Kızlar yardımınıza ıhtıyacım var

dorti

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
5.912
1.555
373
6 kasımda amnıyosentez oldum ve sonucunda 2. Ve 9. Kromozomlarda yer değişmesı oldugunu ogrendım.yani kromozomlar yanlıs yere yapışmış.bu yuzden esımden ve benden kan aldılar bunun sonucundada aynı seyın bızde cıkmadıgını gebelıgın sonlandırılması gerektıgını soyledı genetıkcıler.bugun ayrıntılı ultrasona gırdım ve bebegım cok saglıklı cıktı.ama genetıkcı doktor dogumdan sonra olabılecek rısklerın var ıyı düşün dedi.benım gıbı olan kımse varmı.translokasyon da denılıyor benım basıma gelen olaya.bebegım cok ıyı gorunuyor ultrasonda.ama genetıkcıler korkuttu benı.sızce ne yapmalıyım arkadaslar

cnm benim pek bi bilgim yok fakat inş RABBİM bebeğini sağlıklı şekilde kucağına almayıda nasip eder

herseyi allahtan baska iyi bilen yoktur ve cok duydum bebek sakata söle böle diyen doktorların ardında turp gibi doğan bebecikleri belki cok zor günler gecireckeisn ama bol dua ve sükürle sıkıntıların hafifleyecek yada gecmiş olur bellimi olur hem suda bir gercek her ne kadar anne babada olsanız onun yasama sansını elinden almanız doğru değil mevladan iyi kimse bilemez arkadasım

Öncelikle geçmiş olsun, daha uzman bir genetikçiye başvursanız? Kromozomlarda yer değiştirme başta korkutucu geliyor, ama şimdi wikipedia'dan okudum, bu tip translokasyonların büyük çoğunluğunda insanlar sağlıklı olarak hayatlarına devam ediyorlarmış. Daha uzman birisi belki 2 ve 9. kromozomlarla ilgili daha bilgilidir, ya da olası risklerin ne olduğunu daha net söyler, yani ne bileyim hayati önemi olmayan basit bir riski vardır belki sadece. Doktorlar sonradan kendilerine dava falan açılmasın diye hiç bir risk almak istemiyorlar, hemen alalım diyorlar, ama bence siz iyice araştırın. İnşallah sağlıkla kucağınıza almak nasip eder Allah.

Arkadaslar cok sagolun allah razı olsun hepınızden.ben ıkı genetıkcıyle konustum.aynı seyı soyluyorlar hep.ama olasılık var dıyolar kesın demıyolar rıskler ıcın.ama doktorumda kesınlıkle devam edelım gebelıge dıyor.arada kaldım o yuzden cok saskınım.rabbım yardımcımız olsun.sız olsanız ne yapardınız arkadaslar

bebeğin sağlığında bir problem olmaması çok güzel, zaten genetik bozukluklar eğer ciddi bi problemse ayrıntılı ultrasonda ortaya çıkıyor mutlaka, benim 22 haftalık sonlandırılmıştı başka bi nedenden dolayı ve ayrıntılı usg de anlaşılmıştı, senin herşey yolunda gözüküyor, inşallah sonuna kadar güzel devam eder, hayırlısıyla sağlıkla alırsın bebeişini kucağına , bir de zaten tehlikeli bi durum varsa kendi kadın doğumcun mutlaka söylerdi

Geçmiş olsun. Her ne nedenle olursa olsun bebeğin yaşamına son verilmesi dinimizce haram. Allah muhafaza eylesin. Çoğu zaman gebelikte değişik tetkiklerde bebekte problem olduğu söyleniyor ama sonuçta sağlıklı bebişler dünyaya geliyor. Bebeğin Allahın sana büyük bir lütfu nimeti. Sakın ona ve böylece kendine kıyma...

cok gecmıs olsun canım.ne kadar zor bırsey yasamıssın.senı cok ıyı anlıyorum.bende cok kotu durumdaydım ıkı aydır.amnıyosentez oldum.onu beklemek oyle zorduki.sonucta dovn sendromu mongol falan cıkmadı cok sukur.ama buseferde translokasyon cıktı.yani ıkı kromozomun yer degısmesı.ne sacma bısey degılmı.ama rısklerı cok olan bıseymıs.ama dun ayrıntılı ultrasonda bebekte cok sukur bısey cıkmadı.doktorumda rahat bır nefes aldı.ama yınede ınsanı beynını kurt kemırıyo.rabbım hepımızın yardımcısı olsun.ınsallah hersey ıyı olacak hepımız ıcın

Kişisel fikrimizi soruyorsan ben de birşey yapmazdım, sonuçta kromozom translokasyonu her 600 kişiden birinde zaten varmış, ama başka bir sebeple amniyosentez yapıldığında tesadüfen görülüyormuş.Yani aslında belki bizde de çocuklarımızda da var ama bilmiyoruz. Sen de amniyosentez yaptırmasan hiç bilmeyecektin. Benim başka bir nedenle amniyosentez olmam gündeme gelmişti, somra yaptırmadım, o ara konuştuğum doktorlar "sağlık problemleri olan bebekler anne karnında belli olurlar, hiç birşey görünmese bile hareketleri zayıftır" falan demişlerdi. Allaha şükür senin bebeğin gayet sağlıklı görünüyorsa, bence devam et. Bir de wikipedianın sitesinde hangi kromozomlar yer değiştirirse ne risk olur diye bir bölüm var, orada 2 ve 9 için hiç bir özel risk yazmıyor.

canım ıyı dıleklerın ıcın sagol.ben ultrasonda bebegın ıyı oldugunu duyunca bıraz rahatladım.aslında cok rahatladım ama yınede ıste ınsan kafaya takmadan edemıyor.doktorum almak ıstemıyor zaten.o bebegımın dogmasını ıstıyor.cumaya kadar karar verılecek ıste.ama ben aldırmak ıstemıyorum.saglam herseyı normal cıkan bır bebegı nasıl aldırırım.allah yardımcımız olsun

canım allah senden razı olsun.gercekten benı nasılda rahatlattın.ınankı oyle daraldım oyle bunaldım anlatamam.cok zor bır durum gercekten.benım ısmım yeşim bu arada.mayıs 2011 annelerı bolumunde oluyorum sureklı.sen hamılemısın canım

Rica ederim, ben ikinciye hamileyim 28 haftalık. İşim gereği akademik literatüre ulaşma şansım var istersen yarın üniversiteden biraz araştırırım, eşim de doktor ona da danışırım bulduklarımın güvenilirliği hakkında sana özelden yazarım. Bence bebeğin sapasağlam, doktorlara her şey basit geliyor, kesmek biçmek falan. Hiç canını sıkma çok sağlıklı bir bebeğin olacak inşallah.

canım cok tesekkur ederım.nasılda mutlu oldum.çok ıyı olur vallahı.çunku hıc bır bılgı alamadım hıckımse bısey bılmıyor bu konu hakkında.cok ıyı olur aslında.cumaya kadar karar verılmesı lazım.aslında benım kararım aldırmamak ama yınede bır bılgım olsa cok ıyı olacak.bende ınternetten cok arastırdım fakat bu konu hakkında bısey bulamıyorum.cok sacma bır sey bu benım basıma gelen.ınsallah ıyı haberler alırım yarın sızden cok tesekkur ederım.bebegınde hayırlı olsun

Merhaba Dorti,

senin yaşadığın problemi şuan ben yaşıyorum kk da birkaç konuda daha yazdım ama henüz bir cevap alamadım ve senden umutluyum inşallah sen bana cevap verirsin. Benimde Aniyosentez ile bebeğimde 7. ve 11. kromozomlarda translokasyon tespit edildi. eşim ve benden kan istendi bizim sonuçlarımız henüz çıkmadı ama ben internetten araştırdım ve bizden birinde de aynı kromozom yapısının tespiti iyi bir şey mi kötü bir şey mi karar veremedim; iki ucu da kötü gibi en büyük korkum genetikçinin bana da gebeliği sonlandıracak mısın diye sorması ben şuan 25. haftadayım ve her gün benimle konuşur gibi içimde hareket eden bebeğimi öldürmek istemiyorum. üzerinden zaman geçmiş fakat bana lütfen durumunla ilgili bilgi verir misin? sen neye karar verdin ve şuan bu kararından memnun musun? şimdiden teşekkür ederim

selam kızlar .umarım bana yazarsınız. benim bebğimde de 5 ile 15. kromozom yer değiştirmiş dengeli gözüküyor eşimden ve benden kan aldılar.duamız birmizden birimizin çıkması. bu şekilde olup sağlıklı bebek eline alan var mı? yarıdımcı olursanız sevinirim.

selam kızlar .umarım bana yazarsınız. benim bebğimde de 5 ile 15. kromozom yer değiştirmiş dengeli gözüküyor eşimden ve benden kan aldılar.duamız birmizden birimizin çıkması. bu şekilde olup sağlıklı bebek eline alan var mı? yarıdımcı olursanız
sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…