Çocuk Hastalıkları Kızlar Ne Olur Bi bakın Kızım reflü mü?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mehmetinlatifesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
51
0
46
Yozgat
Kızlar mrb...Benim 7 aylık dünyalar tatlısı bi kızım kuzum var...ancak bebeğim 1 haftadır en az günde 2 kere kusuyor hemde fışkırarak bazen 4 kere olduğu bile oluyor..kuzumiki üç haftadır nezleydi bi türlü iyileşmedi. en son doktora götürdük doktorda kualğında kızarıklık var dedi damla burun damlası verdi peditus şurup verdi pedifen ağrı kesici verdi kulağı çabuk iyileşsn die..bebeğim o ilaçları almaya başladığından beri böyle kusuyor.ama öncedende olmuştu böyle günde 3 kere falan kusyordu fakat 3 gün sonra geçiyordu doktora götürdük normal olur dedi...kuzum böyle geceleri hiç uyuyamıyor..sürekli ağzına geliyo midesi ve sonunda çıkartıyor.bu gece tam 2 kere kustu yavrum.uyuyamıyorki sürekli sızlanıyor midesi ağzında hep..zaten çok işathlı bi bebk değil korkuyorum bişey olucak die hep benim çabamla kilo aldı...bide kalbinde masum üfürüm var..çok korkuyorum bakalım bugün gene doktora götürüez ne diyecek doktor..acaba diyorum ankaraya falan mı götürsek...götürürsek hangi bölüm ve hangi doktora götürücez...şimdiden teşekkürler....

canım yavrunu Allah sağlıkla sana bağışlasın inşallah,
eğer bebeğin reflü olsaydı bu daha erken ortaya çıkardı,yani reflüsü olan bebekler daha doğumlarından itibaren bunun teşhisini alıyorlar diyebilirim,
yani bana kalırsa şuan bebeğin reflü değil,
hatta bu kadar kusmanın sebebi teşhis koymak gibi olmasın idrar yolu iltihabı bence,
bunun için de bir kusmayı önleyici ilaç ile antibiotik başlar doktorunuz muhtemelen,
teşhis için bu belirtilerle bir daha doktorunuza görünmenizi tavsiye ederim
çok çektiğim için biliyorum canım,geçmiş olsun..

canım yavrunu Allah sağlıkla sana bağışlasın inşallah,
eğer bebeğin reflü olsaydı bu daha erken ortaya çıkardı,yani reflüsü olan bebekler daha doğumlarından itibaren bunun teşhisini alıyorlar diyebilirim,
yani bana kalırsa şuan bebeğin reflü değil,
hatta bu kadar kusmanın sebebi teşhis koymak gibi olmasın idrar yolu iltihabı bence,
bunun için de bir kusmayı önleyici ilaç ile antibiotik başlar doktorunuz muhtemelen,
teşhis için bu belirtilerle bir daha doktorunuza görünmenizi tavsiye ederim
çok çektiğim için biliyorum canım,geçmiş olsun..

canım çok teşekkür ederim cevabın için aslında o benimde aklımda bakalım bugün işten çıkınca babasıyla götürücez doktora..kan ve idrar tahlili isteycem...kuzum çok kötü oldu yaaa..

canım benim kızım böyle fışkırır gibi bir kusardı filimlerdeki gibi resmen,
muhtemel idrar yolu enfeksiyonu diycekler ama bir şurubu var dediğim gibi,
kilosuna göre yemekten 20-30 dk. önce veriyorsun iyi geliyor,kusmuyor,
bir de antibiotik tamam,
yalnız her kusmasından sonra muhakkak bol su ver çünkü su kaybı çok oluyor..

canım benim kızım böyle fışkırır gibi bir kusardı filimlerdeki gibi resmen,
muhtemel idrar yolu enfeksiyonu diycekler ama bir şurubu var dediğim gibi,
kilosuna göre yemekten 20-30 dk. önce veriyorsun iyi geliyor,kusmuyor,
bir de antibiotik tamam,
yalnız her kusmasından sonra muhakkak bol su ver çünkü su kaybı çok oluyor..

canım doktor reflüsü var dedi ne tahlil ne bişey antibiyotikverdi gaviskol verdi bide.ilacı kullandık ama kuzum gene kustu off çok üzülüyorum meleğim benim ya

canım doktor reflüsü var dedi ne tahlil ne bişey antibiyotikverdi gaviskol verdi bide.ilacı kullandık ama kuzum gene kustu off çok üzülüyorum meleğim benim ya

:53: aaaaaa çok şaşırdım,çok geçmiş olsun diyim ama pat diye kusmaya başlayıp da tahlilsiz bişeysiz reflü teşisini ilk kez duydum,
geviscon biz de kullanmıştık toz halini,
ay yavrum yaaa,geçmiş olsun canım,
eğer reflüsü varsa büyüdükçe geçiyor ama zor tabi..

:53: aaaaaa çok şaşırdım,çok geçmiş olsun diyim ama pat diye kusmaya başlayıp da tahlilsiz bişeysiz reflü teşisini ilk kez duydum,
geviscon biz de kullanmıştık toz halini,
ay yavrum yaaa,geçmiş olsun canım,
eğer reflüsü varsa büyüdükçe geçiyor ama zor tabi..

bende çok şaşırdım acaba diyorum midesini mi üşüttü..ama bu gecede bi kere kustu yavrum...midesinden sesler geliyo resmen..

bende çok şaşırdım acaba diyorum midesini mi üşüttü..ama bu gecede bi kere kustu yavrum...midesinden sesler geliyo resmen..

yani reflü ultrasonla falan bakılan bol tahlilli araştırmalı bişey çünkü,
bi de bi bebeğin mide kapakçığında sorun varsa bu bu kadar sonra pat diye ortaya çıkmaz diye biliyordum,
ama doktorunuz bu şekilde bir teşhis koyduysa da o bilmiyor ben biliyorum diyemem tabi ki,
bilemiyorum valla,
ha bi de eğer reflü olsa çocuğun gavisonla kusmaması gerekir!!

Kızlar mrb...Benim 7 aylık dünyalar tatlısı bi kızım kuzum var...ancak bebeğim 1 haftadır en az günde 2 kere kusuyor hemde fışkırarak bazen 4 kere olduğu bile oluyor..kuzumiki üç haftadır nezleydi bi türlü iyileşmedi. en son doktora götürdük doktorda kualğında kızarıklık var dedi damla burun damlası verdi peditus şurup verdi pedifen ağrı kesici verdi kulağı çabuk iyileşsn die..bebeğim o ilaçları almaya başladığından beri böyle kusuyor.ama öncedende olmuştu böyle günde 3 kere falan kusyordu fakat 3 gün sonra geçiyordu doktora götürdük normal olur dedi...kuzum böyle geceleri hiç uyuyamıyor..sürekli ağzına geliyo midesi ve sonunda çıkartıyor.bu gece tam 2 kere kustu yavrum.uyuyamıyorki sürekli sızlanıyor midesi ağzında hep..zaten çok işathlı bi bebk değil korkuyorum bişey olucak die hep benim çabamla kilo aldı...bide kalbinde masum üfürüm var..çok korkuyorum bakalım bugün gene doktora götürüez ne diyecek doktor..acaba diyorum ankaraya falan mı götürsek...götürürsek hangi bölüm ve hangi doktora götürücez...şimdiden teşekkürler....

Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun demek istiyorum.
Daha sonra acil olarak doktorun değiştirmeni öneririm.
7 gün boyunca kusan bir bebeği seruma bağlanmayan doktorunu ben ne edeyim.
Anladım kadarıyla, kızın nezle geçirdi.
Büyük büyük bir ihtimalen kızın bademciklere enfeksiyon vardır ve doktor bunu farketmedi.
Tabi bu benim kişisel fikirim.
Bence ilk önce başka bir doktora göster kızını. Bi bak ne diyecek.
Eğer aynı ilaçlar verirse, tam teşekküllü bir hastaneye götür kızını.
Reflü demek için bir çok araştırma gerekmektedir. Bu konulara bakan bölüm dahiliyedir.
Tekrar geçmiş olsun.

Back
X