Sıla gurbet demek değil mi neden nisa anlamsız oluyormuş anlamadım. Müslüman olarak Kuranda Nisa Suresi bile bulunuyorken anlamsız diyemem ben. Unutmayın çocuğun anne babası üzerinde isim hakkı vardır.
sıla nın devri geçti. anlamı da güzel değil.
nisa hem sesleniş hem anlam bakımından , hem de kuran'da bir sure olduğundan bence Nisa yı tercih etmelisin cnm Cclashik
.
Sıla gurbet demek değil mi neden nisa anlamsız oluyormuş anlamadım. Müslüman olarak Kuranda Nisa Suresi bile bulunuyorken anlamsız diyemem ben. Unutmayın çocuğun anne babası üzerinde isim hakkı vardır.
Bakara da bir sure adı ama inek demek.
Nisa da kadın demek.
Anlamlı mı oluyor yani?
Bakara da koyalım oldu olacak.
Keziban koyuyorlarmış Kuran'da geçiyor diye anlamını biliyor musunuz?
Yalancı mı yalanlıyorlar mı ne öyle birşey.
İsim gercekten önemli canim yani sirf guzel gelsin diye isim koyma.. İyi araştir anlamlariyla. Bazi yerlerde isimleri guzel anlamli yaziyor ama anlami farkli olabiliyor. Bütün isimleri arastir bence .. Zümra betül azra isimlerinin anlamlari cok guzeldi ama cok tanidigim oldugu icin ben koyamamistim. Gercekten guzel isimler var yani .. Peygamberimizim eşleri var hz Sevde hz Hafsa bu isimlerde hoş :)
Sıla ve Nisa isimlerinin karşılaştırması yapılmış. Başka Sure isimleri tartışılmıyor. Nisa kelimesinin anlamı 'kadın', yani anlamı olan bir isim kadın anlamına gelmekle birlikte Sure ismi. Ben hiç çocuğunun ismini En'am, Talak ya da Zilzal koyan biri görmedim. Ama Kezban (yalancı) ve Aleyna (üzerimize bela ve sıkıntı akıtsın) kullanan çok gördüm. Koyacağın ismin anlamlı olması demek, kötü anlama gelmemesi de demektir bence. Çocuk üzerindeki isim hakkı da burada devreye girer zaten. Sırf Kur'anda geçiyor diye isim koymak o ismin anlamını bilmeden o çocuğa kötülük yapmak olur. Ancak burada tartışılan Nisa ismi, Allah'ın ve peygamberlerin kadınlara seslenişi olup sure ismidir. Zaten çevremizde de tercih edilen bir isim.
Bakara da bir sure adı ama inek demek.
Nisa da kadın demek.
Anlamlı mı oluyor yani?
Bakara da koyalım oldu olacak.
Keziban koyuyorlarmış Kuran'da geçiyor diye anlamını biliyor musunuz?
Yalancı mı yalanlıyorlar mı ne öyle birşey.
Anlam; iyi anlam ve kötü anlam olmak üzere 2'ye ayrılır. Yukarıda açıkladığım gibi Kezban ya da Aleyna ismi de Kur'an da geçiyor ancak anlamının kötü olmasından dolayı, çocuğa isim olarak koymak sakıncalı diye düşünüyorum. Öte yandan Nisa kelime anlamı olarak kadın demek, Kur'anda Nisa Suresini okursanız da zaten kötü anlam içermediği aksine Allah'ın kelamı olarak kadınların yüce olduğunun anlatıldığı suredir. Tekrar söylüyorum Kur'anda geçen her şey anlamlı ya da iyi anlamlı olmamakla beraber, sırf tartışma yüzünden Allah'ın hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak da hoş değil diye düşünüyorum.