kızlar yeni doğan bebek nasıl yatırılmalı?

Sinem1923

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
482
69
318
İstanbul
daha doğumuma var ancak bu soru geceleri rüyama bile girmeye başladı. Özellikle tv.de ani bebek ölümleri programını izledikten sonra.
bebeklerde mide kapakçığı bizimki gibi olmadığı için kusabiliyorlar ve bu boğulmalara sebep oluyormuş. Yüz üstü yatırmayı doktorlar eskiden tavsiye ediyormuş artık sadece anne baba gözetimindeyken olabilirmiş,tehlikeli olduğunu dinledim tv. de bir doktordan.

1)sırt üstü yatırıp bşaını sağa ve sola aralarla çevirerek mi yatırmak lazım?

2)yan yatırmak mı gerkiyor? (ki kolu acır diye korkuyorum o zaman da)

3)yan yatırmak gerekiyorsa yan yatırma yastığı almalımıyım? özellikle tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Ailemle uzak oturduğumuz için bebeğimi kendim büyüteceğim ve ilk deneyimim.

çok teşekkürler şimdiden

Rabbim sağlıcakla bebeğiini kucağına almayı nasip etsin inşallah, annelik böyle birşey işte daha karnındayken nereleri düşünüyorsun sen öyle kıyamam ya, benim ablam 2 ay önce doğum yaptı ve annemin tavsiyesi üzerine hep yan yatırdı arkasına da beşiğindeki yastığını koyuyordu destek olsun diye,

geceleri hep yan yatir canim sirtindan ve göbeginden destek koyarsan super olur kiprasirken donmesin diye ama bunun icin o ozel satilan yastiklara hiic gerek yok ustune ottugun ortunun ucunu kivirip sikistirsan arkasina onune yine olur yada kucuk havlulardan koyabilirsin.Ama gunduzlerin senin gozunun onundeyken sirtustu ,kisa surelide yuzukoyun yatirmani tavsiye ederim ki kafasi yamulmasin.kendine hic simdiden stres yapma Allah melekleri korur.hayirlisiyla kucagina alirsin insallah :nazar:

Rabbim sağlıcakla bebeğiini kucağına almayı nasip etsin inşallah, annelik böyle birşey işte daha karnındayken nereleri düşünüyorsun sen öyle kıyamam ya, benim ablam 2 ay önce doğum yaptı ve annemin tavsiyesi üzerine hep yan yatırdı arkasına da beşiğindeki yastığını koyuyordu destek olsun diye,

öyle valla şimdiden stres oldum ,düşünüyorum. çok saolasın canım cevabın için. dediğin gibi annelik böyle birşey sanırım :)

geceleri hep yan yatir canim sirtindan ve göbeginden destek koyarsan super olur kiprasirken donmesin diye ama bunun icin o ozel satilan yastiklara hiic gerek yok ustune ottugun ortunun ucunu kivirip sikistirsan arkasina onune yine olur yada kucuk havlulardan koyabilirsin.Ama gunduzlerin senin gozunun onundeyken sirtustu ,kisa surelide yuzukoyun yatirmani tavsiye ederim ki kafasi yamulmasin.kendine hic simdiden stres yapma Allah melekleri korur.hayirlisiyla kucagina alirsin insallah :nazar:

internette yan yatırma desteği olarak görünce hiç böyle fikirler aklıma gelmedi canım :) inşl. sağlıkla doğsun dediklerinizden faydalanacağım. çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrusunu sağlıcakla kucağına versin.

Amin canim bide tecrubeli anne olaak bisey daha soyliyeyim,sakin basina yastik kullanma yataginin altina bas kismina denk gelicek sekilde dörde katladigin bi havlu koy yani basi hafif yukarda olucak sekilde bilmem anlatabildimmi?

Canım; kızım doğduğunda doktorun ve ebelerin bana nasihatleri şöyleydi:
Bebeği belli bir aya kadar (3 veya 4ay) yastıksız yatıracaksın. Yeni doğan bebeklerin kafası hamur gibi yumuşacıktır kemikleşmemiştir.
Şekillenebilmesi için yastıksız ve dönüşümlü olarak sırt üstü, sağ yana ve sol yana çevirerek yatırıcaksın. Sonuçta onun da bir canı var; daha yeni bebek dönmeyi de beceremez. Düşünsene sabaha dek sırt üstü yatmak zorunda olduğunu? Ne fena, belin ağrır dimi? O yüzden yanlarına destekleyici yastıklar koyarak hep sağa sola yan yatırdım kızımı. Nedense hiç yüzüstü yatırmadİm ben. İşte onda yorum yapamam:1:

ahh canlarım benim bu başlıkta biraz uzak ama uygun konu bulmadım. 4 ayık hamileyim ve şimdiden aklıma takıldı. gece bebeğin nerde yatacağına dair. küçük bir beşik mi alsam yada yanımda mı yatırsam (ki ben bunu pek istemiyorum) odası olacak ancak çok küçük olduğu için 3 aya kadar odasına yatırmak istemiyorum.son düşüncemde ana kucağında yatsa geceleri nasıl olur yada uygun olur mu? bu konuda bana yardım ederseniz ok sevinicem ona göre almaya başlıcam çünkü ne gerekli ise.şimdiden teşekkür ederim:)

daha doğumuma var ancak bu soru geceleri rüyama bile girmeye başladı. Özellikle tv.de ani bebek ölümleri programını izledikten sonra.
bebeklerde mide kapakçığı bizimki gibi olmadığı için kusabiliyorlar ve bu boğulmalara sebep oluyormuş. Yüz üstü yatırmayı doktorlar eskiden tavsiye ediyormuş artık sadece anne baba gözetimindeyken olabilirmiş,tehlikeli olduğunu dinledim tv. de bir doktordan.

1)sırt üstü yatırıp bşaını sağa ve sola aralarla çevirerek mi yatırmak lazım?

2)yan yatırmak mı gerkiyor? (ki kolu acır diye korkuyorum o zaman da)

3)yan yatırmak gerekiyorsa yan yatırma yastığı almalımıyım? özellikle tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Ailemle uzak oturduğumuz için bebeğimi kendim büyüteceğim ve ilk deneyimim.

çok teşekkürler şimdiden

Bebeğinizi yan yatırın ya da sırt üstü yatırdığınızda başını çevirin beşiğin üstüne saçma sapan tülbent eşarp türü şeyler örtmeyin bebeğiniz nefessiz kalırsa göremezsiniz

Back
X