Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kızlar nolur bana yardım edin :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

mormenekse1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
142
32
98
Antalya
mrb kızlar daha yenı uye oldum ama uzun zamandan beri sizi takip ediyorum. bu sayede bır cok konu hakkında bılgı edındım fakat şu saç sorunuma bır turlu care bulamadım saclarım son bır senedir ınanılmaz derece dökülüyo aklınıza ne geliyosa denedim olmadı sinemaki, sarımsaklı zeytın yağı sampuanımın ıcıne sarımsak bıle koydum olmadı ısırgan la duruladım bırcok bakım yagları uyguladım yok yok yok gene geçmedi beslenmemi duzene soktum olmadı doktora gıttım bı sorun yk dedi fakat saçım da aşırı derecede yağlanma var ve kasıntı da var bu kasıntının sebebi ya sacım da cıkan sıvılceden yada egzama tam olarak hangisi bilmiyorum sacımın hangi derdiyle ugrasacagımı sasırdım kasıntıyla mı yaglanmasıyla mı yoksa uzamasıyla dokulmesıyle hangısyle baaşa çıkacagımı bılemıyorum artık su an prozinc sampuan kullanıyorum bıraz ıyı gelıyo ama yetmıyo en son care prozınc sampuanıma dogum kontrol hapı koymayı dusunuyorum hapı aldım ama henuz cesaret edıp koymadım daha sacımdaki kaşıntıyı arttırır mı dıye korkuyorum prozincle farklı bı etkı yaratır dıye korkuyorum bu arada ibrahim saraçoğlundan duymustum sabah aksam bır tatlı kasıgı keçi boynuzu pekmezi yiyiyorum lavanta alıp çayınıda içicem ama iyi geir mi hiç bilmiyorum biraz uzun yazdım ama cok dertliyim cookkkkk (

canım benimde saçım dökülüyodu ve saçlarım yıpranmıştı bayağı şu yağ karışımını haftada 1 veya 2 kez saç diplerime ve saç uçlarıma sürüp sonra taradım ve 4-5 saat beklettikten sonra yıkadım.yağ karışımı:hint yağı susam yağı yılang yağı zeytin yağı tatlı badem yağı ve son olarakta çam terebenti neyse bunları bir şişede hepsinden aynı oranda karıştır ve saçına uygula bayağı gider bu karışım sana umarım bi işe yarar canım

saçlarım yağlı olduğu için yağ kaısımları cok ıyı gelmıyo bana ama çam terebentin sacı kurutma ozelliği varmış onu deneyebilirim birde annemin arkadasının kızının da saçı yağlıymıs bı karısım yapmıslar yne yağlardan durmus dokulmesi bana da hazırla dedim kaybedeceğim bişi yok nasıl olsa önerin için çok saol cnm

canım benimde saçlarım geçen yıl çok dökülüyordu, internetten araştırmalarım sonucu maya maskesi uyguladım inanılır gibi değil ama bıçak gibi kesildi saç dökülmem, kime önersem uyguladı ve bana teşekkür etti, maskenin yapımını ve uygulamasını aşağıda yazıyorum canım;
1 paket kuru mayayı ılık su ile eritiyoruz, ben bu karışıma bir kaç damla çamterebentin yağı, hint yağı, ceviz yağı, badem yağı ve çilek yağıda ilave ediyordum isterseniz yağları eklemeyebilirsiniz.
sonra karışımı saçımıza uyguluyoruz havlu ile sarıyoruz, saçımız tam kuruyana kadar bekletiyoruz ve duruluyoruz.
ben şampuan olarak elidor saç dökülmelere karşıyı kullanıyorum ama sonrasında bir kere bioxin ile yıkıyorum.
şuan saç dökülme sorunum yok ve saçlarımda gürleşti...

ohh valla maşallah ama bn bı ara mayayıda denedim bır ıkı defa sonra bıraktım. tekrar deniyim bari yağ katmıyodum ben içine ama su bi gerçekki maya cilde inanılmaz iyi geliyo cildime de sürmüştüm :) pamuk gibi olmuştu sivilcelere falan lekere çok iyi geliyo ciltte kıllanma varsa maya yı önermiyolardı arttırır dıye çok saol cnm valla konusmak bile cok iyi geliyo su dogum kontrol hapını kımse denemedi mi ya :S

bak canım sen bunu kullan ben geçen yıl neredeyse 6 ay her hafta kullandım sinuzit oldum sonra bıraktım ama yine başlıcam dökülmüyor saçım ama bakım için iki haftada bir uygulucam saçlarıma ben çok memnun kaldım uygulayan arkadaşlarımda çok memnun kaldı, sen uygula sonucunu bana muhakkak bildr olurmu canım... kurtulacaksın bu sıkıntından emin ol....

anladım canım yarın mutlaka deniyorum gelişmeleri bildiririm çok sağol :)

Kızlar benımde dokulme sorunum var ama benım öndekı
sacım baya acılma olmus bende kullanmadıgım bırsey kalmadı
turp suyu bıle sarımsak sampuanlar ılaclar ıcımde kanayan bır yara
keske keske buna bır care olsa =(

Canim mayayi sac derimize mi suruyoruz nasil uygulaniyor anlatirmisin cok zor durumdayim43:

Canim mayayi sac derimize mi suruyoruz nasil uygulaniyor anlatirmisin cok zor durumdayim43:

tatlım mayayı saçlarına ve saç derine masaj yaparak uyguluyorsun sonra saçlarını havlu ile sar saçların kuruyana kadar bekle, sonrada durula.. umarım işine yarar canım...

cnm ben zamanında saç dökülmem için doktor tavsiyesi ile pantogar kullanmıştım,yeni saçlar çıkarmıştı bende,çok faydalı olmuştu ancak yinede doktora gitmeni öneririm.Bence çok fazla şeyi peşpeşe denemek de saçlara fazlası ile zarar verecektir.

kaşıntı için ben de saç derisinde egzama teşhisi almıştım, aktardan aldığım TTO şampuanı bnm işime yaradı, bisürü şey kullanmıştım öncesinde

Seboreik dermatit olabilir ismini yanlış yazmış olabilirim farklı bir doktora görünmenizde fayda var diye düşünüyorum umarım kısa zamanda şifasını bulursunuz. Kesin olarak saç dökülme nedenini bulmadan bitkisel yöntemlerden uzak durmanızı öneririm daha fazla saç kaybına neden olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…