Kızlar nedir bu yaşadığım??

melek1701

Melis'in annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
888
15
118
39
Bursa
çarşamba günü beta hcg değerime baktırdım 127 çıktı yani pozitif aralığın 15inden beri kanamam var ozaman doktora gittiğimde kist var ondan dedi.. çarşamba günü sonucu doktoruma gösterdim.. baktı kistlerim gitmiş kanamam hala devam ediyor.. Cuma tekrar baktırdım beta hcg ye 124 çıktı.. Doktorum düşük yapıyor olabilirsin dedi yada dış gebelik olabilir dedi pazartesi tekrar bakılacak böyle bir durumla karşılaşan varmı? beta hcg değeri neden aynı kalır?

Gecmis olsun canim. Bhcg degeri sagliksiz gebeliklerde artmaz ve azalmaya baslar. Burada iki ihtimal var. Birincisi kanaman devam eder ve degerlerin giderek azalip sifirlanir. Kimyasal gebelik yasamis olursun. Bu demek ki, saglikli bir embriyo olusmadi ve vucut atiyor. Kimyasal denmesinin sebebi de sadece kan testinde gorulmesi. belki degerin onceden daha da yuksekti, belki 200du. Bu aslinda iyi ihtimal. Biraz agir bir adet gibi olur ve hemen ardindan gene hamile kalirsin.

Ikinci ihtimal ve insallah boyle degildir, dis gebelik. Yani embriyonun tupte tutunmus olmasi. O da soyle anlasiliyor, daha cok test yaptiriyorsun, gun asiri surekli takip, dis gebelikte deger duzenli azalmaz hatta arada biraz artar falan, bir de cok agri yapiyormus. O zaman da mudahale gerekiyor. Bir ilac veriyorlar tupten atilsin diye.

Doktorunun sozunden cikma, seni cok yakindan takip etmeli. Buyuk ihtimal dusuk yapiyorsun. Ama uzulme dusugun ayagi iceride demis buyuklerimiz, demek ki cocuk olabiliyor, bir dahaki insallah tam tutunur ve saglikla kucagina alirsin.

canım uzgunumkı benımkıde oyle olmustu malesef dusuk yaptım ama tekrar kan tahlıl yaptır bakalım

çok teşekkür ederim arkadaşlar sanırım düşük olması benim hakkımda daha hayırlı olacak çünkü psikolojik olarak çok kötü günler geçiriyorum.. Allah'a her zaman hakkımda hayırlısı diye dua ederim.. Demekki benim için hayırlı olan buymuş.. İyiki varsınız..

Back
X