Kk kadınları ve boşan ben arkandayım felsefesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sadesadece

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
95
204
8
35
Merhaba,

Bir süredir burada epey yazı okudum, sosyolojik olarak incelemek lazım ama buradaki kadar “boşan” diyen bir ekip görmedim, neden bu kadar rahat bir şekilde herkes boşanma tavsiyesi veriyor?

Dışarıda bir arkadaşınız derdini anlatınca boşan demek bu kadar kolay mı?

* malum sözlükte bile burası yazılan söyle entryler var;

en çok kullanılan cümleler
1-boşan
2-neden çocuk yaptın?

Örnek 2;

bunun "bir derdim var" adında bir sekmesi var.

okuyunca ulan bunlar gerçek mi tepkisi verebileceğiniz olaylar barındıran ve hiçbir erkeğin haklı çıkabilme olasılığı olmayan, daha derdinizi yazarken ilk cümlenizin ilk kelimesinin ilk hecesini bile yazsanız, boşanmanızı öğütleyen yorum yazılan, okumadım ama boşan diye yorum yapılan hatta hala boşanmadığınız için yorumlarda kızılan bir site.

bazıları sevgilisi ya da nişanlısı ile derdini anlatıyor, bazısı ana babasıyla olan derdini yazıyor, onlara bile önce bi evlen sonra boşanırsın diye nasihat veriliyor.

bekarsan da evlen gör sonra boşanırsın diye yorum yazıyorlar.

ben bekarım, okurken benim bile evlenip boşanasım geldi.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bir süredir burada epey yazı okudum, sosyolojik olarak incelemek lazım ama buradaki kadar “boşan” diyen bir ekip görmedim, neden bu kadar rahat bir şekilde herkes boşanma tavsiyesi veriyor?

Evet, onada boşan ben arkandayım diyorum

Herkese boşan denmiyor. Aldatılmays, şiddete deniyor. Bağımlıysa deniyor.
Evlilikte olmaması gereken şeyler varsa ne denilsn mesela?Çek otur mu?
Hayır ama bazen oldukça basit konularda dahi boşan yazıyorlar, burada yazanın yaş ortalaması, eğitimi, psikolojisi belli mi? Belki bundan etkilenecek kadar küçük ve yeni bir süreçte. Bazen okurken şok oluyorum mutsuz insan sayısı mı çok bilmiyorum.

Hayır ama bazen oldukça basit konularda dahi boşan yazıyorlar, burada yazanın yaş ortalaması, eğitimi, psikolojisi belli mi? Belki bundan etkilenecek kadar küçük ve yeni bir süreçte. Bazen okurken şok oluyorum mutsuz insan sayısı mı çok bilmiyorum.
Tamam konuyu atın buraya bakalım gerçekten çok basit mi?
İnanılmaz geliyor bana mesela mutsuzluktan geberip evliliği devam ettirme arzusu.
Evlilik böyle bir şey değil. Hayat mutsuz yaşamak için çok kısa

Öyle farazi “oldukça basit konular” diyerek olmaz. Kime göre basit, neye göre basit. Atın bir örnek yorumlayalım.

Bu arada üyeler ve forum hakkında konu açmak yasssak! Banlanacaksınız.

Merhaba,

Şiddet gören kadına ben boşan derim ...

Öyle farazi “oldukça basit konular” diyerek olmaz. Kime göre basit, neye göre basit. Atın bir örnek yorumlayalım.

Üyeler ve forum hakkında bir konu olmasından ziyade ilgi çekici bir durum. Bakış açılarını merak ettiğim için de konuyu değerlendirmek istedim.

Bir de boşan dedi diye mutsuz insan genellemesini de yapıştırmış yine.
Hayır mutsuz kadına destek olmak isterken mutsuz damgası yemek de

Üyeler ve forum hakkında bir konu olmasından ziyade ilgi çekici bir durum. Bakış açılarını merak ettiğim için de konuyu değerlendirmek istedim.
Ziyadesi yok, üyeler ve forum hakkında bir konu ve yasak. Öylesi böylesi yok.

Hala örnek olay bekliyoruz.

Bir de boşan dedi diye mutsuz insan genellemesini de yapıştırmış yine.
Hayır mutsuz kadına destek olmak isterken mutsuz damgası yemek de
Biz boşanamadığımız için boşan diyoruz, boşanan kadınlar da herkes boşansın istediği için 😂 tamamen kıskançlıktan 🙄

O kadar basit nedenlere boşan yazıldığını ben pek görmedim açıkçası.aldatılmış,şiddet görmüş,manevi olarak çökertilmiş kadınlara ne tavsiyesi verelim istersiniz?
Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.😅

Merhaba,

Burada insanların boşan dediği kişiler genelde sürekli olarak kocasından fiziksel, psikolojik ekonomik şiddet gören ya da aldatılan kisiler Türk Medeni Kanunu tarafından da gayet boşanma nedeni sayılan şeyler. Normal hayatta da bunları yaşayan arkadaşlarıma, boşan diyorum zaten.
Hatta burada öyle eşler arasında olan normal sorunlara ve anlasmazliklara gayet yapıcı yorumlar hatta erkeğin haklı olduğu yerlerde konu sahibinin aklını başına getirebilecek yazılar da oldukça faLa
Kimse ufak tefek kavga ya da tartışmaya boşan dediğini görmedim. Velev ki sizin için aldatma şiddet gibi şeyler boşanma nedeni değilse sizde boşanma diye kendi doğrunuzu yazın yani kimse engellemez.

Merhaba,

evet kolay
b.k gibi evlilikler, biryere varmayacagi belli olan iliskiler, igrenc kocalar
kimse duzelmeyecek ki. olan yirmilerinde yaptigin yanlis secim yüzünden mahvolan hayatina olacak.
bir yakin arkadasim vardi. görücü usuli tanistigi cocugun babasi vefat etmis, annesi adami tabiri caizse kocasi yerine koymus. zaten görücü isini bile annesi ayarlamis kizi o secmis. herseyde annesinin agzina bakardı adam. nisandan once yuzuk ve taki secmeye kuyumcuya gitmisler onda bile kizin zevki, begendigi seylerin vs onemi yok. kimse kiza fikrini sormamis,annesi fiyat sora sora almis.
nisanda da kizin hevesi olan seye adam olumlu bakardi sonra annesinin agzina bakar yok o gereksiz derdi.
daha nisandan önce uyardim "ayril, bunla evlilik olmaz" diye. "yok, herkese haber verdik nisan var diye. simdi ayrilamam evleneyim oyleyse bosanirim" dedi🤣 evlendi adam daha beter. kadina bir kurusu gecse yanar yanar üzülür, eve ekmek almaZ, evdeki herseyi anasina naklen yayin yapar.
o zaman da dedim "bak hazir cocuk yok ayril, mutlu olamazsin" diye. "yok zaten cocuk yapmicam , ayrilacagim da soyle boyle" dedi.
derken bir cocugu oldu. "gelirken cocuga süt al" desen "onu da bana kitledin ya helal olsun" diyen, cocuk icin alinmis pirzolayi tek basina pisirip yiyen, bir kere altini degistirmemis, cocuk icin yararli olacak ama para harcanacak herseye "ne gerek var" diye cocugu krese bile gondermeyen ve hatta cocugu dövmüş bir adami baba yapti. sonra da diyor ki "cok isterim bosanmak ama evladim var. ilk onu düşünmem lazim"
e böylesi sana dert anlatsa ne olur ki?
kendi teyzem de oyleydi. serefsiz ac kopegin tekini aldi, besledi büyüttü, en basindan beri daha nisanliyken "ayril" diyen annemi sallamadi hatta gitti adamdan üredi.
en sonunda gitti ayrildi, adam şam kocasi gibi sam babasi oldugu icin olan cocuga oldu bugunun parasiyla yilda 100 tl verse "sakla kimseye verme" diyen dangalak bir babasi oldu.
halallarimin da yarisi bosandi ama hepsi cocuklari buyutunce. hepsi de cok mutlu - daha once bosanmadigina pisman
biri bosanamadi esi tarafindan öldürüldü o toprakta
keske zamaninda bosanabilseydi bugun hayatini yasayabilirdi.
bu arada bu saydigim insanlarin kumari, alkol bagimliligi, aldatması falan yok (belki halalarda dayak vardir ama benim haberim yok)
yani disaridan bakana "neden yikasin yuvanı" gibi gelebilir ama kötü evlilikte ömrün çürüyene, hastalik sahibi olana kadar - sana saygi duymayan adamla yasayip kendinden nefret edecek hale gelene kadar ayril gitsin.
bak bunlara ek b.k gibi kocayı bosamayan var. kocasi serefsizin önde gideni (biz erkek tarafiyiz). adamda baska kadinlar da var, evin parasini vermemek de var, asla kendine bir bardak cay alamaz hizmet bekler, çocuklarına saygi duymaz. leşş gibi bir adam. kadin bosanmadi, simdi atmislarindalar. gecenlerde yine bir araya geldik. Kadın "sunu suradan alip soyle yapalim" dese adam herkesin icinde "cok biliyorsun" diye azarlar. kadin (adamin ailesine) gulse konussa "ne cok cikti sesin" diye milletin icinde kadini bozar. kadin 60 yasinda tonla hastalik sahibi.
deger mi yani?
yirmilerinde sevdin sandin, kandin, ya da bir anlik heveslendin, bir sekilde evlendin diye 60 sene ayni dangalagi cekmek, hastayken elin p.çine bakmak, ölürken bile mendebur suratini gormek mi gerekiyor?

Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.😅
Muhakkak detay veriliyordur eşim evi ayırmayı kabul etmıyor yada annesine inanıp benimle arasını bozuyor vs diye.e bu durumda düşünüyorum ben yine boşan derim 😂gerçek yaşamda arkadaşıma da derim ama .Devir artık kaynana ,kayınbaba yok bilmem ne bunların derdini çekecek devir mi Allah aşkına.Herkes insan olsun ,olmuyolarsa boşan derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X