Bebek Beslenmesi kızlar lütfen yardım bebeğim 3 aylık doktor meyve suyuna başlattı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asilprenses

Evli
Kayıtlı Üye
20 Mart 2010
37
1
296
İstanbul
kızlar doktor günde 2 çay kaşığı meyve suyu her gün 1.ay kaşığı arttırarak vermemi söyledi birde sabahları 1 çay kaşığı üzüm pekmezi(demir içinmiş)
yanlız ben çok kararsız durumdayım yanlız 6 ay anne sütü vermek gerekmiyormu. doktorunuz size kaçıncı ayda başlattı lütfen yardım edin yoksa bebeğimi başka bir doktora daha götürmek zorunda kalacağım

Merhabalar

Benim kızım suan 6 buçuk aylık. biz meyve sularına tamamen 4. ayını doldurduğunda günde 1 çay kaşığıyla birlikte başladık.Ayrıca bizim doktorumuz meyve suyundan ziyade meyvenin kendisini püre halinde cam rendeden geçirip yedirmenin daha doğru olacağını ve faydalı olacağını söylemişti.
Ayrıca pekmez için şuanda başlamanda bir problem yok diye biliyorum.Biz de 3aylıkken günde 1 çay kaşığı pekmezle başladık.Bebeklerde demir eksikliği fizyolojik oluyor zaten.
Üzülme arkadaşım ama meyve suyuna başlama ayını başka bir doktorla daha görüşmeni isterim...

DR lar genelde anne sütü yetersiz ise 4.aydan sonra ek gıdaya geçmeyi öneriyolar.fakat anne sütü yeterli geliyosa 6.aydan sonra ek gıdaya geçilmesi tavsiye ediliyo.benim kızım anne sütü + devam sütü aldığı için 4.ay sonunda meyve suyu ve yoğurtla başladı ek gıdaya.3.ay çok erken ki anne sütü de alıp yetiyosa gereksiz bence.en az 1-1,5 ay daha bekleyebilirsiniz.pekmezi ise verebilirsiniz.her bebeğe veriliyo genelde zaten:)

çocuğun kilosuyla alakalı olabilir mi yani anne sütü iyi beslemiyor olabilir.Bence sen başka bir doktora daha danış.

3 ay çok erken farklı tatları deneyen bazı bebekler anne sütünü reddedebiliyo çevremde gördüm. sadece tattırma miktarında belki olabilir doktorunuz da o kadar demiş sanırım ama fazla verirseniz emmeyi bırakabilir dikkatli olun...
ben kızıma 2 aylıkken bile kaşığın ucuyla ayran veriyodum ama çok çok az sadece tatsın diye belki ondandır kızım yoğurdu seviyo şimdi hani doktorunuz da bu yüzden demiş olabilir...

eğer bebeğiniz günde en az 6 kez bezini tam olarak ıslatıyor ve ayda en az 500 gram alıyorsa anne sütünden başka hiç bir şeyi 6.aya kadar vermeyin.onu daha iyi besleyebilecek hiç bir ek gıda yok o zamana kadar.1 çay kaşığı ek gıda bile 1 çay kaşığı eksik anne sütü almasına neden olur.

Back
X