Kızlık soyadı kullanmak

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
2 yıldır evliyim.
Eşimin soyadı ile birlikte babamın soyadını da kullanmak istedim. Eşime kalsa istemeyecekti, ama babama olan düşkünlüğüm sebebiyle direttim... Ve babamın soyadını da taşıyorum şu an..
Öyle çok uzun bir adım yok ama işe gittiğimde imza atmam gereken zamanlar, adımı filan soruyorlar yazmak için . Söylüyorum. Is yerinde ki erkeklerin bayanlarin tepkisi hep söyle :" ooo feministiz . Babanın soyadını kullanacaksınız neden evlendinz şaka tabi ki " diyorlar ama ciddiyette var.
Kimisi de benim karım böyle bişey asla yapamazdı izin vermem diyor. Kızım da benim soyadimi kullanmasın kocasının oluyor artik diyorlar. .
Herkesin kendi kararı ben mutluyum diyorum . Enişte nasıl kabul etti sorusu bu sefer de..
Eşime seçim hakkı verseydim, kabul etmeyecekti biliyorum ama ben tasiyacagim o ismi ve böyle olmasını istedim..
SizIn bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir peki.....
Siz olsaydınız ne cevap verirsiniz. .

Kadına verilmiş güzel bir hak isteyen uygulamakta serbest kimse bunu yargılayamaz.ne mutlukı baba evınden güzel anılarla ayrılmışsınız ve gururla tasıyorsunuz..Kimseye kulak asma bosver.

Evlendiğimde kocamın soyadını taşımayacağım.
Babamın soyadı kalacak.

Kesinlikle başkalarının lafı umrumda olmaz.
Çok anlam yükleniyor şu soyad alma olayına. Ben ise kabullenemiyorum kendimi bildim bileli ismimle birlikte kullandığım soyadımı evlenince kesip atmayı.
Kesinlikle böyle bir şey yapmayacağım.
Benim fikrim, benim tercihim. Başkaları b*k yesin. Kendi işine gücüne baksın.

Babanın soyadını kullanınca feminist olunmaz
Kendine has soyadı alır eşinede onu kullandırırsan ozaman feminist olursun.

Bende çok istedim ki benim isteme sebebim iş hayatında öyle tanındığım içindi.

Fakat çift isimliyim çift soyad olunca brezilyalı futbolcular gibi olucaksın dediler mantıklıda geldi eşiminkini kullanıyorum.

Bi dilekçeye bakıyo enişteyi ilgilendiren durum yok.

ikisi de kullanılabılır bence ama eş çok sorun ediyorsa huzurumun bozulmaması adına çok da mesele edilecek bir konu değil bence.

Ben sadece eşimin soyadini kullaniyorum. Kendi soyadim telaffuzu zor karsi tarafa söylendiğinde tek seferde anlayamiyorlardi bu yüzden sadece esiminkini kullanmayi seçtim.
Bu bir tercih siz tercihinizi yapmissiniz insanlarda saygi duymak zorundalar. Kulak asmayin her yerde cikar bir bos boğaz.

valla canim suqn nisanliyim nikah basvurusu yaptik bende soyadimi kullanicam.ki nisanlim hic tepki vermedi kimsede karisamaz boyle bir hakkim var ve kullaniyorum.hatta nikah dairesindeki bayan cogu ciftler arasinda problem oluyor dedi ama nisanlim anlam vrremedi neden bunu problem ettiklerine :)

canım yanlış hatırlamıyosam sen görev icabı eşinle birlikte doğuda bir yerde çalışıyodun
daha önce de sanki o bölgenin insanlarıyla sıkıntı yaşamıştın.. öyle miydi

Ben iki soyadımı da kullanıyorum. Kimi ne ilgilendirir ki. Eşim bazen benim adımı soyadımı söylüyor sonuna da kendi soyadını getiriyor mutlu oluyor. Bence yetinmeyi bilmek gerek. Eşlerimiz bizim sahibimiz değil ki! Evet erkeğin hoşuna gidiyor eşine soyadini vermek ama kendi soyadimizi kullanmamiz buna engel değil ki :) oylelerine yani şaşırıp esin nasıl izin verdi diye soranlara halen nasıl bu zihniyette olduğunu şaşırarak sormak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Babamin soyadini 30 sene kullandim. Evlendim diye bir anda birakmak zor geldi. Onca seyi degistirmem gerekiyordu. Ehliyet kredi kartlari.... bana verilmis bir hak neden kullanmayim dedim. Yayinlarim vardi bir de eski soyadimi tasiyan, makalelerim. Akademisyen olunca yayin sayisi da onemli oluyor.
Seve seve babamin soyadini da tasidim. Eski esim surat assa da. Kimseye de laf soyleme cesareti birakmadim. Kanun bana bu hakki vermisse kimseye birsey soylemek dusmezdi. Ben zaten o adamla evlenince onun kutugune gecmistim. Oglum da onun soyadini tasiyor. Biraksin da bir zahmet ben de babamin soyadini tasiyim. Ne mi oldu. 12 sene sonra bosandik. Simdi soyadini vermek istiyorum biran once de olmuyor, temyize verdigi icin...

Son düzenleme:
2 yıldır evliyim.
Eşimin soyadı ile birlikte babamın soyadını da kullanmak istedim. Eşime kalsa istemeyecekti, ama babama olan düşkünlüğüm sebebiyle direttim... Ve babamın soyadını da taşıyorum şu an..
Öyle çok uzun bir adım yok ama işe gittiğimde imza atmam gereken zamanlar, adımı filan soruyorlar yazmak için . Söylüyorum. Is yerinde ki erkeklerin bayanlarin tepkisi hep söyle :" ooo feministiz . Babanın soyadını kullanacaksınız neden evlendinz şaka tabi ki " diyorlar ama ciddiyette var.
Kimisi de benim karım böyle bişey asla yapamazdı izin vermem diyor. Kızım da benim soyadimi kullanmasın kocasının oluyor artik diyorlar. .
Herkesin kendi kararı ben mutluyum diyorum . Enişte nasıl kabul etti sorusu bu sefer de..
Eşime seçim hakkı verseydim, kabul etmeyecekti biliyorum ama ben tasiyacagim o ismi ve böyle olmasını istedim..
kullanılabilir hatta dinimizdede kullanılması tavsiye edilmiş peygamber efendimiz tarafından. kimin hangi aileden geldiği belli olsun diye. ben kullanmadım uzun olur diye, eşimde pek sıcak bakmıyordu zaten.

Uzun olduğu ve ilk seferde anlaşılmadığı için kullanmayacağım ben şimdiki soyadımı.
Herkesin kendi kararı.

Kendi soyadımı kullanmaya devam ederim ben de. Neticede evlendim diye soyadımı değiştirmeme gerek yok, adım gibi soyadım da benim bir parçam.

2 yıldır evliyim.

Benim adim soyadim benim kararim derdim kime ne? yani.
iki tane ismim olmasaydi bende kizlik soyadimi kullanmak isterdim, resmiyette kullanmasam da sosyal hesaplarimda uzun uzun yazarim hepsini. bu yasiniza kadar sizi esinizin soyadi ile mi tanimislar sanki.

2 yıldır evliyim.

Eşim destek olmasa da sorun etmedi derdim. Kimseyi ilgilendirmez detaylar. Millet ne meraklı ya, sizin işyerindekiler benim adımı bilse ağlar heralde 2 adım 2 soyadım var :KK59:üstelik imzam da babamın soyadı.uzun oluyor yazması ama memnunum bu durumdan :KK59:

Hem isimlerim hem soyadım ve müstakbel eşimin soyadı hepsi gayet uzun...Hepsini de kullanıcam. Bu bizim hakkımız sonuçta kimseden fikir alamam istediğimi yaparım:)

Back
X