Kızlar sizce calışmayan eşine kocası ne kadar para vermeli?

Çalışmıyorum ben. İki oğlum var. Eşim daha nişanlıyken ek kart çıkartmıştı onu kullanıyorum. Ve her zaman kredi kartını kullan nakitini çok kullanma der. Allah korusun acil birşey çıkar taksi parası gibi şeylere harcarsın der. Yani kıyafet ve market kredi kartıyla dışarıya çıktığımda gezme işinde de nakit kullanırım.

Ama size verilen para çok az ne yapılır ki zaten o parayla.

Benim eşimde dünyaları kazanmıyor. Orta halliyiz ve de kirada. Bazen kendine üç kuruş ayırıyorsa bana 10 kuruş veriyor. Demem o ki düşünceli olmak başka şey.

@benmatmazel evlilik depresyonuna deginmis. Dogrudur, olabilir ama evlilik oncesinde de sorunlar var. Kredi borcunu saklayan bir kisiye guvenilmez. Etrafimizda bir suru cift var. Ben bugune kadar sadece bir defa benmatmazelin dedigi gibi biriyle tanistim. Hamile karisini doverek bebegin olumune sebep olmustu. O olaydan sonra adam melege donustu. Tekrar cocuklari oldu. Muhtesem bir koca ve baba oldu.Eski gunleri hatirlayinca kari koca ikisinin de gozu dolar. Boyle ornek cok az maalesef. Genelde sorunlu evliligin ustune cocuk yapinca her sey daha karmasik bir hal aliyor. Konu sahibi bosamak istemiyormus zaten bekleyip gorecek artik.
Valla hamile halimle beni dovecek,bebeğim ölecek sonra adam degisek de melek olacak. Ben oyle degisimin icine tukururum..

Saçmalık değil bu sadece 2 yabancı insan bi anda aynı eve konuldu ve alışmamız lazım en azından bi süre daha idare edeblrm bu surecte neler yaapablrm tarzında çözüm istedm derdmi paylaşmak istedm sanki herkes evliliğin ilk yıllarında harikaymiş gbi konşmaya grrek yok o zaman tsk ederm ii gclr
Evet kardeş esiniz aslinda bir melek. Lakin evlilige adapte olamamış. Hep iki yabanci olusunuzdan kaynaklaniyor pintiligi. Biraz bekle sabret düzelecek.

Yukarda da yazmştm okumadınz sanrm acıklıyım eşim evlenmden once bana o kadar cok vaadlerde bulundu ki. Yok ben tatile gderim gezerim 2bin maaş alıyorum vs diye resmen beni kandrdı! Benm mesleğim var bu arada calışıodum birikimde yapmştm benm durumum cok iyiydi altımda 2010 model arabam vardı cok guzel de kazanıp birikim de yapıyodum ondan sonra nişan oldu dugune 3 ay kala falan iştrn ayrıldım o sırada babam ev aldı arabayı satıp eklesin diye babama verdim yani ben ailemden hiç destek almadm hep kendm cabaladım yaptım su an zoruma gden sey bu zaten ailemn destegi! Evi tasımak temizlemek lazımdı 2 ablası var 1 annesi bi kere de arayıp yapılcak bişey var mı lazım mı demediler ben 50 kusur yasındaki annemle yaptım butun işi hersrye kendm yetmeye calıştım kmseye de gonul koymadım acıkcası aama aranamaz mı? Ben yardıma gelsnler demedm neyse ben bu kadr rahat yasamısken eşim bunları soyleynce aklıma yattı derdm tabi ki surekli gezmek değil. Dugune 1 ay kala eşimn borcu cıktı bskasına kredi cekmş onu oduyo benmde nikah erken yaplmştı ayrılamadm nyse dedm oderiz benm butun bilezklerm takılarım herseym satıldı borc borc hala btmedi elmde azcık para kaldı eşim ona goz dıkti resmen ordan harca diyo dısarı cıktgmzda ben masrafları o paradn karsılıyorum 2 ay kaaldı sınava o yuzden calşmak istemedm sınavdan sonra inş iş bulur calışrım umarık acklyaacı olmşmdr

Ben en çok bu başkasına kredi çekme olayına takıldım hadi eviniz kendinizin babanız almış, eşinizin verdiği o bin lira arabaya ya da başka bir yatırıma gitseydi bir şey denilmezdi ama bu durumda yaptığı çok büyük sorumsuzluk.Eşiniz sizinde işten çıkacağını biliyorsa herşeyi hesap etmesi lazımdı.

Kime çekmiş o parayı ailesine mi ? Düğün masrafları için mi yaptı?

Eşim demek ble istemedgm kişi bana agustos ayı için sadece 50 lira verdi ne pazara girildi ne bsey alındı annem yapıyo ztn pazar alışverişimizi ble yeterki ii olalım die ev kendmzn kiraa derdmz yok faturaları oduyo sadce bana hiç bsey yapmdı bi çorap ble almdı hiç 4 aylık evlym 1 yıl olcak toplamda. Kontorumu ble babam gonderyo su an calşmıyorum kpssye grcem ona odaklanmak istyorum ama uyuyamıyorum her gece sorun dusunmekten. esmle zaten anlaşamıyorum ama ayrılıp sınav oncesi iice mahvolmak istemyorum 2gun küstü annesigiln evine gtti bn 2 gun evde agladım o keyf yaptı ve smdi benden altın istyo arkadsının dugunu varmş ona takcakmş bende sattım hepsni dedm 2 gun ihtycn yoktu bana smdi ihtycn var altın istyosun dye dun yne kavga ettk of nabcam ben?
Neden annenize yaptırıyorsunuz pazarı kesinlikle yaptırmayın, erkekler rahata cabuk alışıyorlar bırakın evinin sorumluluğunu alsın kpss Hazırlanın ama böyle kocayla ömür Geçmez canım ya..

Evet kardeş esiniz aslinda bir melek. Lakin evlilige adapte olamamış. Hep iki yabanci olusunuzdan kaynaklaniyor pintiligi. Biraz bekle sabret düzelecek.
Yo ben melek demiyorum tabi ki hatalar sorunlar var ama bekarken su gbi para harcıyoduk evlennce işler değişti birden sorumluluk geldi ben bnu anlatmya calışıyorum bosnmayı bende bliyorum ama benm derdm hemen ayrılmak değil düzelmesi için bişiler yapablmek boyle onyarglı oldugunz surece anlaşamıcaz siznle

Adam üç kuruş para alıyormuş sen ise evde yayıyorsun
calısıp kpss hazırlanan hiç mi yok sanki ?
Hftya işe bşlıcam nasipse ben biçok yere gorsmeye gttim kendi meslegmde var ama yeni evli oldugum için istemediler acık acık solediler bebek olur vs die kusura bakmayn dediler smdi buldum calşcam onyarglı olmazsanz anlayablrsnz aslnda

Bence de ama bundan razi ve mutlu olan insanlar var. Normal bir evliligin boyle oldugunu dusunuyorlar. Evliligi yillar suren bir cile doldurma ve arkasindan gelen odul olarak goruyorlar. :ruh:
Valla hamile halimle beni dovecek,bebeğim ölecek sonra adam degisek de melek olacak. Ben oyle degisimin icine tukururum..

Hiçbir sorumluluk vermezsenız o ıcguvey de senden ustune para ıster tabı...!Buna joca da denmez kı evlatlık almıssınız gıbı bısey..

Merhabaar , çok alakasız olcak ama belki öncede sorulmuştur eşiniz başak yada oğlak burcu mu ? bana başak gibi geldide anlattığınıza göre

Back
X