Bebek Beslenmesi kızlar YEMEYEN bebeklere ÇÖZÜM BULDUM yehuuu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
benim gibi çaresiz arkadaşcıklarım benim kızım çok iştahsızdı ve yemeğini gördüğünde kusardı kızım bu arada 8 aylık bugün bir tesadüf eseri çözüm buldum gene o yemek saati gelmişti ve ben çaresiz bir şekilde yemeğini yanına götürdüm tam yemeğini gördü ağlamaya ve kusmaya başlayacaktıkii yüzüne hemen ecikkk yaparak mendilini attım ve gözü kapalı kaldı öyle rahat yedirdimki çıtı bile çıkmadı resmen ohhh çektim denemenizi tavsiye ederimmm ohhhhhhhhh

Allah analı babalı büyütsün canım.okurken güldüm valla bu bebişler ne hale getiriyor anneleri ..:)) :1:

o zaman bebeğin psikolojik olarak yemek istemiyomuş
bu malesef kısa süreli bi çözüm olur cnm
bi uzmandan yardım almalısın bence:34:

Merhaba, bir çocuk gelişimci olarak şunu söyleyebilirim.. bir kaç gün ara verin, azar azar tattırarak yeni yiyeceklerle tanıştırın. Bir yiyeceği 21 gün yediğimizde sevmeye başlıyoruz.Ayrıca aranızda sizin yedirmeye çalışma, onun da yememe şeklinde bir davranış geliştirmesine engel olun. Sonu gelmez bir döngünün içine girebilirsiniz kolayca. Verdiğiniz yemeği kaşıkla yemeyi reddediyorsa o zaman aç kalmasın diye mama veriyor musunuz? Yapmayın. O öğünü öyle geçin.
Sebze sularını katı meyve sıkacağında sıkıp içirmenizi tavsiye ederim. Bağışıklık sistemini güçlendirmenize yardımcı olacaktır.
Haftada bir değişik bir yeni yemeği tattırın. Yavaş yavaş miktarını arttırın. Her hafta yeni bir tatla tanıştırın.
Sakın kendinizi bu nedenle kötü hissetmeyin. Bu biraz stratejik davranarak aşabileceğiniz bir sorun. Bir de çok acele etmeyin. Daha küçük.

Merhaba, bir çocuk gelişimci olarak şunu söyleyebilirim.. bir kaç gün ara verin, azar azar tattırarak yeni yiyeceklerle tanıştırın. Bir yiyeceği 21 gün yediğimizde sevmeye başlıyoruz.Ayrıca aranızda sizin yedirmeye çalışma, onun da yememe şeklinde bir davranış geliştirmesine engel olun. Sonu gelmez bir döngünün içine girebilirsiniz kolayca. Verdiğiniz yemeği kaşıkla yemeyi reddediyorsa o zaman aç kalmasın diye mama veriyor musunuz? Yapmayın. O öğünü öyle geçin.
Sebze sularını katı meyve sıkacağında sıkıp içirmenizi tavsiye ederim. Bağışıklık sistemini güçlendirmenize yardımcı olacaktır.
Haftada bir değişik bir yeni yemeği tattırın. Yavaş yavaş miktarını arttırın. Her hafta yeni bir tatla tanıştırın.
Sakın kendinizi bu nedenle kötü hissetmeyin. Bu biraz stratejik davranarak aşabileceğiniz bir sorun. Bir de çok acele etmeyin. Daha küçük.

canım tşkr ederim ama benim sorunum yemeğin tadını beğenmemesi değil yemeği daha görünce başlıyor midesini bulandırmaya yada kusmaya artık benimde psikolojim bozuldu saatlerce aç bile bıraksam genede değişmiyor davranışı doğduğundada çok iştahsızdı 12 saat aç kaldığını bilirim 2 aylıkken bebekken yemiyor diye bir ara çok sık mama verdim sütüm yoktu acaba tiksindimi çok yemekten ozamanlar başlamıştı kusmaya zaten şaştım kaldım doktorlarda bişey yapamıyor of ki ne offfffff canım ya birde günde 7-8 kere kaka yapıyor ne yapmalıyım sizce bazen katı bazen cıvık artık tahriş olmuş poposuna kadar

Son düzenleme:
canım aynı şeyleri bende yaşadım ek gıdaya tam olarak geçemedim( bebeğim 7 aylık) ama yapacak bişey yok her çocuk aynı değil, 6. aydan sonra illaki her şeyi yiyecek gibi bir zorunluluk hissediliyor bence biraz daha rahat olmalısın bir hafta hiç verme ek gıda kaşığa karşı olan fobisini unutsun. Kakaya gelince 8 e kadar yapması normal diye biliyorum bu günlerde benim kızımda en az 7 defa falan yapıyor kakasını tahlile gönderdim temiz çıktı çok şükür birde senin kızının dişi çıktı mı acaba ?

benim oğlumda günde 4-5 kez yapardı kakasını poposu pişerdi..
inek sütü alerjisi olduğunu anladığımda 5 aylık olmuştu,kendime kızıyorum geç farkettiğim için..
şimdi tüketmiyorum süt ve ürünleri düzeldi şükür,iki günde bir yapıyor..
bu da bir ihtimal,sizde var mı düşünün derim..
bence bide kaşığını değiştir vs..
geçen gün hep yedirdiğimiz turuncu kaşıktan almadı bizimkide,baktım benim yemek kaşığıma bakıyor,onla verdim yedi..
sonra yeşil bikaşığımız vardı şu an onla yiyor..:nazar:

canım aynı şeyleri bende yaşadım ek gıdaya tam olarak geçemedim( bebeğim 7 aylık) ama yapacak bişey yok her çocuk aynı değil, 6. aydan sonra illaki her şeyi yiyecek gibi bir zorunluluk hissediliyor bence biraz daha rahat olmalısın bir hafta hiç verme ek gıda kaşığa karşı olan fobisini unutsun. Kakaya gelince 8 e kadar yapması normal diye biliyorum bu günlerde benim kızımda en az 7 defa falan yapıyor kakasını tahlile gönderdim temiz çıktı çok şükür birde senin kızının dişi çıktı mı acaba ?

3.5 aylıkken çıktı 2 dişi var

aa maşallah :nazar:bende bekliyorum artık belirtiler yakın gibi iştahsız falan inşallah hayırlısıyla çıksada belki iştahı düzelir

benim oğlumda günde 4-5 kez yapardı kakasını poposu pişerdi..
inek sütü alerjisi olduğunu anladığımda 5 aylık olmuştu,kendime kızıyorum geç farkettiğim için..
şimdi tüketmiyorum süt ve ürünleri düzeldi şükür,iki günde bir yapıyor..
bu da bir ihtimal,sizde var mı düşünün derim..
bence bide kaşığını değiştir vs..
geçen gün hep yedirdiğimiz turuncu kaşıktan almadı bizimkide,baktım benim yemek kaşığıma bakıyor,onla verdim yedi..
sonra yeşil bikaşığımız vardı şu an onla yiyor..:nazar:

canım sen 1 yaşından önce zaten ne diye verdinki inek sütünü
dr söylemedimi yada duymadınmı 1yaşından önce inek sütü verilmez

artıı nasıl ögrendiniz inek sütü alerjisini oldugunu
benim kızımda oglumda okadar çok kaka yapıyorlarki tahmin bile edemezsin
ve altları sürekli pişik
bende ögrensem nasıl anlayabiliriz alerjisi oldugunu

canım sen 1 yaşından önce zaten ne diye verdinki inek sütünü
dr söylemedimi yada duymadınmı 1yaşından önce inek sütü verilmez

artıı nasıl ögrendiniz inek sütü alerjisini oldugunu
benim kızımda oglumda okadar çok kaka yapıyorlarki tahmin bile edemezsin
ve altları sürekli pişik
bende ögrensem nasıl anlayabiliriz alerjisi oldugunu

tabiki duydum canım gayet iyi biliyorum bende hemşireyim aynı zamanda zaten inek sütü verdim bebeğime demedim..
benim yiyip içtiğim süt yoğurttan ona geçti ve alerjisi olduğunu öğrendim..
Allaha şükür 6 ay dolana kadar su bile vermedim ben sadece emzirdim:nazar:
sürekli gaz sancısı,sulu,müküslü kaka,bazen kakada kan,ishal vs.. bazen tek tek de olabiliyor..
yanaklarında en son egzamada olunca kesinleşti...

meraba canım bende senin gibi 7 aylık oğlum var kaşıkla yemek yediremiyorum ağzını sımsıkı kapatıyor napcamı bilmiyorum sadece mama yeterli olmaz diye düşünüyorum

acaba bişiye alerjisimi var bebeğinizin benim ki arada 3 kez kaka yapıyor günde endişeleniyorum:S yemeyen bebekte çok zor bir ara bizimde öleydi kendini kustuuyordu hususi hatta parmak atıyordu kusmak için arada hatırlıyor yne

benim oğlumda 5 aylık ek öğüne geçmedik henüz. meyve filesiyle akşamları yarım dilim elma veriyorum sadece 2 dişide çıktı öle kemrip yüzünü ekşiterek emiyo. ama yemeğe geçince bizde yaşıycaz o sorunu bu demir damlası yüzünden. eskiden d vitamini verirdim birkaç damla sütle hemen azını açardı. bazende kaşığa aışsın diye sütümü sağıp kaşıkla verirdim ama bu demir ilacından sonra kaşığı görür görmez basıyo yaygarayı. :((

benim oğlumda 5 aylık ek öğüne geçmedik henüz. meyve filesiyle akşamları yarım dilim elma veriyorum sadece 2 dişide çıktı öle kemrip yüzünü ekşiterek emiyo. ama yemeğe geçince bizde yaşıycaz o sorunu bu demir damlası yüzünden. eskiden d vitamini verirdim birkaç damla sütle hemen azını açardı. bazende kaşığa aışsın diye sütümü sağıp kaşıkla verirdim ama bu demir ilacından sonra kaşığı görür görmez basıyo yaygarayı. :((

benim kızım biraz ters galiba:1: hiç bir ilacı almaz kusar ama demir ilacını çok seviyor doktor amcasıda şaştı:9: genelde bebekler sevmez dedi

bu yöntem benimkinde işe yaramadı, geçen gece mama yedirirken elektrikler kesildi, eşim mum yaktı geldi bizim mırın kırın eden küçük sıpa bütün tabağı sildi süpürdü üstüne bi tabak daha yedi muma bakarken :D dün aynı şeyi denedik yine ama bu sefer pek etkili olmadı, bence bebekler değişiklik istiyor başka birşey değil :)

benim kızım biraz ters galiba:1: hiç bir ilacı almaz kusar ama demir ilacını çok seviyor doktor amcasıda şaştı:9: genelde bebekler sevmez dedi

maşallah diyelim pıtırcığa. bence kesin rekorlar kitabına girer demir ilacını tek seven bebek olarak:9:

Back
X