Doğuma Hazırlık kizzzlaaarrr..."MILDA" ismi nasil sizce ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lale21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
11
0
36
İstanbul
milda´ya nette isimler arastirirken rastladim hic duymadim daha önce. sizce kiz ismi olarak nasil ? bide rüyamda BUGLEM ismini görmüstüm iki isim hakkindada yorumlarinizi yaparmisiniz ?

litvan mitolojisinde aşk tanrıçası, dolayısıyla litvanya'da sıklıkla rastlayabileceğiniz bir bayan adı. ayrıca isveççede ingilizcedeki "mild" sözcüğünü karşılayan sözcük, ve unilever'in isveç'te ürettiği bir margarin adı.
kaynak:ekşisözlük

Türkiyede sık rastlayamayacağın bir isim gerçekten.hoşuna gittiyse neden olmasın.
buğlem cenneti müjdeleyen melek ismiymiş.
ikisi de anlam olarak güzel görünüyor.

litvan mitolojisinde aşk tanrıçası, dolayısıyla litvanya'da sıklıkla rastlayabileceğiniz bir bayan adı. ayrıca isveççede ingilizcedeki "mild" sözcüğünü karşılayan sözcük, ve unilever'in isveç'te ürettiği bir margarin adı.
kaynak:ekşisözlük

Türkiyede sık rastlayamayacağın bir isim gerçekten.hoşuna gittiyse neden olmasın.
buğlem cenneti müjdeleyen melek ismiymiş.
ikisi de anlam olarak güzel görünüyor.

bunu bilmiyordum tesekkür ederim. MILDA nin anlami : Deniz dibindeki kırmızı renkli değerli taş.
buglemin anlami yanlis geciyor nette. onun anlami bereket yüklü bulut. ama ben cok kararsizim ...

evet ya bir ismin 10 farklı anlamıyla karşılaşıyoruz.bu da kafa karıştırıyor haliyle.sendeki anlamları da güzel.kararsız kalmakta haklısın.
milda güzel geldi bana.ayrıca söyleyiş olarak da güzel.
buğlem Türkçe karakter içerdiği için ileride zorluk yaşayabilir.
ben de kızıma isim konusunda daha düşünmedim.ne zormuş isim bulmak seçmek.
oğlumda daha hamile kalmadan karar vermiştik çok kolay olmuştu:)
bir gün sırf oturup isim araştırmam lazım:69:
bir de isimine karar verirseniz kimseye söylemeyin insanın hevesini kaçırıyorlar:63:

evet ya bir ismin 10 farklı anlamıyla karşılaşıyoruz.bu da kafa karıştırıyor haliyle.sendeki anlamları da güzel.kararsız kalmakta haklısın.
milda güzel geldi bana.ayrıca söyleyiş olarak da güzel.
buğlem Türkçe karakter içerdiği için ileride zorluk yaşayabilir.
ben de kızıma isim konusunda daha düşünmedim.ne zormuş isim bulmak seçmek.
oğlumda daha hamile kalmadan karar vermiştik çok kolay olmuştu:)
bir gün sırf oturup isim araştırmam lazım:69:
bir de isimine karar verirseniz kimseye söylemeyin insanın hevesini kaçırıyorlar:63:

tesekkür ederim canim. evet haklisin kimseye söylemicez zaten ... ya begenmezse diye korku var icimde iste :) her annede vardir heralde bu korku ... milda ismi evet kulaga hos geliyor da ya bana MILKA cikolatasini hatirlatiyor ilerde dalga gecerler diye korkuyorum iste ...

allah size akıl fikir versin farklı olucam diye anlamını bile bilmediğiniz isimler araştırıyorsunuz

dinimizde çocuklarınıza güzel isimler koyunuz deniyor.
ahirette o isimler ile çağırılacaklar. anlamını bilmediğimiz isimler koymamalıyız bence.

tesekkür ederim canim. Evet haklisin kimseye söylemicez zaten ... Ya begenmezse diye korku var icimde iste :) her annede vardir heralde bu korku ... Milda ismi evet kulaga hos geliyor da ya bana mılka cikolatasini hatirlatiyor ilerde dalga gecerler diye korkuyorum iste ...

bencede söyleme çünkü ben söyledim doğana kadar ailelerin ısrarıyla 4 kez isim değiştirmek zorunda kaldık ama benimhala içinde uhde kaldı koyamadığım isim:59:

Söylediğiniz isimler söyleniş açısından gerçekten çok hoş.Bir bayana çok yakışır.Özellikle Buğlem'i çok beğendim.Ama nacizane tavsiyem bu iki ismi derinlemesine araştırın.Daha güvenilir kaynaklara bakın.Net den anlamına bakarak isim koymayın bence.İsimler hangi dile aitse o sözlükleri edinin ordan bakın ya da gerçekten bilgili birine sorun.Bu isimler çok bilinen,kullanılan isimler olmadığı için anlamları yanlış biliniyor.Bu cennet melekleri,cennet kapıları,cennet ağaçları da ne çokmuş ya:44:

Böyle değişik isimleri seviyorsanız yakın çevremizden biri geçen hafta doğan kızına Büçge ismini verdi..Bebeğinablasının adı da Biğkem ama anlamları ne bilmiyorum.İsimler kişiliklere yansır derler.İkisi de çok akıllı ve güzel çocuklar.Demekki kötü bir anlamı yok:D

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de değişik isimleri severim kızımın adını alinda koyduk insanlar zor alışıyor ama brn çok seviyorum milda hangi dilde ve ne demek

denizin altındaki kırmızı renkte değerli taşın adıymış canım ama hangi dilde olduğunu araştırdım bulamadım

açıkçası benim adım milda olsa bundan hoşlanmazdım ama bizim çocuklar büyürken etraf o kadar çok bugün yeni dediğimiz isimlerle dolu olacak ki o zaman bu isimler belki de onlara tuhaf gelmeyecektir.Belki benim kızımın adı Elif farklı olacak :) Tabi karar sizin lakin madem fikrimizi sordunuz ben güzel anlamlı olduğu kadar kulağa da hoş gelen isim koymanızı tavsiye ederim.

Back
X