Ederim tabiki kuzum. Bana da neler neler dediler. Ben evlenirken eşime bile” benim bazı rahatsızlıklarım var, doğal yollarla çocuğum olmayabilir. Tüp bebek gerekebilir. Problem olarak görürsen saygı duyarım, istersen yollarımızı ayıralım” diye konuşmuştum. Düşün ki kaç doktor neler demişti bana. Ben de kabullenmiştim. Hep kafamda tüp bebekle olacağı düşüncesi vardı. Ama ben gene de evliliğimin ilk 1 senesinde doğum kontrol hapı kullandım. 1 seneden sonra hapı bıraktım. “ 1 sene korunarak geçti, 1 sene de korunmadan geçer. Peşine tüp bebek yaparız. Enazından 1 sene denemiş olalım” dedim. Hiç de üstüne düşünmedim. Allah ın işi ya, hapı bıraktığım ay gebe kaldım ben. Olmaz demişlerdi hep, oldu. Öncesinde regl olayım diye doğum kontrol hapı kullanıyordum. Düşün ki 25 yaşındayım 15 yaşımdan beri hap kullanıyorum. Doktorlar da çok uzun zamandır hap kullandığım için haptan sonra ilk 3 ay içinde gebe kalsan da düşer, hap kullanıyorsun rahim iç tabakan incedir, bebek tutunamaz dediler. Onda da oralı olmadım. Şimdi 20 haftalık hamileyim. Sana da verebileceğim tavsiye, Allah a güven. Doktorların olumsuzluklarını duyma. Tedavi için elinden geleni yap ama bana böyle dediler benim olmaz diye düşünme. Sen üstüne düşeni yap, gerisini Allah’a bırak. O bütün ümitsizlerin ümidi. Onun rızası dışında yaprak bile kıpırdamaz. Boşver o ne demiş, bu ne demiş. Moralini yüksek tut. Tedavini ol ama kimsenin olumsuz düşüncelerini kafana dolama. Taksaydım belki benim de olmazdı biliyor musun ? Bak tıpta bile vardır ki kimisinde hiçbir problem yoktur ama nasip olmaz. Ve olmamasının %99 ana sebebi de stres. Bizlerde şu rahatsızlık var bu rahatsızlık var diyip dertleniyoruz ama kimisinde hiçbir problem yokken olmuyor. Asıl sebebi stres oluyor işte. Olacak mı, olmayacak mı, niye olmuyor vs endişeleri. Kimseyi umursama. Bir de imtihan dünyasında yaşıyoruz. Kimisi evladı olmaz, onunla sınanır. Kimisinin de o kadar lanet bir evladı olur ki, olan evladıyla sınanır. O yüzden hakkımızda hangisi hayırlı, bilemiyoruz. Ben hep dua ederken de “Allah ım hayırlıysa, hayırlısıyla, hayırlı zamanda, hayırlı evlat nasip et” diye dua ettim. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin. Kırıcı bir cümlem olduysa kusuruma bakma