Kızlar, size eşinizin davranışlarını sürekli başkalarıyla karşılaştırır mısınız?

masumpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
288
5
96
37
Diyarbakır
eşimin hep nefret ettiği birşeydir başkalarıyla karşılaştırılmak; kim nefret etmezki beni biriyle karşılaştırırsa bende deli oluyorum
ama ben eşimi doğruyu görsün diye o ise sanki beni kızdırmak için yapıyor bunu. mesela evliliğimizin ilk haftasında bi bayan arkadaşından bahsedip eşimin öyle olmasını isterim demişti ama benim karşılaştırmalarım hiç bir zaman böyle onur kırıcı olmadı
mesela eşim bana hiç hediyeler almaz sadece özel bi gün varsa onun klasiğidir gider tek bir kırmızı gül alır. ben arkadaşlarının eşlerinin çok yaratıcı süprizlerle eşlerini şımartmalarını örnek olsun diye anlatırım hemen kızar delirir başkalarıyla ben birmiyim diye.
veya bizim gibi yeni evlenen arkadaşının maddi durumu olmadığından pek eşya alamadı ama eşi hiç bişi demiyor diye bana örnek gösteriyordu. evlerine bir gittik ağzım açık kaldı çok lüks bir evdi ama biz yemek masasını bile almamıştık hep beni kandırdı ne nişanım, ne düğünüm, ne evim hiç birşey hayalimdeki gibi olmadı bunları düşününce keşke evlenmeseydim diyorum ama bir yandanda eşim çok anlayışlı iyi bir insan ve ona çok aşığım..
ama aşk karın doyurmuyorum ben insanların evime gelince çok güzel bulacakları bir evde oturmak istiyordum.eşimde öyle bir yansıtmıştıki kendini sanırsınız sabancının oğlu.
benim bu lafıma kızanlar olacak maddiyat önemli değil diye ama kim isterki büyük hayaller kurup sonrada bu duruma düşmeyi.
bana akıl verin tesellinize ihtiyacım var mafoldumben

bence hayatınızdan şu kıyas denen sinir bozucu davranışı çıkartın
örnek göstermek amaçlı da olsa kıyas yapmayın
şimdi eşiniz yapıyormuş ne kadar kötü diyeceğim ama sizde yapıyormuşsunuz
öncelikle siz hayatınızdan çıkarın sonrada eşinizden rica edin
çünkü örnek verecek olursak o bunu almış şu bunu yapmış onun kocası şöyle bunun karısı böyle bilmem ne.... uzar gider bu liste
her insan bir değil her ne olursa ne siz yapın nede size yapılmasına izin verin
evlilik kısmına gelince herkes büyük hayallerle evlenir elbette ama evlenirken az çok neyin ne olduğunu bilmeniz gerekmez miydi
eşiniz kendini sabancının oğlu gibi tanıtmış olsada siz onun maddi durumunu biliyor olmanız gerekirdi
bu konuda hayıflanmanız biraz yersiz geldi bana açıkcası

anlıyamıyom sız sevdınız severek evlendınız her huyunu bılerek neden karsılastırma hıssı duyuyosunuz kı pekı huylarını begenmıyodunuz neden yuva kurdunuz kı?
hangı evlılık dort dortluk kı kırmızı gul alınmayan esler dahı vardır unutmayın keşke evde yemek masası olmasada huzur olsa bence bu tarz sorunlar ıle evlılıgızı tehlıkeye aklınızı karıstırmayın derım..
eşinizde ıse kışılık problemı var

imam arkadasim sadece sen bunlarim yasamiyorsun öyleleri varki dogu düzgün odalari yok ama yinede mutlular, sizde zaanla alirsiniz, bende evimizi kurarken esim bana yardimci olmadi aileside evimizde bir cay kasiklari bile yok, hepsini ben düzdüm ailemle beraber biozimde eksiklerimiz var ama ben esime gidip sen bnu yapmadin sunu almafin demiyorum, dememeliyiz zaten! zamanla alirsiniz kurarsiniz herseyinizi üzülme baskalarinada bakma sen kendi aile hayatina bak, mutluluklar

benımde tektasım olmadı hiçç... arkadaslarımın nişanlarında hep tektasları takıldı. bende birgun agzımdan cıkarıverdim tektasım olmadı arkadaslarımın var diye. cok uzuldu kocam elımde olsa almazmıyım durumu biliyorsun diye. bize dugunumuzu kendimiz yaptık.esyalarımızı kendimiz aldık.
boyle kıyaslamalar yapmak ancak uzer insanı.
ben kocamdan birsey yapmasını istedgim zaman once kendim yaparım kı gorsunde banada yapsın diye.soyleyemem dogrudan isteklerimi.
maddi birseyse zaten kendim alıyorum beklemiyorum ondan

neden sürekli sizden daha iyi şartlarda yaşayan insanlara bakıp imreniyorsunuz ?

evlilik;lüks hayat,süper eşyalar,afilli hediyeler demek değildir.

yemek masan yoksa yerde yemek yeme fedakarlığını gösterme becerisidir.

sadece iyi günde değil kötü günde de beraber olabilmektir.

evlilik; değiştirmeye çalışmadan beraber yaşamayı sevmektir.

bunların farkına varmanız dileğiyle :)

aşk bir yere kadarmış demek ki

sevgi yokmuş

ve istekler onun size verdiğinden çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk fazla imiş

ben onu kimseye benzemediği için sevdim. kıyaslamak saçmalık ötesi. kıyaslayacak olsaydım kıyasladıklarımla evlenirdim..:hulya:

Kıyas yapmak insanları inciten davranışlardan biridir. Bence eşiniz de sizde yanlış yapıyorsunuz.
Siz evlenirken birbirinizle evlendiniz. Başkalarının yaptıklarıyla yada yapmadıklarıyla değil.
Bence başkalarını örnek gösterip kıyaslama yapacağınıza karşılıklı geçip hoşlanmadığınız yönlerinizi ortaya koyarak konuşun.

Eşime kızdığım,anlaşamadığımızı düşündüğüm,üst sınırlarda gıcık olduğum dönemler çok oluyor.Ama hiç birinde de kıyaslama gibi bir hata yapmadım..:olmaz:
Eğrisiyle doğrusuyla,sevgisiyle,aşkıyla bu adam benim çünkü..Şeniz
Herkesin farklı farklı huyu vardır.Benim eşim çok asabidir yani sinirli iken az üstüne gittimmi demediği laf kalmaz.Bilirim ki sinirliyken üstüne gitmeyeceğim..Susarım.Zaten o hatasını anlar gelir işte o zaman söyleyeceklerimi söylerim.Böylelikle hem sinirliyken üzerine gidip istemediklerimi işitmem hemde haklıyken haksız konuma düşmem..
Hep dua ederim.Ediyorum.Evine yuvasına bağlı bir eşe sahibim ben.Deli gibi çalışan,alkolü kumarı olmayan bir kocam var.Şükürler olsun.Parasının hesabını bilen,evine sahip,kimselere muhtaç etmeyecek kadar Mert olan,bir istediğimde akıtan bir eş..Huyuna gittiğimde etrafımda pervane olan bir eş(bazen eşşeklik bende oluyor;çenemi tutamadığım zamanlarda herşeyi mahveden gene benim:mymeka:)
Varsın olmasın saray yavrusu bir evim..İlerde biz yaparız gönlümüzce herşeyi..Çul çaput nereye kadar yani..

hayır yapmam... o benim eşim çünkü... eşim sadece ve sadece bana özel... benim için yaratıldı... benden yaratıldı...bundan zerre kadar şüphe duymuyorum...başkalarının eşi de adı üzerinde başkalarının...
kimin eşi ne yapıyor, ne yapmıyorla ilgilenmiyorum açıkcası...kimseyi gözüm görmeyecek kadar seviyorum onu... koşulsuz, kayıtsız, şartsız...
sevdiğim bir şeyi yaptığında değeri artmıyor... bir şey yapmadığında da değeri eksilmiyor...
beklentisiz olduğunda sevgi daha güzel... tavsiye ediyorum...

öyle bir saygısızlık yapmadım yapmamda eşimde yapmaz çok şükür
bence saygısızlıktır bu vazgeçin kısa sürede eşler arasında saygı biterse
sevginin ve aşkın pek bir kıymeti olmuyor

arkadaşım her erkeğin ayrı bir huyu vardır benim eşim de çok fazla çiçek almaz sürpriz yapmaz ama bana bir bakısı yetiyor bazen bi de şöyle düşün eşin her özel günde sürpriz yapan biri olsaydı ama aynı zamanda da anlayışsız bir eş olsaydı onu mu tercih ederdin

ben kendi adıma eşime hiç o öyle yapmış sen niye yapmıyorsun demem ama bazen ortak arkadaşlarımızın eşiyle problemini anlattığımda Allaha şükür senin gibi bir adam çıkardı karşıma neler var derim mesela bu kıyassa eğer ben böyle kıyas yapıyorum

ayrıca önemli olan eşya para pul değil evdeki huzur benim arkadaşlarımın hepsi iyi şartlarda evlendiler bir tanesinin mesela evi arabası eşyası alındı arkadaşım da kendine araba aldı evde iki araba var düğünü yapıldı bir dediği iki edilmedi ama sürekli eşiyle huzursuzlar kayınvalidesi inanılmaz laf eder arkadaşıma 4 yıldan sonra bir tek cevap verdi kocası çocuğuyla beraber kovdu nerdeyse evden öyle kötü kavga ettiler bizim şu an evimiz arabamız yok aman aman lüks de değil eşyamız ama eşim öyle bir üzerime titrer ki ailesine karşı öyle bir arkamda durur ki o arkadaşım inanılmaz kıskanıyor beni

para pul mal mülk elbet olur önemli olan ağzının tadının olması ha eğer sen ben onun durumunun böyle olduğunu bilmiyordum bana yalan söyledi diyorsan o ayrı bir konu zaten o konuda da başkası şöyle demek yerine aramızda neden yalan olduyu konuşman lazım eşinle

Bence de sakın kıyaslamayın,insanı çok inciten birşeydir kıyaslanmak.Herkesin huyu farklı,siz evliliğinizde bunlardan şikayet ediyorsunuz ya,o imrendiklerinize baksanız onlarında farklı yerlerden sorunları vardır,belki halinize şükredersiniz,hem kötü hiçbirşey yok bence serzeniş edecek,varsın almasın çiçekte,gönül ister tabiki ,tatlı dille güler yüzle aşarsınız eminim.

öyle bir hatam olmadı. beni başkalarıyla kıyaslasa üzülür kırılırdım yetemediğimi düşünürdüm bende o yüzden öyle bir kıyaslama yapmammmm

birde kusura bakmayın ama siz eş değil arkdaşlarınıza hava atacak bir evlilik ev, vs.. istiyormuşsunuz. eşinizde bunları karşılayamadığından sanki pişmanlık belirtileri gösteriyorsunuz.

Back
X