kızlar moralim cok bozuk bebeğim geri kalmıs:(

XtUrkiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
608
1
96
Ordu
slm kızlar bugun dr gıttık 34 haftalık gebeyım kılosu 1900 suan 2 400 olması gerekıyormus bunun ıcın bızı ayrıntılı ultrasona yolladı 32 haftalık cıktı ve bu gerılıgı arastırdılar benım plesantamdaymıs sorun cocuga tam gecmıyormus yedıklerım cok ıyı beslenıyorum ama bebısım az kıla almıs bebekte bır sorun yok sıvısıda normal ama konturol altına alcam dedı beslenmesı tamamen durursa alcaklar cok korkuyorum kızlar bebegımı kaybetmek ıstemıyorum dua edın nolur:(

ayyy canım yaaaa ilk okuyan ben oldum galiba...
Lütfen moral çok önemli böyle şeylerde güçlü duki oda güç alsın senden.
Allahın izniyle tutunur o sana. Doktorunuda dinlersen bir şeycik olmaz inşallah.....

Hay Allah,cok can sikici bir durum gercekten ama moralini bozmamaya calis,insallah hersey yolunda gelisir ve sag saglim zamani gelince kavusursun bebegine.Insallah erken dogum yaptirmazlar ama oyle olsa bile artik bu haftalarda dogan bebekleri yasatiyorlar,dualarimiz bebisin icin.Bu arada sigara kullaniyor musun,plasentanin yeterli besin tasiyamamasinda etkisi var demisti doktor bana.

Canım senin psikolojin çok önemli bu konuda tecrübeyle sabittir hemen neşelenecek birşeyler bul ve pozitif düşün birde muzun bebeğin kilosuna direkt etkisi var Allah kurtarsın sağlıkla bir avazda.

canım rahat ol; bebişin nasılsa kontrol altında.
sağlığı yerinde olduktan sonra düşük kilolu olsa da doğduktan sonra alır kiloları annesi.
tk'nın da dediği gibi muz ve hurmanın bebeğe kilo aldırdığını duymuştum:ecrin_bebek:

Benimde kızım 20 haftada iki hafta geri kaldı çalışyorum 1 hafta rapor aldım fark 1 haftaya indi sürekli sol tarafına yat şuan 30 haftalıyım hala kilosu 1 hafta geriden geliyo doktora 2 haftada bir kontrole gidiyorum. 2 hafta geriliğin pek kafaya takılacak bir durumu yok önemli olan 3 haftaya çıkmasın birde tansiyonunu kontrol et sürekli.

tşkler kızlar sigara kullanmıyorum beslenmemde gayet iyi baslarda böyle bır sorun yoktu neden böle oldu anlamadım 3 gun sonra yıne gıdıcez ıns gerılemez daha dua edın nolur

endişelenme..bebeği kaybetme gibi bir durum olmaz ki..ciğer gelişimi bile tamamlanmış sayılır 34. haftada..belki biraz erken alırlar bebişi ama annesinin sütüyle kısa zamanda toparlar inşallah..stres çok etkiler bak,moralini yüksek tut..sonuçta sen üzerine düşeni yapmışsın..

cnm öncelikle sakin ol ki bebişine yansımasın stresin,
allah yardımcın olsun,ikinizede sağlık versin,
ii haberlerini bekliyoruz inş.:Saruboceq:

ayni ablamin duru mundasin.ablamda öyleydi ama onun suyu azmis.bebege yetmiyormus dediler ayni sana dedikleri kiloyu söylediler dün dogdu 3 kilo 380 gr hemde.fazla calismaman lazim suyunuda bol bol ic kardesim.üzülme alsalar bile cocuk olusmus.korkma cocuga bisey olmaz.belki bi iki gün küveze sokarlar.ondada bisey yok gülüm bosuna üzülüyorsun.ha 4. ayinda olsaydin üzül derdim.ozaman cocuk olusamazdi güzel ozaman kork derdim ama suan eminimki cocugun herseyi olusmustur.korkma sakin tamam canim

bozma moralini hemen doktor takip edicem demiş demekki üstesinden gelinebilecek bir durum.yeterki sen moralini inancını yüksek tut ki bebeğinde bu moral bozukluğundan etkilenmesin.biliyorsun biz nekadar güçlü olursak bebeğimizde sorunlarla o derece çok savaşıyor.içini ferah tut inşallah güzel haberlerini alıcaz.bizide habersiz bırakma sakın.

canım benimde 29 haftada bebğim iyi gelişmemiş diye şüphelenip tansiyon takibi yapınca ortaya çıktı. ama senin tansiyon problemin yoksa bebğinde hiçbir sorun yoktur emin ol kuzenim 35. haftada normal doğum yaptı bir anda oda aynı seninki gibi 1900gr oldu şimdi 4 aylık maşallah turp gibi çok hızlı gelişti hiç bi sorunu yok. hiç endişelenme zaten kontorl altında bu zamnadan sonrada bişey olmaz inşallah o kiloda bile hatta eşimin yiğeni 32. haftada alınmıştı benim yaşadığım sorundan dolayı 1700 falan ama şimdi çok sağlıklı yinede oda ta 5 sene önce rahat ol canım Allah yardımcın olsun bol bol dinlen keyfine bak suyu çok tüket 2-3 litre falan

kızlar Allah hepinizden razı olsun burda yorumlarınızı okuyup moral buluyorum ıns hersey yolunda gıder tansıyon sorunum yok cok sukur moralımı bozmamaya calısıyorum ama aklımın hep bı kosesınde dusunmeden edemıyorum annelık bu olsa gerek Allah hepınızı yavrunuza bagıslasın

meraba canım bende daha önce gelişim geriliği yüzünden 34 haftalık bebeğimi kaybettim sonra yine hamile kaldım ve yine aynı sorunla karşılaştım 34 haftalık muayeneye gittim ve gelişim geriliği görüldü apar topar hastaneye yatırıldım yirmi gün hastanede yattım ama kilo alımı görülmedi bebeğimde ve sezeryanla 1800 gram olarak aldılar bebeğim 7 gün küvezde kaldıktan sonra bize verdiler bebeğim çok küçüktü ve bakımıda çok zor oluyordu onunla baya zorlu günler geçirdik ve şükür şu anda çok ii ve büyüyor benim tavsiyem derhal hastaneye yat ve bebeğini erken 35 36 haftalık olunca aldırman çünkü gelişim geriliği düzelmiyor hasataneye yatarsan emin ellerdesin çok sıkı kontrol ediyorlar ve kalp atışlarında sorun olunca müdahale ediyorlar bebeğine salıkla kavuşmanı dilerim
a e ol

slm kızlar bugun dr gıttık 34 haftalık gebeyım kılosu 1900 suan 2 400 olması gerekıyormus bunun ıcın bızı ayrıntılı ultrasona yolladı 32 haftalık cıktı ve bu gerılıgı arastırdılar benım plesantamdaymıs sorun cocuga tam gecmıyormus yedıklerım cok ıyı beslenıyorum ama bebısım az kıla almıs bebekte bır sorun yok sıvısıda normal ama konturol altına alcam dedı beslenmesı tamamen durursa alcaklar cok korkuyorum kızlar bebegımı kaybetmek ıstemıyorum dua edın nolur:(

çok geçmiş olsun üzücü bir durum tabiki ama ben daha öncede böyle şeyler duymuştum bebeklerini kaybetmediler falan bence sakin ol ve doktorunu dinle herşey yoluna girecek eminim. sevgiler...

arkadaşım 2 havucu çıtır çıtır ye, yada rendeleyip ye ve üzerine yarım litre süt iç, bunu günde 2 kez yap..... gece yatacağın zamanda yanına koca bir bardak süt koy, wc ye kalktıkça iç, yenisini doldurup yat.. böylece sabaha kadar iç.. arkadaşların dediği gibi hurmada hem sana hem bebeğe faydalı.. kan üretimini sağlıyor.. ve bebeğimiz kandan besleniyor .. bunları arttır arkadaşım, göreceksin bebeğin haftasını bile geçer İnşaAllah..
Allaha dua ve yakarışta bulunmakta çok faydalı.. O(cc) istemeden insana ne bir zarar ve bir fayda dokunabilir.........

geçmiş olsun inş herşey yoluna girer ama benimim eger bebek 3 hafta geri kalmışsa sorun oluyor ozamanda geliştirici igneler veriyorlar kendini sitrese sokma inş bi sorun olmaz

meraba canım bende daha önce gelişim geriliği yüzünden 34 haftalık bebeğimi kaybettim sonra yine hamile kaldım ve yine aynı sorunla karşılaştım 34 haftalık muayeneye gittim ve gelişim geriliği görüldü apar topar hastaneye yatırıldım yirmi gün hastanede yattım ama kilo alımı görülmedi bebeğimde ve sezeryanla 1800 gram olarak aldılar bebeğim 7 gün küvezde kaldıktan sonra bize verdiler bebeğim çok küçüktü ve bakımıda çok zor oluyordu onunla baya zorlu günler geçirdik ve şükür şu anda çok ii ve büyüyor benim tavsiyem derhal hastaneye yat ve bebeğini erken 35 36 haftalık olunca aldırman çünkü gelişim geriliği düzelmiyor hasataneye yatarsan emin ellerdesin çok sıkı kontrol ediyorlar ve kalp atışlarında sorun olunca müdahale ediyorlar bebeğine salıkla kavuşmanı dilerim
a e ol

canım öncelıkle cok gecmıs olsun Allah bebegını sana bagıslasın hıc ayırmasın dr suan hastaneye yatacak bır durum yok dedı 3 gun arayla takıp edıcek pazartesı gıdıcem ıns ılerlermıstır bebegım ıcım acıyor ona bırsey olmasınn nolurr Allahım kızımı bana bagısla

canım mrb valla nekadar endişelenme ddiyosakta aynı durumu yaşadığımdan insanın elinde olmuyo sen ilk ne zaman farkettin bide doktorun sebep olarak neyi gösterdi

Back
X