kızlar hamılelık şekeri olan varmı?

ilk hamileliğimde bendede çıkmıştı diyetisyene yönlendrdi doktorum ve doğuma kadar diyetle devam ettim ama çokda uymadım esasında sorunsuz bi şekilde geldi kızım dünyaya şükür.

peki şeker ölçümünde şeker değerlerin neydi.... yardımcı olursan cok sevınırım ne yıyorum ne içiyorum bışey oluack dıye

ilk hamileliğimde bendede çıkmıştı diyetisyene yönlendrdi doktorum ve doğuma kadar diyetle devam ettim ama çokda uymadım esasında sorunsuz bi şekilde geldi kızım dünyaya şükür.

peki şeker ölçümünde şeker değerlerin neydi.... yardımcı olursan cok sevınırım ne yıyorum ne içiyorum bışey oluack dıye

2013 mart annesiyim benim de gebelik şekerim vardı hatta gebelik yüksk tansiyonumda vardı çok sıkı bir diyet yaptım bazen açlıktan ya da tatlı krizinden ağladım ama yemedim diyetle şekeri kontrol altına aldık ve 38. haftaya kadar kızımı karnımda tuttum
zayıf doğdu ama çok güçlüydü hala da öyle önemli olansağlıkla sıhhatle doğması
başka anneler bebişleri için yerken sen yememeyi öğreniyorsun farkımız bu
allah yardımcın olsun inşallah

benimde yarın kontrolüm var şeker yüklemesi yapılacak dedi doktorum inşallah sorun çıkmaz Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bende bugün ilk şeker yüklemesini yaptırdım şekerli sıvı alımından sonra 170 çıktı şekerim. 1 hafta sonra yeniden yükleme yaptıracağım. Bugün 50 gr yükleme yapıldı haftaya 100 gr yapılacak. Eğer o zamanda yüksek çıkarsa diyete başlatacakmış doktorum. Diyetle de devam ederse insülin veriliyormuş. Çok fazla şeker tüketen biri de değilim aslında ama sanırım başka etken sebepler var.
Çok şükür bebeğim iyi, 880 gr 35 cm 26 haftalık hamileyim. Ama birazcık buruldum doktor seni etkilemez ama bebeğin rahatsız olur dedi Umarım haftaya gittiğimde yüksek çıkmazda sorunsuz bir hamilelik geçiririm. Zaten panik atak ve anksiyete sorunlarım var. Sorun küçük olsa da çok büyükmüş gibi görünüyor bana... Neyse Allah hepimize sorunsuz rahat bir hamilelik sonucu bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.

hamilelik şekeri için bende diyet yapıyorum. canını sıkma sadece şekerli yemiyorsun. iğnelerini de olursan oldu bitti. zaten şekerle aran yokmuş senin için çok daha rahat. yasakları yemezsen bebişinine bir şey olmaz. ben tatlı hastasıyım , sütlaçlar gözümün önünden geçiyor.hele bal yiyememek
ohhh neyse doğuma az kaldı.

50mg lık yüklemem dün yapıldı.154 çıktı sonuç
100lük yapılması gerekir dedi doktorum. cuma günü yaptırmam uygun olurmu acaba yoksa 1 hafta geçsin mi üstünden
:18:

bendede hamilelik şekeri çıktı 75lik yüklemede 1.saat değeri 218 çıktı şimdilik diyet verildi ve sabah akşam ölçüm yapıyorum inşallah diyetle düşer yoksa insülin iğnesine başlicam..bende tatlı seven ve yiyen biri değilim bakalım diyetle düşer inşallah..

arkadaşlar şeker değerini gösteren bölüm neresi acaba ne olarak yazıyor yani. bende yaptırdım biraz yüksek dedi ama sonuçlara baktım hangisi olduğunu anlayamadım??

benımde 1.saatde 153 cıkmıştı ama hıç düşmedı dıyetle bıle sonra ıyne vurmay başladım hala bıle yukseklıklerım var Allah yardımcın olsun

peki şeker değerlerin en yuksek kacı gördun yanı normalde tokluk 140 altında olması gerek ama benım sabahları ıgne oldugum halde 150-170 gördugum oluyor ve cok uzuluyorum ve yemıyorum yınede bögle bışey olucak dıye cok korkuyorum benımle o dönemını paylaşırsan doktorun falan dedıklerını cok sevınırım...

ben suan hastahaneden yazıyorum.seker kontrolü için yatırıldım.22.haftamda 50 gr yüklemede 203 çıktı.direkt tanı konuldu.bir süre sadece diyet.sonra 3 aylık ortalama da yükselmeye başlayınca diyetle beraber günde 3 kez ölçüme başlandı.açlık -tokluk 1.saat ve 2.saat olmak üzere.yine değerler istediğimiz gibi olmadı.26.haftada insüline başlandı.günde 2 kez iğne yapmaya başladım.ölçümlere de devam.ama tam tersi düşeceği yerde iyice yükseldiler.önce dr değiştirdim.hemen ilaç değiştirdi dozajlar değişti.yine ters tepti.diyete birebir uymama rağmen dozaj artyor seker artıyor.dr larda anlamadı.insüline başlayana kadar normal giden gebelikte bebek karın 2 hafta bas 1 hafta önden gitmeye başladı.suyum çoğaldı.kadın doğumcum kontrol edemiyorlarsa yat hastaneye çok önemli diye ısrar etti.zgittiğim dr da bkendisinde yada ilaçlardahara olmadığını nedenini anlamadığını söyledi.bu 2 ay içerisinde 3 endokrinci 1 dAhiliyeci 2 farklı diyetisyene gittim.en son pazartesi akşamı tıp fakültesinden endokrinoloji profundan randevu aldım.salı günü yatışımı yaptı.6 gündür hastanedeyim.önceki tedavileri dikkate almayıp sıfırdan başladılar.hemen düzelecek sandılar.hatta ben ısrarla insülin yükselince benim sonuçlar yükseliyor dedikçe kızdılar.gebelik ilerledikçe ihtiyacın artar buvyüzden dediler.ama sonuçlar hala kötü.hastane diyetisyeini yazdıklarından başka bileyde yem2diğim ortada.ne kadar kalacağım belli değil.canım çok sıkkın.ama herkes benim gibi değil.genelde sadece diyet yeterli oluyor.yada insülin hemen düzene sokuyor.simdi yüksek dozlarda günde 4 kez iki farklıbiğne vuruluyor.8 kez ölçüm yapılıyor.

öncelikle geçmiş olsun bende 21.haftamda tıpda yattım keısnlıkle sokamadılar düzene hatda sınırden dahada kötu oldum en sonunda kendı ıstedıgımle cıktım ve sakarya hastanesınde osman entokrıne gıtdım sağolsun sokdu duzene ama 31 haftamdayım ınanılmaz değişdi şekerlerım.sana tavsıyem hastanede dahada kötu oluyor sıkma canını moralını yuksek tutmaya calış.bırde değerlerin açlık tokluk ne durumda yazarmısın bana ınan kafayı yemek uzeriyım bende ılk bebegım bıde benım şekerlerim şuanda sabah 98 açlık tokluk 160 vurdugum 23 R ÖGLEN açlık 87 tokluk 190 vurdugum 14 r akşam açıklık 85 tokluk 150 vurdugum 10r gece ise 12 N VURUYORUM saat 11de nasıl duzene gırecek ne yapmam gerek bılmıyorum.yarın dokora gıdıcem bakalım nedıycek ne yapıcak bana yazadıkalrını değerlerını anlatırmısın doktorların nededıklerını lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…