kızlarım bir araya gelince çok geçimsiz oluyorlar.

dilayla_dilayla

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
3
0
16
Balıkesir
2 kız çoçugu sahibiyin ikiside üniverside ögrencisi ayrı illerde okuyorlar bu dönemde çok iyi geçiniyorlar ama eve döndüklerinde hiç bir konuda anlaşamıyorlar hep tartışıyorlar. her konuya karşılıklı itiraz ediyorlar.arada kalan ben oluyorum ne zaman büyüyecek bu çoçuklar fikri olan varmı?

Bence ayrı ayrı zamanlarda, birbirlerine belli etmeden, ayrı ayrı alın karşınıza konuşun. Olan bir tartışmayı ikisinin tarafından da dinleyin, birbirlerine dair özel bir sıkıntıları, şikayetleri var mı öğrenin. Tarafsız bir şekilde de çözüm bulmaya çalışın. Ama konuşurken de, dinlerken de sizin de kızlarınızın da sakin olmasına özen gösterin.

evlensinler düzelirler...kız kardeşler arasında olur öyle şeyler ama yaş ilerledikçe azalır sonra birbirleriinin kıymetini anlarlar,bizde öyle oldu:)

Bence de ikisi ile de ayrı ayrı konuşup aralarındaki bu geçimsizliğin ciddi nedenlere mi yoksa eften püften şeylere mi dayandığını bulun. Farklı dillerde konuşuyorlarsa bunu çözmek onların elinde, birbirleriyle uyuşmak zorunda değiller ama birbilerine karşı anlayışlı olmayı öğrenmek zorundalar. Üstelik iki yetişkinler artık.

Konuşmak en iyi yol, ya da bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu bildiren bir mektup yazın ikisi birlikte okusun, duygularınızı kağıda daha iyi yansıtıyorsanız diye bir öneri.

kardeşimle aşırı şekilde didişip duran iki kardeşiz. benim erkek kardeşim var tek farkı o.
kedi köpek derler ya, yok yok kedi ile köpek bile ara ara iyi geçinirler. biz piranaların savaşı gibi birşey yapıyoruz.
son bir yıldır işler değişti. ben kardeşime dha bir bağımlı olmaya başladım, kardesimin onaylamasamda açıklarını kapatmaya bşladım.
kendiliğinden gerçekleşen bir durumdu bu..
geçen hafta pazar günü nişanım vardı. nişanımdan sonra kardeşim gece 2 3 gibi faceden bir mesaj yazmış. öyle bir mesaj olamaz. şuan bile aklıma geldiği için ağlıyorum.:43:
Bunca zamandır çok kavga ettik birbirimizi ölesiye dövdük, ama ben bugün şunu anladım demekki biz birbirimizi ölesiye seviyormuşuz
mesela bu cümle o yazıdan alıntı. annemi aradım hemen çünkü bizim yüzümüzden akıl sağlığını kaybedecek kadar zarar gören biri o, hemen yazıyı okudum ona.
onun senelerce yapmaya çalıştığı şey, kendiliğinden oldu. belki benim iyi davranmamdan belki de onun da büyüyüp olgunlaşmasından bilemiyorum.

sizi sıktım kusura bakmayın ama naparsanız yapın onlar kendi olgunluklarına gelmeden sizin dışarıdan yapabileceğiniz bir müdahaleyle olacak bir şey değil.
sorun sizin çocuklarda olmadığını bilin yeter bence

Bence kendi hallerine birakin, aralarina girmeyin. Sonucta kucuk degiller, koca kiz olmuslar artik. Konussaniz da birseyin degisecegini sanmam. Her kardes cok iyi anlasacak diye birsey yok, kimileri kafa dengi olmuyor.
Aralarinda buyuk meseleler ve kin varsa konusmak fayda getirebilir ama yok basit anlasmazliklarsa gerek yok bence.

kardeş geçimsizliği olmayan ev nadirdir..kardeşler hem birbirine bağlıdır hemde karşıdır..mümkün olduğunca aralarına girmeyin..kendi aralarında sorunlarını çözmelerine izin verin..birbirlerine saç baş giren kardeşler birkaç dakika sonra sarmaş dolaş olurlar..merak etmeyin,zamanla içlerindeki saklı kıymet ortaya çıkacaktır..

evde huzursuzluğu hiç sevmem benim de 3 kızım var ilerde anlaşamazlar diye çok korkuyorum ufak tefek sıkıntılar mutlaka olacaktır ama sürekli kedi köpek olmalarına dayanamam:19:siz de kızlarınızı karşınıza alıp güzellikle konuşun bence:31:

Back
X