Kizlar imkansizmi sizce bu isteğim???

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kizlar slm simdiden zaman ayirip yazan herkese tesekurler.

27 yaş ve bir çoculla ünv okumak zormu.imkansizmi.
Ünv okuyamadim ve hep içimde ukde kaldi.
Hep sinava girmeyi istedim amma hep erteledim.
Bu sene kesin kafaya taktim ama basarabilirmiyim.
Aslnda kndime guveniyorum ama çalisabilirmiyim bilmem ev çoçuk ders yemek ..

Nasil bir yol izlemeliyim.
Evden nasil calisabilirim.
Alanim çoçuk gelisimi.
Bu yonde eğitim almak için hangi derslerden sorumluyum nasil bir çalisma izlemeliyim.. Lutfen bilgisi olanlar beni aydinlata bilir mi kizlar.....

Alanim çoçuk gelisimi.
Bu yonde eğitim almak için hangi derslerden sorumluyum nasil bir çalisma izlemeliyim.. Lutfen bilgisi olanlar beni aydinlata bilir mi kizlar.....
Açık öğretimde var mı bilmiyorum ama okursanız sizin için iyi olur.. 27 yaş çok geç bir yaş değil. Benim tanıdığım 40 yaşındaki kadınlar bile sınav giriyor sizib bir eksiğiniz olduğunu düşünmüyorum. İstedikten sonra her şey mümkün bunu unutmayın.

Açık öğretimde var mı bilmiyorum ama okursanız sizin için iyi olur.. 27 yaş çok geç bir yaş değil. Benim tanıdığım 40 yaşındaki kadınlar bile sınav giriyor sizib bir eksiğiniz olduğunu düşünmüyorum. İstedikten sonra her şey mümkün bunu unutmayın.

Daha tam olarak arastirmadim ama var diye biliyorum.

Çocuk gelişimi mezunuyum ben. Açıköğretim var sanırım. 2 yıl öyle okursunuz, dgs ile tamamlarsınız.

1 çocuk 1 hamilelikle açıköğretim okuyorum şuan, sınav öncesi 3 haftamı kitliyorum. Her akşam verimli 1 saatle halledersiniz.

Çocuğunuz küçükse bile açıköğretim 2 yıl bitene kadar çocuğunuz büyür. Son 2 yılı örgün okursunuz.

Bizim fakültede de sınıfta da tanıdıklarım var 2 çocukla 1 çocukla hatta bebekle örgün okuyan :) öğle arası annesi getirir emzirirdi bebeğini. Şimdi büyümüş :) yaparsınız bence :)) açık var o bölümde. Bir de iki değil üç sene de bitsin nolur ki :) üstelik açık öğretim için çokta puan yapmanız gerekmiyor ki. Türkçe çalışın. Şöyle paragraf çözün okuduğunuzu anlayın. Yapabiliyorsanız az buçuk dil bilgisine bakın. Temeliniz varsa matematikte de rasyonel sayıları falan çözün. Türkçeyi cözseniz bile yetiyor diye biliyorum

Daha tam olarak arastirmadim ama var diye biliyorum.
Canin ben de kamu yonetimi okuyorum 2.siniftayim
2 cocuk var ev is yemek eş derken calismaya çalışıyorum diyelim :)
2.siniftayim.
Simdiye cooktan bitmisti ama 2 cocuk sikistirdim araya 25 yasindayim o nedenle 4 sene ara vermistim ilerde insallah cocuklar biraz daha buyuyunce atanirim yada çalışırım.
Yardimci kitaplar iyi is goruyor.
Dersler baya zor cocuklar yuzunden bi okuduğumu anlamam icin 2 3 defa okunak zorunda kaliyorum. Bende aksam onlar uyuyunca calisuyorum gece 2 ye kadar sonra yatiyorum.
Isteyince oluyor ya bence baslamalisin

Haa bu arada acikogretimde cocuk gelisim bolumu var. Bi ara kaldirdilar yoktu. Ama suan var

Alanim çoçuk gelisimi.
Hep söylüyorum yeri gelmişken yine söyleyeyim
Marmara da 4 yıllık ünv okurken hamileydim . Okula ara bile vermedim . Temmuzda doğurdum .Ekim de iş başı yapar gibi okula gittim . 4 yılda bitti
2. oğlum oldu 2. üniversiteye girdim 4 yıl daha okudum
Bitti
Yüksek lisans yaptım
O da bitti
Mali müşavirlik sınavlarına girdim
kazandım
Bilirkişilik denetmenlik kazandım

Yemin ederim hala bakınıyorum ne okusam diye

İstiyorsan yaparsın
Evde ben hariç dört erkek yaşıyor
Azmet başar bu kadar
Yolun açık olsun

Hep söylüyorum yeri gelmişken yine söyleyeyim
Marmara da 4 yıllık ünv okurken hamileydim . Okula ara bile vermedim . Temmuzda doğurdum .Ekim de iş başı yapar gibi okula gittim . 4 yılda bitti
2. oğlum oldu 2. üniversiteye girdim 4 yıl daha okudum
Bitti
Yüksek lisans yaptım
O da bitti
Mali müşavirlik sınavlarına girdim
kazandım
Bilirkişilik denetmenlik kazandım

Yemin ederim hala bakınıyorum ne okusam diye

İstiyorsan yaparsın
Evde ben hariç dört erkek yaşıyor
Azmet başar bu kadar
Yolun açık olsun
Cok iyi ya... tebrik ederim

Önce okuyup sonra evlenseydin keşke.. Normal akışta bi sıralama var okul bu sıralamada evlilikten daha önce ama nedense bazılarına evlilik daha cazip geliyor sonrada çocukla okuyabilir miyim deniyor..
istedikten sonra okursun tabi,okuyamayacak nevar.. yeterki iste ve mutlaka oku.

istedikten sonra okunur ama okumak için okunur üniversite hayatını doya doya yaşamadıktan sonra neye yarar ki?

bekar olsan okulda istediğin kadar vakit geçirme imkanın olsa, arkadaşların ile gezmek tozmak gibi ortamın üniversite hayatı gerçekten harika ama sen sadece diploma için okuyacaksın bu nedenle açıköğretim üzerinden yoluna devam et derim. örgün eğitim seni zorlar , çocuğa bakacak varsa bir nebze rahat edersin ama o da yoksa hep bir koşturmaca , eşinde destak değil ise işin çok zor..

imkansız değil ama seni yoracak bir sürece gireceksin bu kesin..

ben olsam çocuğum kreş yaşıan geldi ise bir işe girip çalışmayı tercih ederdim ki bence herşey sıralı olmalı okumalı ,iş sahibi olup kendine yatırım yapmalı, sonra evlenip çocuk yapmalı.

Evlendikten sonra 2 tane üni ve 2 yıllık bir yurtdışı eğitimi hayatıma kattım .
Ama benim çocuğum yoktu .
Kv kp ve problemleri , benden temizlik ve yemek bekleyen kocam yoktu.
Kimse bana misafir gelemezdi ve benim para kazanmam gerekmiyordu .
Ilk üniversiteye 21 yaşında başladım .
28 yaşında yurtdışına çıktım .
30 yaşında döndüm.
Ama benim okuduklarım üzgünüm çocuk gelişimi falan değildi .
Bu bolumlerden bir şey olunacağını ben düşünmüyorum.
Aof nin insana ne verebileceği hakkında fikrim yok.
Zira şimdi master bile çoğu zaman ise yaramıyor.
Bir şeyler yapabilmek için bana kalırsa farklı olmak lazım.
Farklı bir şeyler yaparsan farkedilirsin .

Üniversiteye geri döndüğümde oğlum 5 yaşındaydı,yüksek lisansa başladığımda ise 16.
Ben de okul öncesi öğretmenliği okudum lisansta.
İnsan yeter ki istesin, yapamayacağı hiç bir şey yok diye düşünüyorum.

Sinifimizda 38 yasinda bi abi vardi :) Trnin en iyi universitelerinden biri hem de:)
Yaparsiniz bebek icin yardimci olucak birileri varsa tabi

istedikten sonra okunur ama okumak için okunur üniversite hayatını doya doya yaşamadıktan sonra neye yarar ki?

bekar olsan okulda istediğin kadar vakit geçirme imkanın olsa, arkadaşların ile gezmek tozmak gibi ortamın üniversite hayatı gerçekten harika ama sen sadece diploma için okuyacaksın bu nedenle açıköğretim üzerinden yoluna devam et derim. örgün eğitim seni zorlar , çocuğa bakacak varsa bir nebze rahat edersin ama o da yoksa hep bir koşturmaca , eşinde destak değil ise işin çok zor..

imkansız değil ama seni yoracak bir sürece gireceksin bu kesin..

ben olsam çocuğum kreş yaşıan geldi ise bir işe girip çalışmayı tercih ederdim ki bence herşey sıralı olmalı okumalı ,iş sahibi olup kendine yatırım yapmalı, sonra evlenip çocuk yapmalı.
Katiliyorum. Universite hayati, cevre, dersler, kampus, etkinlikler, kulupler...insana cok sey katiyor ve ufkunu aciyor. Hele gunumuz sartlarinda oyi bir uni bitiren, ustune master yapan bile issiz gezerken disardan okumak, AOF, uzaktan egitim vs tam uni hayati yasamak degil ve gelecek garantisi de yok gibi.

Back
X