Kızlar lütfen yardım 11 yasındakı kızım erkek gıbı gıyınmeye başladı futbola gıtmek ıcın ağlıyor lezbıyen mı dıye korkuyorum

aysegul302

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2025
3
0
1
29
Kızlar yardım edın 11 yasındakı kızım erkek gıbı gıyınmeye başladı futbola gıtmek ıcın ağlıyor korkuyorum

Futbol cinsiyetle alakalı bi spor değil öncelikle bunu bilmelisiniz .

Maskülen giyinmesi de onu lezbiyen yada trans yapmaz. bende rahat hissedip öyle giyiniyordum . 3 kız yegenım var onlarda öyle takılıyorlar ikisi memur, iş yerinde çıtı pıtılar günlük hayatta rahat takılıyorlar sevgilileri de var yönelimleri farklı değil .
11 yaş kimlik arayışının bireyselliğin şekillenmeye başladığı bir yaştır.
Kızınızla sakince konuşun hatta siz bunu stres haline getirip çocuğa baskı yapacaksanız kendınız ıcınde bi yardım alın . çocuk ıcınde pedegogla görüşün, çocuk gelişimi uzmanı da olur eğer siz bunu sakince başaramayacaksanız .

Çocuğunuzu izleyin, gözlemleyin yani .Ona ne kadar güven verirseniz, ileride size ne olursa olsun açılma ihtimali o kadar yüksek olacak

Sakın korkularınızı ona yüklemeyin size her daim güvenmesini sağlayın

Futbol cinsiyetle alakalı bi spor değil öncelikle bunu bilmelisiniz .

Maskülen giyinmesi de onu lezbiyen yada trans yapmaz. bende rahat hissedip öyle giyiniyordum . 3 kız yegenım var onlarda öyle takılıyorlar ikisi memur, iş yerinde çıtı pıtılar günlük hayatta rahat takılıyorlar sevgilileri de var yönelimleri farklı değil .
11 yaş kimlik arayışının bireyselliğin şekillenmeye başladığı bir yaştır.
Kızınızla sakince konuşun hatta siz bunu stres haline getirip çocuğa baskı yapacaksanız kendınız ıcınde bi yardım alın . çocuk ıcınde pedegogla görüşün, çocuk gelişimi uzmanı da olur eğer siz bunu sakince başaramayacaksanız .

Çocuğunuzu izleyin, gözlemleyin yani .Ona ne kadar güven verirseniz, ileride size ne olursa olsun açılma ihtimali o kadar yüksek olacak

Sakın korkularınızı ona yüklemeyin size her daim güvenmesini sağlayın
Haklısınız önce bende sızın gıbı düşündüm oralı olmadım ama dıkkat ettım sürekli LGBT den bahsediyor yıne oralı olmadım daha sonra kız kardeşim ve annem kızımın erkek günü olduğunu soyledı ıyıce kötü oldum telefonunu kurcaladım lezbıyen kızların opusmelrrını ızlemıs youtubede daha sonra galerısıne baktım vıdeo cekmıs kendısını erkek gıbı yapmış konuşma tarzını bende bugün dayanamadım gıttım sonrdım kızdım artık böyle gıyınmemesı gerektıgını kız gıbı davranması gerektıgını hıslerını sordum oda yok anne ben kız gıbıyım dedı ağladı hatta bende ağladım kızdım hem ıcım yanıyor hem korkuyorum

Haklısınız önce bende sızın gıbı düşündüm oralı olmadım ama dıkkat ettım sürekli LGBT den bahsediyor yıne oralı olmadım daha sonra kız kardeşim ve annem kızımın erkek günü olduğunu soyledı ıyıce kötü oldum telefonunu kurcaladım lezbıyen kızların opusmelrrını ızlemıs youtubede daha sonra galerısıne baktım vıdeo cekmıs kendısını erkek gıbı yapmış konuşma tarzını bende bugün dayanamadım gıttım sonrdım kızdım artık böyle gıyınmemesı gerektıgını kız gıbı davranması gerektıgını hıslerını sordum oda yok anne ben kız gıbıyım dedı ağladı hatta bende ağladım kızdım hem ıcım yanıyor hem korkuyorum
Yaklaşımınız o an için belki yanlış olmuş😞 bastırılmış duygular daha da sizden uzaklaştırır çocuğunuzu . Suçluluk duygusu yüklemiş bile olabilirsiniz ağladığınız kızdıgınız için .
Çocuğunuzla anlaşmak istiyorsanız tepki vermeden yönlendirmeden dinlemelisiniz öncelikle . Benım oğlumda saç boyası merak etmişti mesela çok şaşırmıştık gittiler babasıyla saçlarını boyatıp geldıler sonra etraftan aldığı tepkiler sebebiyle kendı yeniden boyamak istedi önünü kapatmak yerine merakını gidermiş olduk . (etraftaki tepkileri biz yönettik hani aile içi espirili yaklaşımlarla onu ötelemek incitmek yerine yumuşatarak) Çünkü çocuklara ergenlık döneminde baskı ters tepki yapıyor ister istemez . önce babası hayır demişti sonra çocuk kendını kapatır bidaha bizimle paylaşmaz içinde büyütür die eşimi de ikna etmıstım o dönem .

Siz bi pedegogla ilerleyin . Arkadaş çevresi ve internet kullanımı konusunda izlemeye devam edin . Yardım almaya giderseniz en azından daha hızlı ilerlersiniz net bilgiler verirseniz çözüme ulaşmak ıcın işiniz kolaylaşabilir

Yani ön yargılı olmayalım ama hayat bu herşey olabilir ah vah demek yerine olgunlukla karşılamak işin derinine inip anlamak lazım doğrusunu. Pedagogla görüşün profesyonel bi yardım alın. Şimdi size bir şey anlatacağım ama hani sizinki de öyledir falan diye anlatmiyorum şu an aklıma geldiği için örnek veriyorum bizim bir komşumuz var emekli albay eşi de İngilizce öğretmeni bunlar emekliler çocukları olmamış ve çok da mütevazi görgülü insanlar neyse bunlar çocuk esirgeme kurumundan bir çocuk talebinde bulunuyorlar ve talepleri onaylanıyor pelinsu kızımız 4 yaşlarında onlara veriliyor daha sonra pelinsu erkeksi yüz hatlarına sahip bir kızdı konuşmasıysa böyle bağırır çağırır gür sesli hani normalde kızlar utangaç ya da konusurken daha bıcır bıcır olur ya bu öyle değildi hiç bi zaman sonra şort krampon ayakkabı erkeklerle futbol oynuyordu. Tabi ergenlık falan derken bi süre birkac yıl görmedim sonra gördüm ki ege olmuş erkek oldu. Ben şaşırmamıştım önden belli ediyor zaten kendini. Sizin kız nasıl? Lgbt konusunu öğrenmiş ve lezbiyen kızların videosunu izlemişse kızınızda ona meyil var demektir. Siz üzülmeyin diye anne ben kızım falan demiş ama kendini biraz erkek hissediyor belli bu onun yaptığı bişey değil içinden gelen his buysa siz hiç bişey yapamazsınız malesef

Son düzenleme:
"Korkuyorum", "kızdım", "böyle yapmaması gerektiğini anlattım" falan bunlar yanlış!!
Arkadaşların da söylediği gibi pedagog ile görüşün, ayrıca sizin de duruma göre bilinçlenmeniz önemli.

O yaşlarda ben de öyleydim. Kız arkadaşlarımla voleybol değil erkeklerle basketbol oynardım ve bundan zevk alırdım. Saçlarımı kısa kestirmiştim ve hep bol giyerdim. Ailem baskı kurmadı üzerimde hiç karışmadı basketbol kursuna yazdırdı hatta. ergenliğe girdiğimde bütün bunları bırakmıştım bakın 'normale' döndüm demiyorum bırakmıştım. Normal kime göre normal anormal kime göre anormal mesela? Hevesim bitti ve bıraktım. O yaşta bir çocuk farklı farklı şeylere ilgi duyabilir ki futbol sadece erkeklerin ilgi duyduğu bir spor dalı değildir. Ha lezbiyen miyim hayır erkeklerden hoşlandım hep şimdi evli ve iki çocuk annesiyim. ama olabilirdim de buna kimse engel olamazdı ki. Baskılamak, yasaklamak aklında yoksa bile ilgisini çekeceği için aklını karıştırabilir. Kendi haline bırakın çocuğu.

Ay lezbiyense de cıss sakın yapma mı diyeceksiniz? Rengi ne ise onu yaşatacaktır elbet. Büyük tepkiler vermeyin. Çocuğu sıkmayın.

Kız kardeşim ortaokul ve lise döneminde hep erkek gibi giyindi, saçlarını kısacık kestirirdi, makyaja falan hiç ilgisi yoktu, sevgilisi de yoktu, sıkı bir galatasaray hayranıydı, çantalarını falan hep gs store'dan alırdı. anneme derdim ki "anne bu çocuk ne zaman makyaj yapacak, ne zaman kız gibi olacak", annem hiç dert etmedi benim aksime.. ama ben kardeşime bu düşündüklerimi hiç söylemedim, olduğu gibi olmasına müsaade ettik, hiç eleştirmedik... üniversiteye başlayınca yine kendi kendine makyaj yapmaya başladı, galatasaraya ilgisi bitti, giyim tarzını değiştirdi, aşık oldu vs vs

şimdi biz o dönem ona tepki gösterseydik, sizin gibi kızsaydık, olmaz öyle şey falan deseydik belki işi inada bindirecekti, belki özendirecektik ve aklına düşürecektik...

bu arada ne olduğunun benim için önemi yoktu, önemli olan düzgün arkadaşlıklar kurmasıydı, kötü alışkanlıklar edinmemesiydi, kendine zarar verecek işlere kalkışmamasıydı..

benim tavsiyem sizin bir psikologla ilerlemeniz, kızınız için değil kendiniz için, nasıl yaklaşmanız gerekiyor, tutumunuz ne olmalı gibi konular için..

sonuçta insanların ne hissettiğine müdahale edemeyiz.. belki şu an bi kimlik arayışı içinde ve siz olmadığı bi yöne doğru itmeyin, bırakın çocuk kendi kimliğini kendisi bulsun.

Son düzenleme:
Back
X