Kızlar moralim çok bozuk ne olur yardım edin..

helenbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
1.116
431
38
33
Arkadaşlar 23 haftalik hamileyim çok şükür bebeğimde bir sıkıntı yok.74 le hamile kaldım şu an 85 kiloyum 4 aya kadar hep yatmak zorunda kaldım tehlikem vardı.kilom fazla biliyorum.ya gebelik sekeri çıkarsa diye çok korkuyorum...bir daha ki kontrolde doktor şeker yuklemesi yapacağını söyledi.istemiyorum.ama bir yandan da hadi birşey olursa diye kendimi yiyorum.size sorum şu...gebelik sekeri belirtileri nelerdir??benim gibi kilo alan veya daha fazla alan arkadaşlar sizde çıktı mı?ne olur yardımcı olun...şimdiden teşekkürler....

Canım ben de senin gibi tüm hamileliğimi yatarak geçirmek zorundaydım. Şuan 37.haftadayım yeni ayaklanıyorum. Bebeğin kilosu aşırı olmamasına rağmen, suyu fazla olmamasına rağmen bir anda çok fazla kilo almamdan ve suya doymamamdan dolayı kendimden şüphe ettim. Çok istekli olmamama rağmen yüklemeyi yaptırdım ve şekerim olduğu çıktı ortaya. Diyetle de düşmedi hatta insülin kullanıyorum. Hem de baya yüksek dozlarda. Eğer kendinden şüpheleniyorsan açlık tokluk şekerlerini ölç öncelikle. Eğer yüksek çıkarsa yüklemeyi yaptırmanı tavsiye ederim. Yaptırmak yaptırmamaktan daha faydalı olur.
Eğer yüksek çıkarsa da insülinden korkma. İnsan alışıyo iğneye de :)

Ek olarak diyet ve insülin sonrası bir anda almış olduğum kiloların 5 ini verdim. Bu esnada bebek kilo alıyordu ven veriyordum. 2 hafta sonra doğurucam ve 11 12 kilo almış durumdayım. Bebek de 3 kilo ortalama. 3 buçukla falan doğmuş olcak inşallah.
Önce kendin al şeker ölçme aleti onunla ölç bence.
Açlık 90 civarı. Tokluklar sa 1.saat max 140, 2.saat max 120 çıkmalı. Eğer bu değerlerin altındaysa sıkıntı yoktur büyük ihtimalle. Ama ölçüm yaptırmayıp rahat yemek yemeye devam etmek için gebelik boyunca bu ölçümlere haftada 1 2 devam etmelisin. Bazen sonradan da artabiliyor çünkü

Canım doktorda senin dediğin gibi dedi ilk önce açlık tokluk şekerine bakarız istersen dedi.belli oluyor dimi orda varsa..senin kaç çıkmıştı??eczanelerde yapılıyor mu acaba ?

Allah razı olsun senden çok teşekkür ederim ya.herseyi detayına kadar yazman çok mutlu etti beni.insallah bir sıkıntı çıkmaz.ve inşallah geç kalmış sayılmam.bundan sonra çok dikkat edecem...

Allah razı olsun senden çok teşekkür ederim ya.herseyi detayına kadar yazman çok mutlu etti beni.insallah bir sıkıntı çıkmaz.ve inşallah geç kalmış sayılmam.bundan sonra çok dikkat edecem...
Rica ederim ne demek :)
Ben de çok üzülmüştüm şekerim çıkınca ama düzene giriyor. Çıkarsa da üzülme geçici nasıl olsa.
Çok sıkı bir diyetim de yok açıkcası. Ekmeği tam buğday yiyorum. Pilav makarna az az yiyorum. Birkaç kaşık kadar günde 1 kere sadece. Protein ağırlıklı beslen hiçbişeycik olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…