• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar her bir fikriniz çok önemli, bana bir yol çizelim hep birlikte

ceysceyd

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2016
35
17
8
5 ay önce bir terkedilme acısıyla haziranda buraya konu açmıştım hatta bazı yazılanları duvarıma yazdım amacım kendime gelmek ve toparlanmaktı. dua ettim ağladım sızladım şimdi Allaha şükürler olsun iyiyim...
şimdiii konumuz şu 2016 DGS ye girdim puanım boğaziçi üniversitesine yetiyor işletme bölümüne.ama benim yaşım 27 evet ben hayatımı değiştirmek istiyorum evlilik hayalleri kurarken terkedildim haliyle şimdi evlenen birilerini görünce içim cız ediyor.annem de evlenmemi istiyor ama bi yandan daha sonra okumadığına pişman olursun diyor.okulu bitirdiğimde 30umu çoktan aşmış olucam.(antalyadayım bu arada) işte öyle bir ikilem ki bu ne yapacağımı inanın bilmiyorum...16 ekimde kpss var ve ben içimdeki dehlizde boğuluyorum.
siz olsaydınız ne yapardınız ? 27 yaşında boğaziçine okumaya mı gitmeliyim? kpss ye girip memur olup yuva mı kurmalıyım?
beni terkeden kişi şu anda nişanlı ve ben sağlıklı düşünemiyorum o kadar kafama takmışım ki durumu istişare yaparak bir yol almak istiyorum. kızlar her bir fikriniz çok önemli benim için...sevgilerimle .

Kendimi sizin yerinize koyup yazıyorum:

Hem Boğaziçi'ne gider hem KPSS'ye girerdim. Çünkü atamalar en erken Ocak'ta olacak. E devletin şu sıra işi de malum pek belli olmuyor.

Boğaziçi diyoruz yani Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri. Kimbilir belki hayatınızın aşkı ordadır. Hayat bize neler hazırlıyor bilemeyiz.

Baktınız uyum sağlayamadınız e KPSSye girerseniz elinizde yedek plan olarak memuriyet de olacak. Birinde olmazsa birinde hayatını yoluna koyacaksın elbet.

Evlilik mevzuuna gelince ben 24 yaşındayım, önceden çocukları sevmeyen ben şimdi 'yapsam mı ben de bi tane böyle yaa en yakın arkadaşım evlendi; iki sene geçti; çocuk yaptı. Ben?! Okul bitti, iş yok, çalkantılı bi ilişki; doğru insan mı değil mi soruları, bıktım bıktım.' diyorum. Velhasıl kelam öğrencilik günlerimi özlüyorum. Bu sebeple evet hormonal ve toplum baskısı sebebi ile nükseden evlilik düşüncelerinizi anlıyorum. Ama her şeyin bir zamanı var demek ki Allah doğru zamanda doğru insanı karşınıza çıkarsın, mutluluktan coşun inşallah. :dondurma:

Merhaba fıstık. Önce Boğaziçi eğitimini almaya başladı sonra kpss tercihini sıraya sok. Neden dersen bazı durumlarda okumak ve aynı zamanda çalışmak acılarını büyük ölçüde hafifletir, kendi maddi ve manevi gücün elinde olur, ve sen beklemeden hayatının aşkı gelir seni bulur. Çevremde örneği mevcut. Arkadaşım duygusal bir yıkımdan sonra ( 36 yaşında) 2 üniversite okudu biri dışardan diğeri akşamki, evlendi ve bebeği bile var. Şimdi o hayatın değil hayat onun peşinden koşuyor. Ama en önemlisi aklına ve vicdanına en yakın hislerindir. Sevgiler.

Merhabalar. Bunun cevabı herkes için farklı. Kimi için eğitim öncelikli kimi için yuva kurmak.şu an sadece annen istiyor ya da ayrıldığın kişi nişanlı diye sakın evlenmeye kalkma.eğer iyi bi eğitim almak istiyorsan çalışmak istiyorsan okula öncelik ver. Evet mezun olduğunda bunu yapman zorlaşacak. Kısmetlerin azalmış olacak.ama hiç olmayacak diye birşey yok öte yandan okumayıp evlenirsen bir daha okuma şansın bence olmayacak. Belki üniversite hayatı yeni bir sayfa iyi gelir sana. Kendine sor ben ne istiyorum diye. En doğru cevap sende saklı.tek önerim yalnızca kendini düşün bencilce düşün ne aileni ne exini düşün.

Boğaziçi ve kpss bir arada yürütürdüm öncelik ile annenin istedigini vs geç sen ne istiyorsun ? Bu hayat senin onun değil

Boğaziçi gibi bir yere puanınız tutuyorsa tabii ki orada okuyun derim. Bir arkadaşın dediği gibi hayatınızın aşkını orda bulursunuz belki? Kpss'ye de girin puanınız bulunsun. Belki 30unuzdan önce evlenemeyeceksiniz neden okuma hayallerini geri plana itiyorsunuz ki?

5 ay önce bir terkedilme acısıyla haziranda buraya konu açmıştım hatta bazı yazılanları duvarıma yazdım amacım kendime gelmek ve toparlanmaktı. dua ettim ağladım sızladım şimdi Allaha şükürler olsun iyiyim...
şimdiii konumuz şu 2016 DGS ye girdim puanım boğaziçi üniversitesine yetiyor işletme bölümüne.ama benim yaşım 27 evet ben hayatımı değiştirmek istiyorum evlilik hayalleri kurarken terkedildim haliyle şimdi evlenen birilerini görünce içim cız ediyor.annem de evlenmemi istiyor ama bi yandan daha sonra okumadığına pişman olursun diyor.okulu bitirdiğimde 30umu çoktan aşmış olucam.(antalyadayım bu arada) işte öyle bir ikilem ki bu ne yapacağımı inanın bilmiyorum...16 ekimde kpss var ve ben içimdeki dehlizde boğuluyorum.
siz olsaydınız ne yapardınız ? 27 yaşında boğaziçine okumaya mı gitmeliyim? kpss ye girip memur olup yuva mı kurmalıyım?
beni terkeden kişi şu anda nişanlı ve ben sağlıklı düşünemiyorum o kadar kafama takmışım ki durumu istişare yaparak bir yol almak istiyorum. kızlar her bir fikriniz çok önemli benim için...sevgilerimle .
Canim hepsini birden neden dusunmuyorsun kpssye de gir hepsini dene bu arada okulu bitirmene gerek yok evlenmek icin belki kaderindeki insan bu secimlerin arasindadir hersey gonlunce olsun eskiye gelince cok sevdigim alain in bir sozu var der ki ;ne gecmis ne de gelecek bize dert olabilir,cunku biri gecmistir digeri ise henuz mevcut degildir

29 yaşında gittim 30 yaşında dereceyle bitirdim evet çok iyi bir bölüm olmayabilir 2 yıllık olabilir ama bende universite okumadan ölmeyecem çok şükür ,

okumanın yası yok hemen işe başladım sonra evlendim şu an 10 yıllık evliyim ne mi kaybettim hiç birşey hayatıma 1000 kere şükürler olsun ,

ben gençlere üniv.okumadan ölmeyin diye tavsiye veriyorum sanada aynı seyi söylüyorum , heleki senın gibi bir bölümü bu yaşta kazansam okumaya giderdim,

lütfen okuluna git

Back
X