- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi captiveangel
Merhaba kızlar. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki ben aile başlarına çok düşkünüm ve başıma ne geliyo sırf bu yüzden geliyor. Ama yaşadığım durumdan dolayı size bi sorum olacak. Annem biraz kilolu ve arkadaş çevresinde çok sevilen biri. Geçen gün annemin fotoğrafının altına arkadaşının biri "İki sisman" diye yorum yapmış. Bende bunu görüp yorum yapan kişiye yorumu silmesini söyledim ve ne olduysa o andan sonra oldu zaten. Bana cevap olmak " muhatabı ben olmadığımı, istediğini yazabileceğini, annemin buna müsade ettiğini yazmış. Şimdi size soruyorum. Annenize birileri Sizin yanınızda anneniz yokken " şişman, tombili, uykucu" gibi aşağılayıcı yorumlar yapsa ve anneniz de size, " sen benim arkadaş çevreme karışamazsın onlar beni böyle seviyo" dese tepkiniz ne olur??
Ben tam anlamadım. Anneniz çok mu kilolu? Bunu çok takıp çok üzülüyor mu? Şişman onun için büyük hakaret mi? Kısacası anneniz bu yorumu görünce üzüldü mü? Üzüldü de ses çıkaramayan kendini savunamayan bir insan mı?
İnsanların arkadaşları ile ilişkileri muhabbetleri farklıdır. Bazen bazı insanların foto altındaki yorumlardan düşmanı yazdı falan sanıyorum ama kendisi yorumu beğeniyor. Onların muhabbeti bu yani. Belki annenizle de birbirlerine şişko, cüce falan gibi kelimeleri rahatça kullanabildikleri bir ilişkileri vardır.
Ben misal 33 yaşında kadınım, biri benim fotomun altına böyle bir şey yazsa da annem arayıp o yorumu sil dese yerin dibine girerim. Yahu kocaman kadınım. Bu davranışı 14-15 yaşındaki kızlara yapsanız bile onlar da carlar. Çünkü bir birey olduğumuzu düşünmeye başladığımız yıllar. Yani yarın çocuklarınıza falan da yapmayın bu hareketi. Bırakın kendileri savunsunlar kendilerini.