Kizlar yardim edin acil bu ebabil kusu mu ?

Siyahruhluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
272
71
98
30
Kızlar bu ebabil kusu mu ? Bugün kaldırımda buldum bir sakatlığı yok gibi ama araştırmalarıma göre bunlar inince uçamıyormuş yüksekten uçurmak istiyorum ama ya düşer daha kötü olursa diye çok korkuyorum bana yardım edin ne yapicam bilmiyorum.
IMG-20200712-WA0036.webp

Çok benziyor. Instagram'da naptineptun isimli bir hesap var. Çok sayıda yardıma muhtaç kuş bulmuştu geçen seneler içinde. Bence o sana yardimci olur. Ya da öneride bulunacak kişilerin iletişim numarasını verir. Çok tatlı bir kadın.

Kızlar bu ebabil kusu mu ? Bugün kaldırımda buldum bir sakatlığı yok gibi ama araştırmalarıma göre bunlar inince uçamıyormuş yüksekten uçurmak istiyorum ama ya düşer daha kötü olursa diye çok korkuyorum bana yardım edin ne yapicam bilmiyorum.Eki Görüntüle 2661455
Yalnız çok tatlı yaaaa

Kızlar bu ebabil kusu mu ? Bugün kaldırımda buldum bir sakatlığı yok gibi ama araştırmalarıma göre bunlar inince uçamıyormuş yüksekten uçurmak istiyorum ama ya düşer daha kötü olursa diye çok korkuyorum bana yardım edin ne yapicam bilmiyorum.Eki Görüntüle 2661455
Netten baktim siyah ebabil.yaz aynisi

Evet ebabil kuşu bu, yerden ayak yapilari sebebiyle havalanamazlar. Kiymayla besleyebilirsinz bir sorunu yoksa yüksekce bir yerde havaya atin uçar gider.

Ben zamanında evin önünde kanatları kesilmiş karga bulmuştum. Eve almıştım ama veteriner hekimler bu konuda yardımcı olamamıştı, barınaklar beni orman müdürlüğüne yönlendirmişti, onlar fa kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümüne yönlendirmişti, ticari getirisi olmadığı için pek tedavi, gelişim aşamaları falan bilinmiyor, incelenmiyormuş.

Kapalı balkona koydum, sıcak tutacak bir yuva yaptım, sütlü ekmek, köfte, ceviZ, su koydum. Uçmasını kolaylaştırmak için sokaktan dal parçaları toplayıp survivor gibi parkurlar oluşturdum. Ara ara evde uzun mesafe uçurdum. 6 ay falan baktım. İsim bile verdim. Gözleri parlak eşyaları seçermiş, sahibine elmas, altın falan taşırmış diye ilerde zengin olabilirim diye içten içe daha bir bağlandım.:-)

Bir sabah kalktım uçmuş gitmiş. Balkon camlarını bir hafta açık tuttum pırlanta getirecek diye, teneke şişe kapağı bile getirmedi zalım. :-)Ama yediği içtiği helal olsun, uçtu gitti ya yeter bana.

Darısı sizin minnoşa.

Benim muhabbet kuşlarım var onları çok seviyorum kuşlar benim için önemlidir ama bu hafta bir tane daha guvercin buldum annesi yuvadan atmış aldım eve getirdim 3 saat sonra oldu çok korkuyorum şimdi buna da bir şey olursa diye veterinerler ilgilenmiyor bir tane kuşum telef oldu o yüzden götürmek istemiyorum ama baktığımda kırığı vs yok gibi gözleri canlı bakıyor

Bence tedavi ettirmeden uçurmaya çalışmayın. Rahatsızlığı falan varsa Allah korusun. İyi bir veterinere götürün bence.

Back
X