Kızlar hersey eskiyor mu ?

celebackdream

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
28
3
1
47
Sevgili kk benim içimi kemiren bir konu var. Yıllar sonra bile ilk günkü gibi evliliği devam eden var mı ? Bunu sağlamanın bir yolu var mı ? Biz 4 yıldır tanışıyoruz 2 yıldır evliyiz. Uzun uzun sabaha kadar süren sohbetlerimizin yerini sadece 5 dakika bile sürmeyen hal hatır sorma aldı. Geceleri ise burada takıp edip uyguladigim bütün yöntemlere rağmen eskiden ten uyumumuzun dorukta olduğu eşim şimdi ya arkasını dönüp yatıyor ya da abartisiz 4 dakika süren bir oldu bitti yaşıyorum. Bu genel bir durum mu değilse ne yapmalıyım?

İnsanlar birbirine doyuyo bence bi süreden sonra.
Eğer bu sürede sevgi ve saygı dolu, uyumlu bi zaman geçirilmişse aşk yerini birbirini seven iki hayat arkadaşı olmaya bırakıyor en iyi ihtimalle.
İstisnalar hariç yıllarca birbirine deli gibi aşk ve tutkuyla bağlı olan kimse yok bence.
Daha ben göremedim en azından.

Tatlım eşim eskiden bana gerçekten doyamazdi biz de 10 yıllık evli değiliz ki hemen insan nasıl bu kadar azaltır ilgisini arzusunu.
Bazen bir hafta üst üste reddediliyorum. Özgüvenim azaldı iyice .Aldatildigimdan bile endişe ediyorum

Valla cinsel hayati bilemiycem ama herhalde 5-10 sene sonrada oyle sabahlara kadar otrup anlatacak kadar bilinmeyen hikaye kalmaz gibime geliyor benim. Sizde acaba hemen cabuk mu tukettiniz ki ?
Yani zamanla cocuklar oluyor, cocuklarin buyumesi okul cagi gelecegi derken iliskinin oncelikleri dinamigi yasayis sekli degisiyor, ciftlerde rolleride bu dinamik icinde degiserek ilerliyorlar. Sadece bu degisime ayak uydurabilmek gerek. Ama sizde oyle cocuk falan da olmamis herhalde.

Tatlım eşim eskiden bana gerçekten doyamazdi biz de 10 yıllık evli değiliz ki hemen insan nasıl bu kadar azaltır ilgisini arzusunu.
Bazen bir hafta üst üste reddediliyorum. Özgüvenim azaldı iyice .Aldatildigimdan bile endişe ediyorum

cinsellik konusunda sebebi baska seyler olabilir diye dusunuyorum ben, siz daha iyi bilirsiniz kocanizin hayatinda bu donemlerden en olup bittigini.

Ayrıca 2 sene çok kısa bir zaman neden böyle olduki şimdi çok mu yoğun çalışma hayatı var yada birbirinizle aşırı mı uyumlusunuz?

Beraber aktiviteler falan yapin. Birbirinize anlatacaginiz ve karsidakinin sikilmayacagi konulariniz olsun. Biz 6 sene oldu ama gece bazen cenemiz dusuyor sabaha kadar bidi bidi yapabiliyoruz. Monotonlugu gectim iki kanka modundayiz. Yani eskimemek mumkun.

Eskiyor bence.Evli değilim ama 4 yıllık bir ilişkim var. ilişkinin ilk 1,5 yılı çok romantikti.Geceleri birlikte yatıyomuşuz gibi olsun birbirimizin nefesini duyalım diye bütün gece telefon açık uyumalar, nerdeyse her buluşmamızda dilek balonları uçurmalar, sabaha kadar uyumadan mesajlaşıp sabah sevgilimin hiç uyumadan işe gitmesine sebep olmalar. 1 bucuk yıl sonra önce telefon açık uyumalar bitti, sonra dilek balonları seyrekleşti (şuan hiç kalmadı zaten öyle bişey). Sabahlarıda işe erken gittiği için aksam 11buçuk 12 dedinnnmi yatıyor :))))))))))) Ama sohbetimizi hiç eksilmedi.Ne konuşuyorsunuz diyecek olursan, hiç biri aşka meşke dair şeyler değil.Çok gündelik, işyerinde ne oldu ne bitti hangi iş için nereye gitti ne kadar yoruldu.Boş vaktinde biyere gidip yemek yediyse ve yediği yemek çok hoşuna gittiyse onu söyler filan.Evlenince bitermi bu muhabbetlerimiz bilmiyorum ama bence biz bu sohbet frekansını yakaladık.Baktıkki yıllar geçtikçe duygusal olarak durulduk eski tutku kalmadı, bizde çakma kankalar olduk.Öyle bütün günle ilgili boş beleş konuşmalar espriler gülmeler filan o tarza döndük.Bende romantizm bitti diye kendimi yerden yere atmak yerine sevgili insanın ayrıca en yakın kankisidirde mottosuna tutunduğumdan hiç sorunda yaşamadık.Duygusallık yerini eğlenceye bıraktı.Beyaz show izleyip gülmek gibi, verimmi çay içcenmi yine gibi, ulan adamında sesi ne güzelmiş dimi gibi.O tarz olduk yani.Şikayetçi miyim? asla. Tekdüze ağlamalı gülmeli mutluyuz:)))) sizde öööyle gündelik anlatıcak şeyler bulabilirsiniz. ben ''ay benim merve varya sevgilisiyle kavga etmiş hee'' diye dedikoduya başlıyorum, o da ''amcam bilmemkime bunu demiş hee'' diye başlıyo. Sizde ordan girin.Dedikodu yani.Yan komşunun oğlu kız kaçırmış heee diye.Geliyo devamı yahu.Bizde durum bu yani. Cinsellik konusunu bilmiyorum ama, o bizde henüz yok.Evlendiğimizde şeeedince söylerim :KK14:

Aranızdaki 5 dakikalık muhabbet olayı yeniyse, biraz zaman verin. Biz kari-koca konuşkan bir çifti ama bazen günler bazen haftalar sürer ikimizde sus pus oluruz.

Biraz ayri vakit geçirin birbirinize anlatacak şeyleriniz olsun, bir kitap, gittiğiniz bir film, gezdiğiniz bir yer vs..
Yada siz biraz ipleri elinize alıp birlikte bir şeyler planlayin. Ama her zaman yaptığınız şeyler olmasın.
İmkan varsa haftasonu şehir dışı, yakında bi yer, balık tutma, motor kiralama, bisiklet turuna katılma yeni birileriyle yeni ortamlar deneyebilirsiniz. Hem konuşacak yorum yapacak şeyleriniz olur.
Cinsel yaşam biraz paylaşımla alakali sanırım. Eğer beğenisini etkileyecek bir degisiklik yoksa sizde, keyifli vakit geçirdikce kendiliğinden yoluna girebilir.

Evliliğin 2. Yılı bence dönüm noktası. İlk yıl alışma süreci yeni evli cicim ayları. İkinci yıl ise bi çeşit geçiş gibi hergün görmek heryere birlikte gitmek sohbeti azaltıyor. İlişki ise eskisi gibi olmuyor artık sadece ihtiyaç gidermeye dönüyor.
Benim 2. Yıldan en çok hatırladığım şey ;sohbet etmiyoruz diye düşünüp bigün kahve yaptım mutfakta masada sohbet ederek içecez diye ısrar ettim kahve bitene kadar ne konuşsak diye düşündüm bulamadım en son hangi harftesiniz (esim 1. Sınıf okutuyordu o zaman) diye sordum ve ağlamaya başladım. Ben senin hicbiseyini merak etmiyorum diye. O günden sonra kendi aramızda freeday dediğimiz günü yapıyoruz. Haftanın bi günü ikimizin de aynı gün oluyor bu bekar arkadaşlarımızla dışarı çıkıyoruz gezip eğleniyoruz bi nevi dedikodu topluyoruz zararsız olanlardan bir hafta yetiyor bize hem stres atmış hemde uzaklaşmış olmak iyi geliyor. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız kızlar. Benim bazen umutlarım çok tükeniyor. Sanki böyle uzaklaşa uzaklaşa kopacakmisiz gibi geliyor.

Bir de eşimde cinsel isteksizlik var. Maddi sıkıntılardan kaynaklandığını cinselliği unuttugunu söylüyor. Bu mümkün olabilir mi sizce ?

Bir de eşimde cinsel isteksizlik var. Maddi sıkıntılardan kaynaklandığını cinselliği unuttugunu söylüyor. Bu mümkün olabilir mi sizce ?

Olabilir tabii ki. Insanlarin belli donemlerde isteksizligi olabiliyor. Bir ara esim acikogretimden okulu bitirmeye calisirken isteksizlik vardi baya. Ne zaman ki okulu bitirdi adam bambaska biri oldu. Karsilikli anlayisla hersey cozulur.

Valla ben oyle ilk gunki gibi kalan kimseyi gormedim. Ucuncu bir kisi eklenmediyse hayatiniza Turk kadinlarinin %25'lik sansli dilimi icindesiniz bile diyebilirim.

Back
X