cnm arkadas ortamindan da etkileniyor olabilir. artik onlarin devrinde hersey gorsele dondu malesef. kendini yalniz hissedip bunu asabilige vuruyor olabilir. ona shoyle caliskan calismanin zevkli oldugunu gosterecek biri lazim bence. sen arkadasca davranip bi sure onunla vakit gecirmeye calis, basari hikayeleri anlat, calisirsa neler olabileceginden bahset. konusmalarindan neyi neden sevmedigini cikarabilirsen onun uzerine yogunlasabilirsiniz. ama dedigin gibi tam ergenlik zamanlari psikolojileri cok degisken olabilir. benim kardesim de lisedeyken bi gruba takildi, ondan sonra tum notlari dustu, zar zor mezun oldu desem yeridir. dershaneye gonderdik ama sifir cekti. universiteyi de kazanamadi malesef, sonra da ugrasmadi. o zamanlar ugrasmistik okusun diye ama simdi diyorum keske biraz daha uzerine dusseymisiz. zaman cok kiymetli hele egitim soz konusu olunca. bir de bir ihtimal, olayin tibbi yonu olabilir. bazen dikkat eksikligi, isteksizlik gibi seyler vitamin eksikliginden olabiliyor. izledigim bi videoya gore omega-3(balik yagi) kullanan cocuklarin derslere ilgisinin arttigi gozlemlenmis.