Kızlar hsg konusundaki deneyimlerimi paylaşıyorum

cerenfg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2023
8
2
1
25
Öncelikle bir yıldır evliyim 5 aydır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor kistim olduğundan dolayı erken doktora gidip muayene oldum.Kistimden dolayı bir sorun olmadığı gebeliğe engel olmadığı söylendi .Eşimde muayene oldu onda da sorun çıkmadı.Doktorum hsg (rahim filmi) önerdi.Dün öğlenden sonra filmi çektirdim.İlk önce saba sizden beta istiyorlar hamile olmadığınızı öğrenmek için.Hamileyken asla yapılmıyor çünkü doktorunuz eğer sizden istemediyse siz mutlaka isteyin.Ben adana şehir hastanesinde yaptırdım.İlk önce kişiden kişiye değişir ben normal muayene de bile zorlanan biriyim ağrılı geçer amacım kimseyi korkutmak değil bilgilendirmek acı eşiğim de düşüktür.Hsg bana göre oldukça ağrılı sancılı bir işlem. Aleti vajinaya yerleştirdiği andan itibaren çığlık attım ve ağladım kendimi geri çektim ve alet 3 kere çıktı geri takıldı. Bu daha çok canımı yaktı ve ilaç verilirken de gerçekten dünyam başıma yıkıldı çok fazla bağırdım ağladım acı eşiğini düşükse kesinlikle özelde anestezili yaptırmanız öneririm.Çünkü devlet anestezili yapmıyor. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz

Bunu yapan goruntuleme merkezleri var size kullandiklari kanülden dolayi o kadar acı cekmissiniz devlet hastaneleri malum pek onemsemiyor boyle seyleri ama bu sene pespese 4 hsg cekildim hic acı hissetmedim adet sancisi gibi sancin olucak kısa sureli dedi doktor onu bile hissetmedim aşırı konforluydu... kullanılan kanüller artik cok cok ince rahim icin uygun incelikte . Ama devlet hastaneleri maalesef ki bunlardan kullanmiyorlar... birde neden gebelik testi istediler Rahim filmi adetten hemen sonra cekilir rahim duvari kalinlasmadan cekilmesi gerekir tam goruntu alabilmek icin.

Benden adetim 3 gün kala gelmem söylendi ve ben erken adet oldum tam gideceğim gün adet oldum gitmedim iki hafta sonraya güm verdiler adetim 15 gün kala o yüzden gebelik testi istediler

Benden adetim 3 gün kala gelmem söylendi ve ben erken adet oldum tam gideceğim gün adet oldum gitmedim iki hafta sonraya güm verdiler adetim 15 gün kala o yüzden gebelik testi istediler
Ama rahim filmi icin adetinizin yeni bitmis olmasi lazimdi. Ya iste devlet hastaneleri onemsemiyor bunu cunku rahim duvari kalinlasiyo ya döngü icinde adet olunca o duvar inceliyor ve o haliyle rahim tam gozukmus oluyor.

Bende çok hafif ilaç verilirken yanma ve sızı hissi oldu. Gün içinde hafif bir ağrı takip etti. Sabah çekildim tüm günü dışarıda geçirdim. Belki hasteneye, uygulayan kişiye göre değişiyordur.

Adet bitiminde takip eden bir kaç gün içinde çekilmemi tavsiye etti doktorum. Ben adetten iki gün sonra çekildim.

Evet yanlış günde çekilmiş olabilir maalesef biraz da benle alakalıydı ağrı. Kendimi çok kastım o yüzden çok acı çektim

Ama rahim filmi icin adetinizin yeni bitmis olmasi lazimdi. Ya iste devlet hastaneleri onemsemiyor bunu cunku rahim duvari kalinlasiyo ya döngü icinde adet olunca o duvar inceliyor ve o haliyle rahim tam gozukmus oluyor.
O konuda net bir bilgim yok ama acaba siz ablıyor musunuz filmi atsam yorumlayabilir misiniz

Ben iki defa Rahim filmi cektirdim biri anestezi ile diğeri anestezisiz. Anestezili olan eski teknoloji makineyle çekilmiş .İkinci cektirdigim Anestezisiz Son teknoloji C kollu makineyle çekildi hiç ağrım olmadı. Muhtemelen seninki de eski teknoloji makineyle çekildi devlet hastanesinde yoktur o makinelerden.

Hem zaten rahim filmini adet bittikten hemen sonra çekiyorlar gebelik olmadığı için.

Merhaba sizi hatırlıyorum tüp bebek tedavisi de görmüştünüz bu konuda ki görüşlerinize güveniyorum bende devlette çekilemedim bu topa girmek korkuttu özele gideceğim Cevat hocaya gitmeyi düşünüyorum sizin de önerdiğiniz yerler var mı

Ben son rahim filmimi fulya açık emar da cektirdim. Hem fiyat olarak uygundu hemde gercekten cook konforluydu neydi o onceden cektigim ağrılar, anestezili cekildigimde psikolojim bozuluyodu. Dakikalik bir islem gunler oncesinden heyecan basıyodu bana. Son cektirdigim yerden gercekten ama gercekten cok memnun kaldim bana tup bebek doktorum cem.celikti oda fulya acik emari onerirdi hep ama ben tekirdagda yasadigim icin uzak geliyodu son tedavimizde doktoru dinledik cok sukur olumluda sonuc aldik Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimseye aratmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…