• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar otizm değilmiş

bet16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
43
17
38
40
Oğlum konuşmadığı için konu açmıştım doktorun boşluğu olmuş bugün Dr gittik oyun oynattilar izlediler otizm degil dedi ama genede 3 ay sonra bidaha bakicaz dedi gelisme geriliği var ekrana maruz kaldigi için dedi terapi uygulunicak 3 ay bu arada tamamen doğal beslenicek paketli gıda asla yok zaten yoktu sesli ışıklı oyuncaklar yok kalabalık ortamlarda olucak konuşulan ortamlar parklar doğa hayvanlara dokunsun dedi mumkunse eve alın dedi zaten kedimiz var merak edenler olabilir diye yazmak istedim cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim yarın terapi başlıyor sorulariniz olursa seve seve cevaplarım

Oğlum konuşmadığı için konu açmıştım doktorun boşluğu olmuş bugün Dr gittik oyun oynattilar izlediler otizm degil dedi ama genede 3 ay sonra bidaha bakicaz dedi gelisme geriliği var ekrana maruz kaldigi için dedi terapi uygulunicak 3 ay bu arada tamamen doğal beslenicek paketli gıda asla yok zaten yoktu sesli ışıklı oyuncaklar yok kalabalık ortamlarda olucak konuşulan ortamlar parklar doğa hayvanlara dokunsun dedi mumkunse eve alın dedi zaten kedimiz var merak edenler olabilir diye yazmak istedim cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim yarın terapi başlıyor sorulariniz olursa seve seve cevaplarım
Çocuğunuz belli ki çok küçük neden o kadar ekrana maruz bıraktınız?

Aburcubur bir, ekran iki belli yaşa kadar bunlara çok dikkat etmek lazım.

Bunları birilerinin size söylemesi şart değil. İç güdüsel olarak bile evladınızı korumak zorundasınız.

Umarım bundan böyle daha hassas ve bilinçli davranırsınız.

Merhaba.benimde oğlum 12 aylık bende çok şüpheliyim bazen artık kesin otizm diye düşünüyorum bazen kesinlikle değil diye kafayı yemek üzereyim.beni en çok düşündüren ismine çok az tepki vermesi ve ellerini bilekten kıvırması seslendiğimde bakmıyor ama parka gidelim hadi bak elimde ne var bunu al gibi şeyler söyleyip seslendiğimde hemen bakıyor komut alıyor baba mama dede diyo işaret parmağını kullanıyor

Önceki konunuzda çok telaşlı olduğunuz içim olumsuz bir şey yazmak istememiştim. 18 aylık çocuk nasıl müdahale edilmesi gerekecek kadar ekrana maruz bırakılır? Bundan sonrasında devamlı olarak bu konuya dikkat edersiniz umarım.

Birde bebekliğinin ilk aylarında kucağımdayken göz teması kurmuyodu

Merhaba.benimde oğlum 12 aylık bende çok şüpheliyim bazen artık kesin otizm diye düşünüyorum bazen kesinlikle değil diye kafayı yemek üzereyim.beni en çok düşündüren ismine çok az tepki vermesi ve ellerini bilekten kıvırması seslendiğimde bakmıyor ama parka gidelim hadi bak elimde ne var bunu al gibi şeyler söyleyip seslendiğimde hemen bakıyor komut alıyor baba mama dede diyo işaret parmağını kullanıyor

Buraya yazınca teşhis konmuyor. Sizin yapmanız gereken Çocuk Psikiyatristine gitmek. Başka birisinin çocuğuyla birebir aynı belirtileriniz olsa bile birinizin ki otizm olabilir birinizin ki otizm olmayabilir. Psikiyatrik tanılar kişiye özeldir, görmeden tanı konmaz. Tanılar bazen 3 dakikada bazen de birkaç görüşme sonunda konulabilir. Yani doktor az gördü yanlış tanı kondu diye bir şey söz konusu değil. O yüzden doktora gitmek çok önemli. Ev içerisinde oyun oynarken videolarını Çekin, mümkünse haberi olmadan olsun. Israrla tekrar ettiği hareketleri varsa onların da videosunu alın. Bunlar tanı konarken yardımcı olacak şeylerdir. Geçmiş olsun.

Günde ne kadar ekrana maruz kaldıki , kaç yaşında ve de.

Benim bir akrabamın kızı yedi yaşına kadar konuşmadı..annesi TV ile büyütmüş. Doğru düzgün sohbet etmemiş çocukla. Çocuk doğuştan değil de ekrandan dolayı otizm olmuş.

Günde ne kadar ekrana maruz kaldıki , kaç yaşında ve de.

Benim bir akrabamın kızı yedi yaşına kadar konuşmadı..annesi TV ile büyütmüş. Doğru düzgün sohbet etmemiş çocukla. Çocuk doğuştan değil de ekrandan dolayı otizm olmuş.
Baya izliyodu yani biz izledikce oda izliyodu ilgisini cekerse bazen onun sevdigi seyleri aciyoduk

Doktor göz temasina bakiyor komut aliyormu ona bakıyor oyun oynatoyorlar izliyor falan bence beklemeyin götürün hemen anliyor zaten ama tavsiyem özel bir psikiyatrist devlette zaman kısıtlı malûm

Baya izliyodu yani biz izledikce oda izliyodu ilgisini cekerse bazen onun sevdigi seyleri aciyoduk
cidden cok üzücü
inanamiyorum bu devirde çocuklarına tv izleten, cizgifilm acan, tablet alan ailerin olduguna.
belki de cocugunuzun konusamamasi uzun vadede onu kurtaran bir ödüldür.
belki sorunsuz sekilde konussa vs aynen böyle paketli gıda yiyip tv izlemeye devam edecekti sorunlar ileride ortaya cikacakti daha kötü olacakti. en azindan cocuga paketli gıda vermemeyi ve televizyonun dusmani oldugunu ogrenmissiniz.
bundan sonraki asamada bol sans diliyorum. insallah evden komple gonderirsiniz, diziler ,programlar sacma sapan, haberler yanli zaten:)

Şunu diyeyim kızım dört yaşında hala o uyumadan TV açmayız. İlk üç sene TV hiç yoktu. Bir senedir de günde yarım saat hakkı var. O da TRT çocuk çizgifilmleri hareket geçişleri az. Siz de bunu yapın yapamıyorsanız komple kaldırın TV yi

cidden cok üzücü
inanamiyorum bu devirde çocuklarına tv izleten, cizgifilm acan, tablet alan ailerin olduguna.
belki de cocugunuzun konusamamasi uzun vadede onu kurtaran bir ödüldür.
belki sorunsuz sekilde konussa vs aynen böyle paketli gıda yiyip tv izlemeye devam edecekti sorunlar ileride ortaya cikacakti daha kötü olacakti. en azindan cocuga paketli gıda vermemeyi ve televizyonun dusmani oldugunu ogrenmissiniz.
bundan sonraki asamada bol sans diliyorum. insallah evden komple gonderirsiniz, diziler ,programlar sacma sapan, haberler yanli zaten:)
Gercekten bu yorumlarda çok üzücü beni yargilayin diye yazmiyorum bunları ayrica hiç paketli gida vermedim yazımı iyi okursaniz dr vermeyin dedi diye yazdım verenler varsa vermesin diye ekran konusu da evet o konuda hataliyim zaten bunu kabul edip yazdım

Şunu diyeyim kızım dört yaşında hala o uyumadan TV açmayız. İlk üç sene TV hiç yoktu. Bir senedir de günde yarım saat hakkı var. O da TRT çocuk çizgifilmleri hareket geçişleri az. Siz de bunu yapın yapamıyorsanız komple kaldırın

Gercekten bu yorumlarda çok üzücü beni yargilayin diye yazmiyorum bunları ayrica hiç paketli gida vermedim yazımı iyi okursaniz dr vermeyin dedi diye yazdım verenler varsa vermesin diye ekran konusu da evet o konuda hataliyim zaten bunu kabul edip yazdım
Paketli gıda vermeyin ama durumu TV ile alakalı zaten. Kaç yaşında çocuk

sizi yargilamak istemiyorum ama profilinizdeki yasiniz dogruysa cahil caginda genc bir anne degilsiniz ki tvnin zararli oldugunu bilemeyesiniz.
neyse, zararın neresinden dönseniz kâr.
eminim sıfır ekran cocugunuza cok iyi gelecek. herseyden önce odak suresi artacak saniyede degisen dönüşen bir dunya olmayinca, reklam izlemedigi icin kapitalizmden uzak kalacak, sacma sapan hic ihtiyaci olmayan oyuncaklari hüptrikleri isteyip almayinca yoksunluk hissetmeyecek:)

Çocuğunuz belli ki çok küçük neden o kadar ekrana maruz bıraktınız?

Aburcubur bir, ekran iki belli yaşa kadar bunlara çok dikkat etmek lazım.

Bunları birilerinin size söylemesi şart değil. İç güdüsel olarak bile evladınızı korumak zorundasınız.

Umarım bundan böyle daha hassas ve bilinçli davranırsınız.
Tabi ki bundan sonra asla ekran yok paketli gida hiç vermedim zaten

sizi yargilamak istemiyorum ama profilinizdeki yasiniz dogruysa cahil caginda genc bir anne degilsiniz ki tvnin zararli oldugunu bilemeyesiniz.
neyse, zararın neresinden dönseniz kâr.
eminim sıfır ekran cocugunuza cok iyi gelecek. herseyden önce odak suresi artacak saniyede degisen dönüşen bir dunya olmayinca, reklam izlemedigi icin kapitalizmden uzak kalacak, sacma sapan hic ihtiyaci olmayan oyuncaklari hüptrikleri isteyip almayinca yoksunluk hissetmeyecek:)
Evet aslinda iki kızım var kocaman onlar trt çocuk izlerdi çizgi film izlerdi ozaman hiç bişey olmadi kafasiyla bunda da kisitlama yapmadık neyseki erken davrandık bundan sonra tabi ki ekran yok

Back
X