- 8 Eylül 2024
- 45
- 5
- 1
- 34
- Konu Sahibi maviiiikelebekkkk111
-
geçmiş olsun aşkım Rabbim şifanı versin kuzumMerhaba arkadaşlar daha önce buraya baş sersemligim ve denge bozukluğum için yazmıştım belki benim gibi durumu olan insanlar varsa yardımcı olabilirim en azından.
Hanımlar 3 senedir bununla uğraşıyorum yine de rabbime şükürler olsun .
Ne öldürüyor ne güldürüyor .
Ama çaresiz kalmak o kadar kötü ki rabbim kimseyi bu duruma sokmasın yaşamayan bilemez derler ya o misal .
Benim doğuştan sağ vertebral arterim hipoplazikmiş.
Bu konu hakkında çeşitli yorumlar mevcut internette ve doktorlarda farklı yorumlarda bulunuyor , insan bazen kime inanacağına karar veremiyor 3 sene de doktorların bulamadığı hastalığı kendim gıdım gıdım araştırarak bulmanın hem üzüntüsü hem sevinci içindeyim .
26 yaşındayım ve bende belirtileri 3 sene önce başladı .
Aslında doğuştan olduğu için bende 23 sene önce başlaması sadece beni şaşırmıştı.
Vertabral arterim doğuştan küçük olduğu için
Kan akışı tam sağlanamıyor sanırım .
O günde ben atak geçirmiştim yada farklı sorun olmuştu ve bu başındaki dengesizlik kaldı sanırım
Boynumu düz hareket ettirince düz bir yere uzanınca geçen şey damarımdan ötürüymüş .
Çünkü baktığım yorumlarda okuduğum yazılarda bunu çeken arkadaşlarım varmış .
Tıkalı ve plak olmaması iyi durum .
Ama nasıl bir tedavisi olur bilmiyorum .
En azından bulduğum için mutluyum .
Salı gününe randevu aldım kalp damar cerrahisine .
Bakalım doktor da benimle aynı fikirde olacak mı gerekli testleri yapacak mı .
Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsungeçmiş olsun aşkım Rabbim şifanı versin kuzum
Çok teşekkür ederim benimde tek temennim budur .Azminiz iyileşme sürecinde de işinizi kolaylaştırsın. Çok geçmiş olsun. Umarım etkisini tamamen veya tamamen olmazsa çoğunlukla geçirmenin bir yolunu bulursunuz.
Size de çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin .Merhabalar konularima bakabilirsiniz ayni bas donmesi ve kalan sersemlik denge bozuklugu bende de var siz bu taniyi nasil koydunuz hangi test sonucunda ? Cunku benim ilacli BT cekildi butun omurgalarim beyne giden , gecen en kucuk damarlar dahi detayli sekilde goruldu ve hepsi temiz cok sukur.
Atak sonrasi kalan dengesizlik beynin ayni anda calisan gorme duyma ve iletme hareket algilama merkezinin kendini onaramayip orada takili kalmasi buna da PPPD deniyor benim tanim bu ve pppd egzersiz, vagus siniri terbiyesi ile duzeliyor Doktorum beyne giden denge sisteminde 3 kopru dusun biri yikilmis yeniden o kopru yapamasakta yeni bir 3. Köprü insaa edecegiz beyine yeni yolu öğreteceğiz yeni noronlar bunu yapabilecek demisti. Ve egzersizler ve diger uygulamalar beni baya iyilestirdi cok sukur
Bu testlerin hepsi yapildi bana yurtdisinda yasiyorum zaten vng vs . Ama sanirim taniyi kendiniz koydunuz dogustan dediginiz sey doktor soylemi mi siz mi buldunuz ? Artip azalmasi vs tamamen PPPD ye benziyor . Yurtdisinda pppd de cok uzmanlasmis lar turkiyede sadece 2 doktor var ben cok sukur cok daha iyiyim soylenenleri yapiyorumSize de çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin .
Bundan 3 sene önce enfeksiyon sonucu başıma geldi bu talihsiz durum.
Çok şiddetli başım ağrıdı gece 3 ‘ e kadar sürdü .
Ertesi sabah kalktığımda hala ağrıyordu başım ama çok şiddetli değildi
Canım annem üzüldüğü için hemde sabah saatleri erken olduğu için uyumamı söyledi bende uyudum .
1-2 saat sonra kalktığımda dünyam başıma yıkılmıştı .
Kafamda garip bir şey vardı , ne başım dönüyordu ne başım ağrıyordu ama vücudumu kontrol edemiyordum.
Tabi acile gittim hemen beyin mr , bt , swı boyun MRları kan tahlilleri vs her şey çok temizdi hatta doktorlar sorunumu psikolojik olarak nitelendirdi .
Ben psikolojik olmadığını biliyordum anlıyordum çünkü .
Ardından başka bir sebepten ötürü hastanelik olmuştum .
Orada KRANİOSERVİKAL BT Anjiografi çekildim .
Sonucum bu şekildeydi .
Bilateral ICA intrakranial segment dolum ve kalibrasyonu doğaldır.
Bilateral ACA A1 ve A2 segmentleri dolum ve kalibrasyonları tabiidir.
Bilateral MCA segmentleri doğal görünümdedir.
Posterior sirkülasyona ait patolojik bulgu saptanmamıştır.
Malformasyon izlenmemiştir.
Belirgin anevrizma saptanmamıştır.
Anterior ve posterior kommünikanlar doğal görünümdedir.
Sağ vertebral arter hipoplaziktir. Sol vertebral arterlerin kalibrasyonları tabii olup lümenleri patenttir.
Doktor nörolojiye gitmememi söyledi nörolojiye gittiğimde doktor usg istedi damarlarımdan bende çektirdim .
Çektirdikten sonra doktor bir durum olmadığını söyledi bende tamam dedim çıktım
Ardından zaman geçtikten sonra ataklarım geçmişti .
Sonra yine başladı yani atak şeklinde oldu
Bende araştırdım araştırdıkça farklı sitelerden daha çok yabancı doktorları dinledikten sonra tanı koydu şimdi tekrardan nörolojiye gideceğim
Benim doğuştan sağ vertabral arterim hipoplazikmiş durum bu .
Her doktorun tanı koyması farklı .
Ama tabi beni dinlerseniz size kbb gidip vng testi yaptırmanızı öneririm beyin mi kulak kaynaklı mı olduğu anlaşılıyor
Bana vng testi henüz yapılmadı .Bu testlerin hepsi yapildi bana yurtdisinda yasiyorum zaten vng vs . Ama sanirim taniyi kendiniz koydunuz dogustan dediginiz sey doktor soylemi mi siz mi buldunuz ? Artip azalmasi vs tamamen PPPD ye benziyor . Yurtdisinda pppd de cok uzmanlasmis lar turkiyede sadece 2 doktor var ben cok sukur cok daha iyiyim soylenenleri yapiyorum
PPPD turkiyede maalesef henuz tam bilinmiyor bu konuya uzman 2 doktor var sadece ben Istanbulda kine de gitmistim tez yazma asamasinda o doktorda ileride turkiyede de tedavisi yapilacaktir.Bana vng testi henüz yapılmadı .
Ve pppda sizden duyuyorum ilk defa evet kendim araştırarak buldum .
Ve cidden zor bir dönemdi benim için az çok sizde bilirsiniz .
Ama bende dönme ve ağrı yok .
Bende sadece dengesizlik mevcut böyle sanki bayılacak gibiyim ama bayılmıyorum .
Uzanınca ve uyuyunca geçiyor ama
Şuan kafam çok karıştı size özelden ulasabilir miyimPPPD turkiyede maalesef henuz tam bilinmiyor bu konuya uzman 2 doktor var sadece ben Istanbulda kine de gitmistim tez yazma asamasinda o doktorda ileride turkiyede de tedavisi yapilacaktir.
Anlattiklariniz PPPd ye cok benziyor ben buldugunuz tani
olabilecegini dusunemedim acikcasi cunku 3 yilda doktorlar bulurdu ve dogustan olan seyler artip azalmaz demisti noroloji doktorum. Benimle yasadiklariniz ayni suanda Imkaniniz varsa Istanbulda ki doktora gidin bu konuda uzman imkaniniz yoksa youtube yabanci doktorlarin PPPD exerciselarini anlayip yapmaya baslayin, vagus system exercise bunlari yazin strese girip uykusuz kaldikca semptomlariniz artar , dengeniz bozulur bu surecte hafif bir antidepresan kullanirsaniz oda cok yardimci olur ama o pppd exercileri ile ya da Istanbuldaysaniz O doktorun tedavisi yontemi ile cok rahatlama yasayacaksiniz.
Cunku anlattiginiz seyler dogustan olan o tani olsa yatinca uzaninca gecmezdi . Bu arada sosyallesmekten kacarsaniz beyniniz bunu duzeltemez chat gpd indirin ve ona pppd yazin imkanim yok evde nasil tedavi olabilirim yazin o size gerekli butun bilgileri verir. Eger tedavi olmazsa beyin bunu normali olarak kabul edip ileride daha zor olabilir oyuzden Pppd biran once bakmanizi tabsiye ederim
Evet tabiki mesaj atinŞuan kafam çok karıştı size özelden ulasabilir miyim
Size mesaj atamıyorum siz bana atar mısınız lütfenEvet tabiki mesaj atin
Yurt dışında nerede oturuyorsun canım öncelikle de çok geçmiş olsun bu süreçte hamile değildiniz demiPPPD turkiyede maalesef henuz tam bilinmiyor bu konuya uzman 2 doktor var sadece ben Istanbulda kine de gitmistim tez yazma asamasinda o doktorda ileride turkiyede de tedavisi yapilacaktir.
Anlattiklariniz PPPd ye cok benziyor ben buldugunuz tani
olabilecegini dusunemedim acikcasi cunku 3 yilda doktorlar bulurdu ve dogustan olan seyler artip azalmaz demisti noroloji doktorum. Benimle yasadiklariniz ayni suanda Imkaniniz varsa Istanbulda ki doktora gidin bu konuda uzman imkaniniz yoksa youtube yabanci doktorlarin PPPD exerciselarini anlayip yapmaya baslayin, vagus system exercise bunlari yazin strese girip uykusuz kaldikca semptomlariniz artar , dengeniz bozulur bu surecte hafif bir antidepresan kullanirsaniz oda cok yardimci olur ama o pppd exercileri ile ya da Istanbuldaysaniz O doktorun tedavisi yontemi ile cok rahatlama yasayacaksiniz.
Cunku anlattiginiz seyler dogustan olan o tani olsa yatinca uzaninca gecmezdi . Bu arada sosyallesmekten kacarsaniz beyniniz bunu duzeltemez chat gpd indirin ve ona pppd yazin imkanim yok evde nasil tedavi olabilirim yazin o size gerekli butun bilgileri verir. Eger tedavi olmazsa beyin bunu normali olarak kabul edip ileride daha zor olabilir oyuzden Pppd biran once bakmanizi tabsiye ederim
Merhabalar cok tesekkur ederim 1.5 yil once basladi benim ozaman hamile degildim AlmanyadayimYurt dışında nerede oturuyorsun canım öncelikle de çok geçmiş olsun bu süreçte hamile değildiniz demi
Ne güzel bir şehirde sin ne iş yapıyorsun kuzumMerhabalar cok tesekkur ederim 1.5 yil once basladi benim ozaman hamile degildim Almanyadayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?