk aylardayım uyku çok yapıyo üstüne guatr çıktı ilaç kullanmak zorundayım korkuyorum :(

Sonuç hala çıkmadı ama stajı bırakmayı mantıklı buluyorum zaten önceki düşük ile sonuçlandı üstüne ilk aylardayım uyku çok yapıyo üstüne guatr çıktı ilaç kullanmak zorundayım korkuyorum :(
Bencede birak canim staji.Hicbir sey evladindan degerli degil inan.Tamam hemen gecmeyebilir ama sen tedbirini al takdir Allahtan canim bende korkuyorum gectimi ki diye testi yeniletmeyi dusunuyorum

Bencede birak canim staji.Hicbir sey evladindan degerli degil inan.Tamam hemen gecmeyebilir ama sen tedbirini al takdir Allahtan canim bende korkuyorum gectimi ki diye testi yeniletmeyi dusunuyorum
Sonuç çıktı bağışıklığım varmış ama yinede staja gitmiyorum staj yeri ile konuştum yaptı göstercekmiş

allah senden razı olsun.bende 2 gün önce az pişmiş et yedim diye toksoplazma olur muyum diye kafayı yemek üzereydim.yani çiğ değil sonuçta az pişmişti.sonradan fark edip yemeği bıraktım hemen.internette araştırma yaparken şimdi senin yazını okudum.içimi rahatlattın

allah senden razı olsun.bende 2 gün önce az pişmiş et yedim diye toksoplazma olur muyum diye kafayı yemek üzereydim.yani çiğ değil sonuçta az pişmişti.sonradan fark edip yemeği bıraktım hemen.internette araştırma yaparken şimdi senin yazını okudum.içimi rahatlattın
Ayy valla ben de geçen akşam amerikan salatasına kaptırmışım kendimi nasıl yiyorum ama. Sonradan mayonezin yasak olduğu aklıma geldi :( inşallah bişey olmamıştır. Aklıma gelene kadar baya yedim.

Back
X