kızlar ne yapsam olmuyor!

nadid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
86
0
36
Aydın
kızlar 24 yaşındayım. erkek arkadaşımla aramızda 10 yaş var. Kendisi bir yıl evli kalmış ve boşanmış. bu durumu hayatının en büyük başarısızlığı olarak kabul ediyor. ve istemese geçmişte yaşadıklarını tekrar yaşamaktan korkuyor. bunları arada konuşuyoruz. tedirginlikleri neler gibi. ben ona elimden geldiğince yardımcı olmaya calışıyorum. çünkü onu çok seviyorum. fakat aramızda bir duvar var. ben ona yakın olup anlamaya çalışırken bazen sadece kendi istediği gibi hareket ediyor. o zaman çıldırıyorum. sürekli onu anlamak zorunda kalmak beni yoruyor. ona sorsanız ben seni yormak için bir şey yapmıyorum der. ama kendisi de kabul ediyor, zor biri. ilişkimizi düşündüğümde benim istediklerimi yapıyor ama yapana kadar da ben artık onu istemekten vazgeçiyorum.ya bu nasıl anlatılır bilmiyorum.şunuda atlamıyım, ilk başlarda durum vahimdi. şimdi çok aştı kendini. hareketleri çok değişti. çok daha yakınız. ama yinede bir şeyler eksik :((((((((((

Evliliği neden bitmiş.
Neden çok büyük hata olarak görüyor.
Ve neden böyle bir deneyime rağmen bu şekilde davranabiliyor

Boşanmış bir insanı yeniden aşka ikna etmek öyle zor ki...:5:
Bir de istediklerimi yapmıyor demişsiniz,ne istediğinizi bilmiyorum ama bence karşı tarafı zorlamasanız,içinden geldiği gibi davranması için müsade ederseniz karşılıklı daha mutlu olursunuz..:31:

Evliliği eşinin hareketlerinden dolayı bitmiş. bana anlattıklarına göre hoş değilmiş ilişkileri. zaten nişanlılık döneminde ayrılma aşamasına gelmişler. büyükler müdahale etmiş. balayının 2. günü ben ne yaptım diye düşünümüş. kendini o kadını evlenmek için şeçtiği için şuçlu hissediyor.

lale, onu zorlamıyorum bir şeyler yapması için. biz nerdeyse iki yıldır birlikteyiz. 2 yıllık sürecin tamamında sevgili değildik ama vardı bir şeyler. onu hiç yormamaya çalıştım. birbirmize herşeyimizi anlatırız. bazen herşeyi çok çabuk kestiriyor. ben ona bir şey anlatırken yüzüme bakmıyor mesela. duyudun mu diyorum. evet diyor.aslında böyle biri değil neden böyle yapıyor anlamıyorm. bir kaç kere görüşmeyelim aşamasına geldik. ben seni görmeden duramıyorum diyor. kafam çooookkk karışık :((((((

evlilik tabiki eşinin hareketleri yüzünden bitecek, bu güne kadar kendini suçlu bulan 1 tek insan görmedim :31:
yaş farkı evliliklerde önemli bir mevzudur :50:

Evliliği eşinin hareketlerinden dolayı bitmiş. bana anlattıklarına göre hoş değilmiş ilişkileri. zaten nişanlılık döneminde ayrılma aşamasına gelmişler. büyükler müdahale etmiş. balayının 2. günü ben ne yaptım diye düşünümüş. kendini o kadını evlenmek için şeçtiği için şuçlu hissediyor.

lale, onu zorlamıyorum bir şeyler yapması için. biz nerdeyse iki yıldır birlikteyiz. 2 yıllık sürecin tamamında sevgili değildik ama vardı bir şeyler. onu hiç yormamaya çalıştım. birbirmize herşeyimizi anlatırız. bazen herşeyi çok çabuk kestiriyor. ben ona bir şey anlatırken yüzüme bakmıyor mesela. duyudun mu diyorum. evet diyor.aslında böyle biri değil neden böyle yapıyor anlamıyorm. bir kaç kere görüşmeyelim aşamasına geldik. ben seni görmeden duramıyorum diyor. kafam çooookkk karışık :((((((

sevgilin sana kendi hatalarini anlatacak degil.
Ne zamandan beri birliktesiniz?

Cnm 34 yasinda olgun bir insan sonucta. Yani belli bir karakteri olusmustur bunun disina cikmasini bekleme zaten.

Bana gore onun seni anlamasi gerekiyor sana ozen gosermesi gerekirken tam tersi.

Uzun vadede cok yipratir seni bu durum tabikide. O yuzden bence eyrisini dogrusunu oturup konusmalisiniz.

Gecmise mazi derler sonucta o yuzden boyle surekli gecmise takilmasinin ne sana ne ona faydasi var. Haa ders cikarsin yaptigi hatalari birdaha yapsin.

bende katılıyorum kesinlikle yaş farkı büyük bir problem. ben bazı şelyeri daha dolu yaşamak isterken, o daha sakin yaşamak istiyor. ama genel olarak uyumluyuzdur. İşim, yaşam tarzım nedeniyle yaşıma göre olgunumdur. aslında şunu merak ediyorum aranızda hiç boşanmış biriyle ilişki yaşayan yok mu? yani boşanmak insanı çok farklı psikolojilere itiyor. aramızda bu tarz ilişki yaşayan yok mu?

İnsanlar evlilikleri bittiğinde bir çok inancını sorgulama moduna geçerler.
Sırf aşk değil, dostluk ,iyi niyet vs.
Hatta kendilerini bile sorgularlar.
Kirlenmiş hissetmeye geçerler. Başarısız, beceriksiz.
Yani senin karşında da inancını kaybetmiş biri var.
Onu tekrar sırf aşka değil, iyi niyete dostluğa inandırman gerek.
Boşuna demiyorlar, boşanmış biriyle evlenmek zor diye.
Kendinde onu hayata yeniden inandırıcak gücü buluyorsan devam et.
Pes etme. 10 kere doğru yapsanda 1 kere yanlış yapınca "işte olmadı görüyorsun!" tarzında isyan eder çoğu.
Sen tut elinden unuttur herşeyi yine de.
Pes etme, pes etmesine izin verme gerçekten seviyorsan.
Kolay gelsin :)

İnsanlar evlilikleri bittiğinde bir çok inancını sorgulama moduna geçerler.
Sırf aşk değil, dostluk ,iyi niyet vs.
Hatta kendilerini bile sorgularlar.
Kirlenmiş hissetmeye geçerler. Başarısız, beceriksiz.
Yani senin karşında da inancını kaybetmiş biri var.
Onu tekrar sırf aşka değil, iyi niyete dostluğa inandırman gerek.
Boşuna demiyorlar, boşanmış biriyle evlenmek zor diye.
Kendinde onu hayata yeniden inandırıcak gücü buluyorsan devam et.
Pes etme. 10 kere doğru yapsanda 1 kere yanlış yapınca "işte olmadı görüyorsun!" tarzında isyan eder çoğu.
Sen tut elinden unuttur herşeyi yine de.
Pes etme, pes etmesine izin verme gerçekten seviyorsan.
Kolay gelsin :)

bu yorum karşısında acaba erkek arkadaşımı tanıyor musun diye düşündüm :). Ancak bu kadar doğru tespit edilebilirdi.bir gün bana boşanma olayını konusrken, ben kendimi kirlenmiş hissediyorum demişti. inanılmaz üzülmüştüm :(((. biz çok yol katettik. eskiden yapmadığı ve benim söyleyerek yaptırdığım birçok şeyi, şimdilerde kendisi yapıyor. evet gerçekten zor ama onu seviyorum :)))

bu yorum karşısında acaba erkek arkadaşımı tanıyor musun diye düşündüm :). Ancak bu kadar doğru tespit edilebilirdi.bir gün bana boşanma olayını konusrken, ben kendimi kirlenmiş hissediyorum demişti. inanılmaz üzülmüştüm :(((. biz çok yol katettik. eskiden yapmadığı ve benim söyleyerek yaptırdığım birçok şeyi, şimdilerde kendisi yapıyor. evet gerçekten zor ama onu seviyorum :)))

:) Canım benim ben hiç boşanmadım ama çevremde çok boşanmış insanla büyüdüm. Annem babam boşandılar. Ve ikiside birbirinden sonra bir daha evlenip yine boşandılar.2 evlilik yaptılar yani. Ve ben şuan annemin ev arkadaşı var 2 tane, onlarda evlenip boşanmış insanlar... Ne hikayeler gördüm ben. :) O yüzden neredeyse tüm duygularını anlayabiliyorum sevgilinin. Üzülme, onun tek korktuğu sana bağlanmak ve sonrasında seni de eşi gibi kaybetmek. Evliliği masalın sonu olarak anlatırlar ama aslında çoğu zaman öyle değildir. Boşanan insanlar bu yüzden sudan çıkmış balığa dönerler.

:) Canım benim ben hiç boşanmadım ama çevremde çok boşanmış insanla büyüdüm. Annem babam boşandılar. Ve ikiside birbirinden sonra bir daha evlenip yine boşandılar.2 evlilik yaptılar yani. Ve ben şuan annemin ev arkadaşı var 2 tane, onlarda evlenip boşanmış insanlar... Ne hikayeler gördüm ben. :) O yüzden neredeyse tüm duygularını anlayabiliyorum sevgilinin. Üzülme, onun tek korktuğu sana bağlanmak ve sonrasında seni de eşi gibi kaybetmek. Evliliği masalın sonu olarak anlatırlar ama aslında çoğu zaman öyle değildir. Boşanan insanlar bu yüzden sudan çıkmış balığa dönerler.

ilk tanıştığımız zamanlarda cidden sudan çıkmış balık gibiydi. şimdi bile bazı hareketleri öyle. biraz fazla yakın ve iyi olduğumuzda hemen tedirgin oluyor. Ben ailem ile farklı şehirlerde yaşıyorum ve sanıyorum bu yüzden sürekli gidicek misin diye soruyor:).Cidden zor bir durum. sürekli yanında olduğunu belli etmeye çalışmakta bir o kadar zor. inan bazen yeter diye çığlık atasım geliyor :)). biz iki yıl içerisinde çok şeyi aştık ama aşamadığımız bir sürü şey var. bazen kendimi bir çemberin içine soktuğumu düşünüyorum. inan o ne kadar karışık ise ben ondan daha karışık durumdayım :((((

Sanıyorum erkek arkadaşınız geçmişindeki karmaları çözemeden, henüz yeni bir ilişkiye hazır olmadan sizinle beraberlik yaşamaya başlamış.

En azından erkek arkadaşınızın tavırlarını ben böyle değerlendirdim.

Biraz olayları akışına,doğal seyrine bırakın. Fazla yaptırımlarda bulunmamaya çalışın.

Bir de yerinizde olsam kafamdakileri,şüphelerimi,yani kısaca "boşluk" diye tanımladığınız soru işaretlerini karşı tarafla paylaşırdım.

konuyu okuyunca bariz gözüme batan bir nokta ,kızma ama yaş farkınız...bu çoklarına göre " aman kfa yaşıdır önemli olan " denir fakat yaşanmışlıklar,edinilen tecrübeler,farklı yaşam tarzları...sen ona göre hep daha aktif olan taraf olucaksın, o ise yaşının verdiği ağırlığı taşıyacak..kimi insan vardır yaşı ne olursa olsun her daim canlıdır,hızlıdır,aktiftir..ama senin cümlelerinden şunu anlıyorum ki" benim istediğim gibi oldu " demişsin.. o yaştaki bir adamı kolay kolay değiştiremezsin zaten,var olan potansiyeli kadar davranır,sen sadece farkında olmasına sebep olabilirsin ama üzerine düşerek değil...bırak boşanmış bir insanı yeri geliyor sevgiliyken bile ayrılan insanlar derin bir yıkım ve hüzün yaşıyorlar...erkeklerde özellikle kadınlar kadar güçlü değiller,gözlemlediğim kadarıyla..konuların pek çoğunda gördüğüm "ben onu ama çok seviyorum" cümlesi burda da geçerliliğini koruyor...gözlerimiz daha kör oluyor,biraz bırak herşey olduğu gibi yaşansın..kendinden taviz verdikçe üzülen taraf sen olucaksındır,bu her zaman böyle olmuştur...

konuyu okuyunca bariz gözüme batan bir nokta ,kızma ama yaş farkınız...bu çoklarına göre " aman kfa yaşıdır önemli olan " denir fakat yaşanmışlıklar,edinilen tecrübeler,farklı yaşam tarzları...sen ona göre hep daha aktif olan taraf olucaksın, o ise yaşının verdiği ağırlığı taşıyacak..kimi insan vardır yaşı ne olursa olsun her daim canlıdır,hızlıdır,aktiftir..ama senin cümlelerinden şunu anlıyorum ki" benim istediğim gibi oldu " demişsin.. o yaştaki bir adamı kolay kolay değiştiremezsin zaten,var olan potansiyeli kadar davranır,sen sadece farkında olmasına sebep olabilirsin ama üzerine düşerek değil...bırak boşanmış bir insanı yeri geliyor sevgiliyken bile ayrılan insanlar derin bir yıkım ve hüzün yaşıyorlar...erkeklerde özellikle kadınlar kadar güçlü değiller,gözlemlediğim kadarıyla..konuların pek çoğunda gördüğüm "ben onu ama çok seviyorum" cümlesi burda da geçerliliğini koruyor...gözlerimiz daha kör oluyor,biraz bırak herşey olduğu gibi yaşansın..kendinden taviz verdikçe üzülen taraf sen olucaksındır,bu her zaman böyle olmuştur...

Benim istediğim gibi oldu derken, onu değiştirdim demek istemedim aslında. anlatmak istediğimi doğru yansıtamadım sanıyorum. Erkek arkadasım içinde olanları yavaş yavaş daha rahat dışa yansıtmaya başladı. o değiştiği için değil. zamanla bana karşı daha rahat davranmaya başladı.sadece bana karşıda değil aslında. arkadaş ortamımızdaki hareketlerinde bile daha fazla özgüven var artık. biz o ayrıldıktan 4 ay sonra tanıştık. yani bazı şeyler çok sıcakken. o yüzden bu süreci gözden geçirdiğimde cidden çok şey değişti. çok rahatsız sürekli tetikte hareketleri olan bir adam yavas yavas daha rahat daha sakin olmaya başladı. ben değiştiğini değil, normale dönmeye başladığnı düşünüyorum. umarım yanılmıyorumdur. yaş konusu ciddi problem. buna bende bir şey diyemiyorum malesef :(

Back
X