- Konu Sahibi evarologlu
-
canim pisirmeden koy buzluga.ben hic yemek atmam buzluga ama patlican kozleme,haslanmis nohut,poaca,borek,karniyarik icin kizartilmis patlican bunlari rahatlikla koyabilirsin buzluguna.bazilari yaprak sarmasi,icli kofte falan koyuyo.ama ben hic denemedim
karnıyarıkta düşündüm ama karnıyarığın sadece patlıcanalrını pişirip atıcam sanırım içini doldurmucam, sarma ben denicem inş güzel yaprak bulursam bi denemeye düşünüyorum içli köfte denedim bi sorun olmadı güzeldi tabi ilk yapıldığı gibi olmuyor ama saklanabilir
ahh ablam ne zor geliyodur dimi, öğrencen ama kuzum anca.bence köfte yap at dondurucuya,çok pratik olur gülüm iş çıkışı eline geliverir hazır köftelerin.
Sigara böreği sar mesela koy buzdolabı poşetçiklerine salla dondurucuya,bi misafirin gelir habersiz.bizim millet bayılır çat kapıya ablam demlersin çayını verirsin börekçiklerini eline hadiiii bitti gitti
Ondan sonra makarna mantısı doldur bak bunu yap çok rahat etçen,al bi paket makarna mantısı,soğanını çent gülüm karabiberini tuzunu kıymasını yoğur şöööle iyice.
Makarnaların o boncuk gözlerine doldur hepsinin,doldurdun mu at onuda buzdolap poşetlerine abam salla dondurucuya.yiceniz vakit çıkar haşlanan suya at sarmısaklı yoğurtlan kar koy kocişin önüneüstüne mutlaka naneli pul biberli tereyağlı sosunu eksik etme.çok dua etçen bana.kocişler pek sever.
Aklıma geldikçe yazarım yine ablam.
ondan sonra makarna mantısı doldur bak bunu yap çok rahat etçen,al bi paket makarna mantısı,soğanını çent gülüm karabiberini tuzunu kıymasını yoğur şöööle iyice.
makarnaların o boncuk gözlerine doldur hepsinin,doldurdun mu at onuda buzdolap poşetlerine abam salla dondurucuya.yiceniz vakit çıkar haşlanan suya at sarmısaklı yoğurtlan kar koy kocişin önüneüstüne mutlaka naneli pul biberli tereyağlı sosunu eksik etme.çok dua etçen bana.kocişler pek sever.
aklıma geldikçe yazarım yine ablam.
kıymayı pişirmedenmı koyuyorsun yaw.. pişmemiş kıyma makarnanın haşlama suyunda pişermi zırt die
ben akşam yaptığım taze yemekten kalanları direk buzluğa atıyorum. ertesi gün aynı yemeği yemekten haz etmiyor eşim bende 10 gün sonra çıkartıyorum :) geçen buzluktan çorbayı çıkardım ısıttım süperdi valla. tadında en ufak fark yok. pişmiş yada pişmemiş köfte atıyorum. patlıcan közledim rondodan geçirdim iki poşet. hünkarbeğendi yemeğini için. daha çok közleyip atacağım. patlıcanı seviyoruz çok.
bide 4 demet maydanozu rondodan geçirdm. onuda defreeze attm. büyük kolaylık oldu. lazım oldukça kullanıyorum yemeklerimde.. sigara böreğim, kurabiyeler, barbunya, bezelye, baget ve sotelik tavuk, tazeden dondurulmuş ekmek ve biraz yemeğim vaz buzlukta.
taze kaşarları küflenmesin diye dilimleyip poşetliyip doğru dondurucaya sallıyourm. oda pratik oluyor.
tost seviyorsanz ekmeklerini hazırlayıp (kaşar, sucuk vs doldurup) dondurucuya atabilirsinz.
pişer tabikide makarnanın pişirme süresini acık uzun tutçan.hem kıymayı pişirip doldurursan haşlarken toplaşan kıymalar çıkar makarnanın içinden gülüm.zaten dolduramazsın haşlanmış kıymayı top top olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?