• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızma ameliyat olacağını söylemelimiyim?

apranxx

Öz hakiki apranxx :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
5.613
5.658
198
merhaba arkadaşlar,
1. sınıfa giden kızım var..sık sık orta kulak iltihabı oluyor,kulak zarı daha önce yırtılmıştı,şimdi yine aynı risk mevcut...kulaklarında geçici işitme kayıpları oluyor...geniz eti çok büyükmüş..ve ameliyat olmazsa işitme cihazı kullanmak zorunda kalırmış...geniz eti,bademcikleri alıncak,kulağına tüp takılacak...daha önce solunum yolu enfeksiyonundan hastanede yatmışlığımız var ve hastaneden ödü patlıyor,ameliyat 15 tatilde olacak.daha 3 ay var.eşimle düşüncemiz;şimdi söylersek korkar ve üzülür,dersleri de etkilenir,3 ay onun için çok zor geçer..ameliyata giderken(izmirde olacak)söyleyelim diyoruz çabucak olsun bitsin diye...ama şimdi de düşünüyorum muayeneye diye gidip ameliyat olursa bu sefer bütün doktora gitmelerden korkacak ya yine hemen ameliyat ederlerse diye...düşündükçe işin içinden çıkamıyorum...bu konuda uzmanlığı olan ya da tecrübesi ve bir fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum....:5:

merhaba arkadaşlar,
1. sınıfa giden kızım var..sık sık orta kulak iltihabı oluyor,kulak zarı daha önce yırtılmıştı,şimdi yine aynı risk mevcut...kulaklarında geçici işitme kayıpları oluyor...geniz eti çok büyükmüş..ve ameliyat olmazsa işitme cihazı kullanmak zorunda kalırmış...geniz eti,bademcikleri alıncak,kulağına tüp takılacak...daha önce solunum yolu enfeksiyonundan hastanede yatmışlığımız var ve hastaneden ödü patlıyor,ameliyat 15 tatilde olacak.daha 3 ay var.eşimle düşüncemiz;şimdi söylersek korkar ve üzülür,dersleri de etkilenir,3 ay onun için çok zor geçer..ameliyata giderken(izmirde olacak)söyleyelim diyoruz çabucak olsun bitsin diye...ama şimdi de düşünüyorum muayeneye diye gidip ameliyat olursa bu sefer bütün doktora gitmelerden korkacak ya yine hemen ameliyat ederlerse diye...düşündükçe işin içinden çıkamıyorum...bu konuda uzmanlığı olan ya da tecrübesi ve bir fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum....:5:

merhaba aynı ameliyatı ben de oldum. 18 yaşında olmuştum hem de küçükken yapılması daha kolay oluyormuş. benimki geç olduğu için kulak zarım kemik haline gelmiş ameliyat çok zor olmuştu.

bencede şimdiden söylemenin bi anlamı yok ama ameliyat olmadan 1 hafta kadar önce onu hazırlamanız lazım. ameliyat olduğunda bu ağrılarından kurtulacağını, doktorların ona yardım edip acılarından kurtaracağını falan anlatın. muayene diye gidip ameliyata girmesi gerçekten büyük şok olur ve doktor fobisi oluşur diye düşünüyorum. ayrıca ameliyattan sonra da çok dikkat etmeniz gerekiyor. gerçi doktor bahsetmiştir. banyoyu falan vazelinli pamuk tıkayıp yaptıracaksınız, kesinlikle su girmeyecek. bir de tüpün çıkma aşaması falan var. sürekli kontrole gitmeniz gerekcek. bu yüzden çocuğu korkutmadan güzel güzel anlatın ameliyatın faydalarını. daha sonraki süreçlerde korkmasını engellemiş ve kendine dikkat etmesini sağlamış olursunuz.

evet canım haklısın,ameliyatın bir de sonrası var..okulumuzun rehber öğretmeniyle de görüşmek istiyorum zaten...

bence kızınıza hiçbişey söylemeyin, direk hastaneye götürün zaten nye geldik diye sorucak o zamanda kulağın için doktor sana bi iğne yapıcak iyileşiceksin diyin, oda ameliyat için kızın bayıltma iğnesi olsun, sonra bayılır zaten bişey hatırlamaz ameliyattan sonrada ayıldığında söylersiniz hem korkmamış olur, olmuş bitmişe gelir yani.. ufak bi yalan bence zarar gelmez.. şimdiden geçmiş olsn :)

kesinlikle ameliyattan önce açıklamalısınız ... açıklamadığınız takdirde operasyon sonrasında çocuklar narkozdan çok etkilenip huzursuz oluyorlar. kızınız zaten kulağına yapılan operasyonun farkında bile olmaz. diğerleri için de; yaşayacaklarını anlatın, canının biraz yanacağını ancak bunun uzun sürmeyeceğini , bol bol dondurma ve tatlınında bu ameliyatın ödülü olduğunu söyleyin. eğer dürüst davranmazsanız ameliyat sonrası onu yatıştırmanız çok zor olacaktır. çünkü size olan güvenini kaybeder ve telkinlerinizi duymaz olur... narkoz öncesinde de dr unuzdan meyve suyunun içine yatıştırıcı vermesini rica ederseniz çok kolayca ve kızınız etkilenmeden atlatırsınız. bu arada siz de rahat olun ki ; kızınız rahat olabilsin... şimdiden geçmiş olsun...

bence ameliyat zamanı yaklaşınca söyleyin ve önemsiz bir ameliyatmış tavırlarıyla anlatın sorularına kısa cvplar verin korkusu fazla olmaz böylece dersleride etkilenmez

o kadar tereddütteyim ki...bir arkadaş önce siz sakin olun demiş,sakinliğimi korumaya çalışıyorum ama çok ama çok zor..gece uyurken onu seyrediyorum nasıl söyleyeceğim diye...ben,büyük kızım,eşim hiç ameliyat görmedik çok şükür...dr.a göre günde 3 kez yaptıkları 30-45 dklık çok basit bir ameliyatmış...dün okuldan geldi,öğretmeni sormuş dr ne dedi tatlım diye,ilaçlarımı içicem iyileşemezsem,kulağıma tüp talıkacakmış ameliyat olucam demiş..şok oldum,sözde biz saklıyoruz...cevap vermedim sadece hımmm öylemi dedin diyebildim...ama o sanırım iyileşme ihtimalini düşünüyor..çok erken diye konuşmak istemiyorum şimdiden,konuşmayınca da neyi ne kadar bildiğini bilemiyorum tabi...

merhaba arkadaşlar,

aynı ameliyatı bende oldum 6 yaşında..ve inan şimdi yaptıklarım geldi aklıma gülüyorum..ama o zamanlar çok korkuyodum bana da sölenmemişti sadece tahlil için hastanede yattığım sölenmişti hemşirelere çok çektirmiştim binbir şakrabanlık yapıyordu hemşire ablalar bana iğne vururken kan tahili yaparken iğneyi gördümmü direk hastanede kovalamaca yapıyorduk hemen kaçıyordum..sonra doktor gelip bana yarın sabah sinemaya gideksin seni gelip alcaklar dedi ne kadar çok sevinmiştim yarın sabah sinemaya gidicem diye heyecandan uyuyamadığımı bilirim fakat sabah olup bir kaç adam doktor hemşire başıma dikilince ve anneme çocuğu soy bu önlüğü giydir denilince nasıl korktuğumu anlatamam hastane sesime inlemiş anneciğim beni bırakma diye bağırdığımı şimdiki gibi hatırlarım annem o sesini unutamadım diyor resmen travma yaşamıştım ve buz gibi ameliyathanede beni bayıltma çabaları ayrı bir işkenceydi..neolduğunu bana ne yapacaklarını anlayamamıştım şimdi gülüyorum fakat o zaman 6 yaşındaki bir çocuk için büyük bir şoktu.bence gününüz yakınladığında ona güzelce anlatın rahatsızlığını ve birdada ha hasta olmayacağını ve sizin dışarıda onu bekleyeceğiniz ve ameliyattan sonra bol bol dondurma yeniliyor bol bol dondurma yiyeceğini..çok geçmiş olsun.

benim de kardeşim geçirmişdi bi operasyon küçükken. Allahım nasıl yıkmış ortalığı falan. Bence de söylicekseniz bir iki gün kala söyleyin en erken :34: aslında bayıltılana kadar siz yanında olsanız daha da rahatlıcakdır da bizim ülkemizde yok malesef öyle bişey :44: bence de sonrasında bol bol dondurma yiceğinden falan bahsedin aslında burda doktorun tutumu da önemli bence.

bayılana kadar yanında olmayı o kadar çok istiyorum kiii...onu o kapıda nasıl bırakacağımı düşünemiyorum bile..annem çok duygusal davrandığımı söylüyor,biraz metanetli ol,daha zor durumda olanlar ne yapsın diyor ama elimde değil..3 yaşında olanlar bile varmış..evimizin küçüğü olduğu için gözümüzde büyütemedik biz onu,büyük kızım 12 yaşında sanki o olsa daha az üzülecekmişim gibi geliyor bu sefer vicdanım sızlıyor,evlat ayırımı yaparmışım gibi...duygularım çok karışık,hayırlısıyla geçse şu ameliyat...

Sizi çok iyi anlıyorum.Oğlum da aynı ameliyatı 7 yaşındayken oldu.Ben de ameliyat öncesi çok gergindim...Ben ameliyata bir kaç gün kala anlattık durumu ,sürekli antibiyotik kullanmakdan sıkılmışdı ilaç içmeyi sevmiyordu artık iyileşeceğini anlattık.Doktorlarda ameliyat öncesi size yardımcı oluyorlar.Narkoz öncesi kızınıza ameliyat odasına girmeden sakinleşdirici iğne yapacalklar ve o hiç bir işeyi hatırlamıycak içiniz rahat olsun..Ameliyat sonrası oğlum çok ağlayarak uyanmışdı sakinleşmesi zor oldu ama sonrasında çok rahat ettik.Boyu uzadı kilo aldı yılda bir ya da ıkı kez hastalanıyor o da çok hafif geçiyor..
Siz rahat olursanız kızınız da rahat olur,endişelenmeyin.
İnşallah en kısa zamanda iyileşir yavrunuz..

fikrini söyleyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim..uzun uzun düşündüm,sanırım en iyisi birkaç gün önce söylemek ve ameliyat değil de sadece tüp takılacağını söylemek...iyi ki varsın KK...:kkk:

Slm arkadaslar benimde 2,5 yaşındaki kızımda geniz eti var ve Dr ameliyat olması gerekiyor dedi ve ben çok korkuyorum daha çok narkozdan korkuyorum zaten çok efelek bı yapım var naacam bilemiyorum kızım geceleri hiç uyuyamiyor horluyor nefesi duruyor tabi bende Korkudan uyuyamiyorum yani ameliyat olmasi sart bakalım hastaneden randevu aldım salı gorusucez ben Almanya'da yasıyorum pek almancamda ypk isim zor yani..

Back
X