kızlar yardım bebişimde konak oluyor

Bana da sağlık ocağindakı hemşire söylemişti. Banyodan bir saat önce zeytinyağı sürdüm. Bugün baktım kafasında bazı yerler kahverengi gibi olmuş. Sizde de oldu mu öyle bir şey? Acaba zeytinyağının asidi mi yaktı sizce?

kızlar 48 günlük kızım var ve kaşlarında konaklanma olmaya basladı ne yapıcam

kübracım karbonatla zeytinyağını karıştırıyorsun.krem kıvamına getiriyorsun.çocuğun kaşlarına sürüyorsun.1 saat kadar bekletiyorsun.sonra temizliyorsun.bu çok iyi geliyormuş.kolay gelsin:teselli:

ben dün bayo yaptırdım,tam hazırlanırken aklıma yağ sürmek geldi.
bebe yağı sürdüm bi 10-15 dakika kadar durdu.Yuvarlak uçlu tarakla taradım.
sabah baktım çoğu gitmiş küçük bi yer kalmış,orayı iyi tarayamadım heralde.

benim kızında tam bıngıldağının üstü kaldı korkudan elliyemedim
doktorumuz zeytinyağ ile karbonatı karıştır banyodan yarım saat önce sür dedi
inşallah iyi gelir

slm canım kusura bakma sana yardımcı olamığcam sadece bende bişey sorucam konaklanma ne acaba benimde 2 aylık bi oğlum var ve kaşlarının başlangıç yerleri bazen kızarıyor neden olduğunu anlamıyorum acaba aynı şeymi şimdiden teşekkür ederim iyi günler.....

slm canım kusura bakma sana yardımcı olamığcam sadece bende bişey sorucam konaklanma ne acaba benimde 2 aylık bi oğlum var ve kaşlarının başlangıç yerleri bazen kızarıyor neden olduğunu anlamıyorum acaba aynı şeymi şimdiden teşekkür ederim iyi günler.....
evet canım baştan benim de kızımın kızarmaya başladı kaş başları ardından konaklandı................

bizim bitti konagimiz,nasilmi?

hergün saclarini karbonatli zeytinyag ile yagladim sabahtan..

aksamda banyodan sonra bebek taragi ile ters yön taradim.

hepsi cikti.cok sükür bittti artik temiz olduk:)

bunun çözümü çok basit..her banyodan sonra 1 yemek kaşığı bebek yağı ile yağlıyorsunuz başını ve yüzünü..konak monak yok oluyor..ben öyle yaptım sonuç başarılı

bizim kaşlarda ve yüzde olmladı ama kafasının içnide olmuştu, hala bazen oluyo, bize iyi durulanmadığı için öyle olduğu söylendi, kafasına 1 saat önceden zeytinyağı sürdük daha sonra banyo yaptırdık, banyodan sonra da kafasını bebe tarağıyla taradım, konaklarıımız çok azalmıştı, şimdi yok denecek kadar az, yüzüne de zeytinyağı sürülebilir bence, hem yumuşacık yapıyo

konak seyrek banyo yaptırmaktan olurmuş dr öle dedi bize sık sık yıkayın (haftada 3kez)sebamed şampuan önerdi bide beklazon krem tek seferde geçti konağımız zaten tam tepede küçük bi bölgede idi

kizlar cok sukur bizim konagimiz bitti.ama temzilemek ve tamamen gecmesi bayagi uzun surdu.cunku kafasinin tepesi komple ve hafifde yanlarda vardi.ben banyodan once sargi bezini z.yagina batirip kafasina masaj yapar gibi surdum.sargi bezi hem pamuksu bi yuzeye sahip hem de hafif kese gibi bi etki yapti.konaklarin birazi daha silerken beze geldi zaten.banyodan sonra da firca bebe taragiyla konak yonunun tersine tarayarak konagin uclarini kaldirdim sonra kalkanlari siyirip aldim.birde dr sebclarins diye bir krem verdi.medikal bir krem.24 ytl civarinda.ben cok faydasini gordum.kafasina ve yuzune surdum.cildini nemlendiriyor ve rahatlatiyor.bu kremi surdukten sonra da kaldirma islemini yaptim.z.yagini bir kez surdum bu arada.krem cok ise yariyor.

Benim kızım 14 aylık .Onunda böyle problemi oldu.Önce kaşlarında başladı.Konakları zeytin yağı ve biraz karbonat karışımı ile temizleyin ve doktorunuza danışın.Doktor bize yenidoğan egzaması demiştş.Babe'nin pediatrik şampuanını önerdi.Şampuanı hala kullanıyoruz.Şampuanla birlikte yavaş yavaş azalıyor.Yalnız konak dışında kulak arkalarında pullanma,yanaklarda hafif kızarıklık vardı.Belirtiler zamanla artıyor.Sertleşen kısımlara doktorun önerdiği nemlendşriciyi sürdük.İlaç kullanmadık.
İyi günler aynı dertten muzdarip birisi olarak nette gezerken mesajiniza rastladım uzun yıllar olmuş sorununuz ne kadar zamanda çözüldü acaba bir de nemlendiricinin ismini hatırlıyor musunuz kortizonlu krem yazdı doktor onu da ben kullanmak istemedim

Back
X