• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR YARİN SEZERYANİM VAR COK KORKUYORUM.

Ben sezeryan ile dogum yaptim gercekten hic korkulacak bisey degil. Bende korkuyordum hep. Hic beklemedigim seyde zorlandim bebegimi emziremiyorum. Meme reddi yasiyorum:(

Daha onceleri konular qcmistim , 40 +5 civari oldum doktorum dahs fasla beklemenin cocuga risk oldugunu soyledi yarin sezeryan olacagim dualarinizi esirgemeyin benden
Ayyy hayırlı olsun 🌼 bende çok korkuyordum ama yanınızda sizi strese sokacak kimse olmasın mutlu olmaya çalışın ki çok heyecanlı bir süreç ama sakın kalmaya çalışın, gerçekten hiç kirkulduğu gibi değildi kendi adıma. Sen sadece bebeğine odaklan korkulacak birşey gerçekten yok🤍

Ben sezeryan sevmiyorum ama doğal doğumu sevdiğim için . Gerçi iki kere denedim doğal da doğuramadımda :)) velhasıl sezeryan korkulacak kadar kötü bişey değil.

Daha onceleri konular qcmistim , 40 +5 civari oldum doktorum dahs fasla beklemenin cocuga risk oldugunu soyledi yarin sezeryan olacagim dualarinizi esirgemeyin benden
Sağlıklaalın kucağınıza bebeğinizi.
Korku heyecan sevinç endişe hepsinden hissetmeniz çok normal..
9 ay yavrunuzu beklediniz yarin kavuşacak, minicik yorgun gozlerine bakacaksınız..Ayılıncailk onu merak edeceksiniz..Guzel seylere odaklanin, digerleri unutulup gider

Ben sezeryan ile dogum yaptim gercekten hic korkulacak bisey degil. Bende korkuyordum hep. Hic beklemedigim seyde zorlandim bebegimi emziremiyorum. Meme reddi yasiyorum:(
Bebek ne kadarlik ? Muzik aç, ayakta kucağında hoplata hoplata memeyi ver ağzına.
Ve ya yatağa yatır düz bi sekilde sen üzerine eğilip memeyi ver boylelikle kendini geri de atamaz memeyi mecbur alir.
Ben de cok yaşadım oğlum küçük bebekken. Gecti sonra, 3 yaşına kadar emzirdim

Bebek ne kadarlik ? Muzik aç, ayakta kucağında hoplata hoplata memeyi ver ağzına.
Ve ya yatağa yatır düz bi sekilde sen üzerine eğilip memeyi ver boylelikle kendini geri de atamaz memeyi mecbur alir.
Ben de cok yaşadım oğlum küçük bebekken. Gecti sonra, 3 yaşına kadar emzirdim
Ay insallah banada nasip olurrr 2 aylik oldu memeyi denemedigim gun yok hergun deniyorum hala yazdiklarinizinda hepsini denedim ama yok memeyi alinca ya midesi bulaniyor yada sut az geldigi için aglama krizine giriyor. Sizinki ne kadarlikken emmeye başladı

Bende 35 haftalık gebeyim. 20 gün sonra benimde sezaryen im var :))) bu 2. Doğumum olacak. Beni heyecanlandıran tek şey kızımı bırakıp nasıl gidecek oluşum. İnanın uyandıktan ve bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra her şey bitiyor. Normal olsun çok isterdim ama benim zorunlu sezaryen oluyor.

Ay insallah banada nasip olurrr 2 aylik oldu memeyi denemedigim gun yok hergun deniyorum hala yazdiklarinizinda hepsini denedim ama yok memeyi alinca ya midesi bulaniyor yada sut az geldigi için aglama krizine giriyor. Sizinki ne kadarlikken emmeye başladı
İlk başlar cok zordu. Hep kendini geri atardı, inanılmaz ağlardı.
Bir gün hiç unutmam yaklaşık 3 aylik fln disardaydim, belediyenin emzirme odasina girdim. Oyle yapiyorum, boyle yapiyorum yok yok yok cocuk emmiyor. Sonra yine bebeği yaklasik o kadar olan bir kadin geldi açtı memeyi bebek direk aldi cok cok cok cok yutkunma sesi gele gele emdi 2 dakikada cikti gitti kadin. O kadar çok üzülmüştüm ki. Ben o gün hic emziremeden cikmistim, almamisti. Sonra 6 aylik fln oldugunda çok güzel emiyordu ama 9 aylik oldugunda yine bi red başladı onu da atlatinca sonrasi bi daha düzlük :) sabret geçecek elbet 🙏

Emicekmi pek bi umudum kalmadi malesef. Silikon ucla bazen tutuyor biraz emip sinirleniyor sut agzina az geldigi icin
Kendi memenizi verin o zaman eninde sonunda emecek çünkü başka birşey vermezseniz ama pes edip mama verirseniz tekrar sizi tutması zor olabilir aynı şeyi yaşadım çünkü birde dil bağı olduğunda da ememeye biliyorlar varmı öyle bir sıkıntısı doktorunuza bir danışın isterseniz

Ay aynı şekilde . Hep emziricem kolayca sandım hamilelik boyunca . 1 aylıkken meme reddi yaşadım. Biberonu hemen kestim. Başka yöntemler buldum. 2 ay sürdü memeye döndürmem . Sonra ara ara yine reddetmeler oldu biberon vermedim. Kendiliğinden hep döndü memeye. İnşallah sizin de öyle olur . Bir de neden emmiyor o önemli , biberon -emzik kullanımı var mı ? Süt çok hızlı akarsa sevmeyebilir , yavaş akarsa sevmeyebilir. Meme ucunu kavrayamıyordur ondan olabilir. Neden emmediğini bulursanız ona göre çözüm üretirsiniz siz de ?

Ay aynı şekilde . Hep emziricem kolayca sandım hamilelik boyunca . 1 aylıkken meme reddi yaşadım. Biberonu hemen kestim. Başka yöntemler buldum. 2 ay sürdü memeye döndürmem . Sonra ara ara yine reddetmeler oldu biberon vermedim. Kendiliğinden hep döndü memeye. İnşallah sizin de öyle olur . Bir de neden emmiyor o önemli , biberon -emzik kullanımı var mı ? Süt çok hızlı akarsa sevmeyebilir , yavaş akarsa sevmeyebilir. Meme ucunu kavrayamıyordur ondan olabilir. Neden emmediğini bulursanız ona göre çözüm üretirsiniz siz de ?
Biberonu kesince ne verdiniz kasik biberonmu ? Biberon kullaniyorum mecbur sutum cok azaldi mama veriyorum. Biberonla sut cok geldigi icin memeyle az geldigi icin emmek istemiyor.

Biberonu kesince ne verdiniz kasik biberonmu ? Biberon kullaniyorum mecbur sutum cok azaldi mama veriyorum. Biberonla sut cok geldigi icin memeyle az geldigi icin emmek istemiyor.
Emzirme sondaları var . Onlarla besledim 2 ay. Memeye bantlayarak sondayla sağdığım sütü ya da mamayı veriyordum. Ama ben biraz bilinçsiz kullandım. 2 haftayı geçmemeliymiş onun kullanımı sonradan öğrendim çünkü bebek ona da alışıyor . Memeyi onsuz istememeye başlıyor. Ben o 2 aylık sürede sağım da yaptım . Sütüm artsın diye. Çok artmadı ama bebeğime yetecek kadar vardı . Yani memeye dönmesi için sizin de Biberonu bırakmanız lazım yoksa dönmez. Kaşık biberon da veremedim ben onu beceremedim. Ama siz bi deneyin belki verebilirsiniz. Olursa en iyisi kaşık biberon

Back
X