Kızlar ne yapalım bi diyin?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Kızkardeşim...
7. sınıfa gidiyor. Çok asi çok dik kafalı hiçbişiy umrunda değil ergenliktendir dedik sineye çektik.
Evde hiç bişiy yapmıyor en küçüğümüzle boyna kavga ediyor.
Neyse...
Okula gitmeyi hiç sevmiyor, istemiyor anneme işe girip çalışmak istiyorum diyor.
Dersleri çok kötü. 1. sınıftan beri sevmedi okulu.
Sınav haftasında hiç ders çalışmadı. Çalışmıyor. Yardım ediyorum anladım diyor ama anlamamış demek ki...
Notları yerlerde. Az önce baktım türkçe açıklanmış sadece, 30 almış.
Az mı yardım ettim, konuştum olmuyor olmuyor olmuyor.
Normal gibi görünmüyor bu durum. Annemde şaşırdı artık.
Kadın çalışıyor hasta. Bişiy dese ters ters cevap veriyor anneme.
Ne yapsak da düzelir dersleri, bu durumu? :14:

ah ah bir kaç saat önce böyle bir ögrencim tüm enerjimi emdi bitirdi..
Onun en büyük problemi elindeki imkanlar. ıphone lar ıpad ler ps ler cep telefonları laptop ulaşabilecegi her seye cok erken ulaşmıs 18 yasına varmıs ama geri gelemiyor. Her derste okumayacagını bosuna kendimi yorduğumu söylüyor. Her şeyi denedim, öğüt pek işe yaramaz kimsede iyi oldum olmadı ,örnek verdim olmadı,müzige cok ilgisi var yazın gittigi yerlerde dj ler ile tanışıyor ve otellerde dj olmak istiyor Yıllarca djlik yapan ama su an bırakan işsiz gezen ama o ortama girmeyen bir abimle konusturdum yine olmadı. Geriye tek bişey geliyor aklıma, öğrencim içinde kardeşim içinde. Madem okumak istemiyorsun kızım gel bi işe gir meslek edin ama artık çalıştıgın için benden harçlık yok malum masraflar diyeceksiniz onu ciddiye aldıgınızı hissedecek işe girdigi yerlede konusup cok yormalarını bagırmalarını ve parasını hem geç hem eksik vermelerini isteyeceksiniz. Hayatı bilmiyor bu çocuklar bi şekilde zorlanmaları lazım. İlla okuldan geri kalmasına gerek yok haftasonları fln da çalışabilir veya tatilde deneyebilir. Ben öğrencimin ailesine o kdr dil döktüm alın telefonunu basit bişey alın çalıştırın bu çocugu yazın dedim yaz sonu aldıgım cevap otelde djliğe başladı..!

cnm arkadas ortamindan da etkileniyor olabilir. artik onlarin devrinde hersey gorsele dondu malesef. kendini yalniz hissedip bunu asabilige vuruyor olabilir. ona shoyle caliskan calismanin zevkli oldugunu gosterecek biri lazim bence. sen arkadasca davranip bi sure onunla vakit gecirmeye calis, basari hikayeleri anlat, calisirsa neler olabileceginden bahset. konusmalarindan neyi neden sevmedigini cikarabilirsen onun uzerine yogunlasabilirsiniz. ama dedigin gibi tam ergenlik zamanlari psikolojileri cok degisken olabilir. benim kardesim de lisedeyken bi gruba takildi, ondan sonra tum notlari dustu, zar zor mezun oldu desem yeridir. dershaneye gonderdik ama sifir cekti. universiteyi de kazanamadi malesef, sonra da ugrasmadi. o zamanlar ugrasmistik okusun diye ama simdi diyorum keske biraz daha uzerine dusseymisiz. zaman cok kiymetli hele egitim soz konusu olunca. bir de bir ihtimal, olayin tibbi yonu olabilir. bazen dikkat eksikligi, isteksizlik gibi seyler vitamin eksikliginden olabiliyor. izledigim bi videoya gore omega-3(balik yagi) kullanan cocuklarin derslere ilgisinin arttigi gozlemlenmis.

Back
X