Doğuma Hazırlık Kizlar kafayi yiycem lutfen yardin edermisiniz ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Hangisi sizce ?

• Sila

OY: 9 40,9%
  • Nisa

OY: 13 59,1%

• Ankete Katılan
    22

clashik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
259
77
28
Kizlar 31 haftalik hamileyim isime hala karar veremedik ne kadar zormus. Sila ve nisa arasjnda kaldik yardimci olursaniz cok sevinirim.

Nisa kelimesinin isim olarak kullanılmasını tuhaf bulurum. Hayrünnisa şeklinde anlamlı olur (= kadınların hayırlısı).

Sıla diyorum o yüzden. :)

Dila ismini önerebilirim. Gayet anlamlı bir isim hem.

Sıla gurbet demek değil mi neden nisa anlamsız oluyormuş anlamadım. Müslüman olarak Kuranda Nisa Suresi bile bulunuyorken anlamsız diyemem ben. Unutmayın çocuğun anne babası üzerinde isim hakkı vardır.

sıla nın devri geçti. anlamı da güzel değil.
nisa hem sesleniş hem anlam bakımından , hem de kuran'da bir sure olduğundan bence Nisa yı tercih etmelisin cnm C clashik .

Sure diye Nisa dini veya anlamlı bir isim haline gelmiyor maalesef.

6. Sure = En'am= Hayvanlar
65 Sure = Talak = Boşanmak
99. Sure = Zilzal = Deprem
Vesaire...

Nisa tabii ki Kur'an-i Kerim'de geçebilir, Arapça bir kelime çünkü.

Sıla gurbet demek değil mi neden nisa anlamsız oluyormuş anlamadım. Müslüman olarak Kuranda Nisa Suresi bile bulunuyorken anlamsız diyemem ben. Unutmayın çocuğun anne babası üzerinde isim hakkı vardır.
Bakara da bir sure adı ama inek demek.
Nisa da kadın demek.
Anlamlı mı oluyor yani?
Bakara da koyalım oldu olacak.
Keziban koyuyorlarmış Kuran'da geçiyor diye anlamını biliyor musunuz?
Yalancı mı yalanlıyorlar mı ne öyle birşey.

Sıla =
1. Bir süre ayrı kaldığı bir yere veya yakınlarına kavuşma.
2. Gurbetteki bir kimse için doğup büyüdüğü ve özlediği yer

Nisa =
Kadın(lar)

İsim gercekten önemli canim yani sirf guzel gelsin diye isim koyma.. İyi araştir anlamlariyla. Bazi yerlerde isimleri guzel anlamli yaziyor ama anlami farkli olabiliyor. Bütün isimleri arastir bence .. Zümra betül azra isimlerinin anlamlari cok guzeldi ama cok tanidigim oldugu icin ben koyamamistim. Gercekten guzel isimler var yani .. Peygamberimizim eşleri var hz Sevde hz Hafsa bu isimlerde hoş :)

Sure diye Nisa dini veya anlamlı bir isim haline gelmiyor maalesef.

6. Sure = En'am= Hayvanlar
65 Sure = Talak = Boşanmak
99. Sure = Zilzal = Deprem
Vesaire...

Nisa tabii ki Kur'an-i Kerim'de geçebilir, Arapça bir kelime çünkü.

Sıla ve Nisa isimlerinin karşılaştırması yapılmış. Başka Sure isimleri tartışılmıyor. Nisa kelimesinin anlamı 'kadın', yani anlamı olan bir isim kadın anlamına gelmekle birlikte Sure ismi. Ben hiç çocuğunun ismini En'am, Talak ya da Zilzal koyan biri görmedim. Ama Kezban (yalancı) ve Aleyna (üzerimize bela ve sıkıntı akıtsın) kullanan çok gördüm. Koyacağın ismin anlamlı olması demek, kötü anlama gelmemesi de demektir bence. Çocuk üzerindeki isim hakkı da burada devreye girer zaten. Sırf Kur'anda geçiyor diye isim koymak o ismin anlamını bilmeden o çocuğa kötülük yapmak olur. Ancak burada tartışılan Nisa ismi, Allah'ın ve peygamberlerin kadınlara seslenişi olup sure ismidir. Zaten çevremizde de tercih edilen bir isim.

Bakara da bir sure adı ama inek demek.
Nisa da kadın demek.
Anlamlı mı oluyor yani?
Bakara da koyalım oldu olacak.
Keziban koyuyorlarmış Kuran'da geçiyor diye anlamını biliyor musunuz?
Yalancı mı yalanlıyorlar mı ne öyle birşey.

Anlam; iyi anlam ve kötü anlam olmak üzere 2'ye ayrılır. Yukarıda açıkladığım gibi Kezban ya da Aleyna ismi de Kur'an da geçiyor ancak anlamının kötü olmasından dolayı, çocuğa isim olarak koymak sakıncalı diye düşünüyorum. Öte yandan Nisa kelime anlamı olarak kadın demek, Kur'anda Nisa Suresini okursanız da zaten kötü anlam içermediği aksine Allah'ın kelamı olarak kadınların yüce olduğunun anlatıldığı suredir. Tekrar söylüyorum Kur'anda geçen her şey anlamlı ya da iyi anlamlı olmamakla beraber, sırf tartışma yüzünden Allah'ın hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak da hoş değil diye düşünüyorum.

Back
X