• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kk nın iyi kalpli melekleri,lütfen benim derdime de bir el atıverin,yardımınıza ihtiy

bizeyeter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
1.446
43
108
Adana
selamlar kızlar

3 yıl öncesine kadar eşim yanımdayken arabayla trafiğe çıkabiliyordum

usta şöför değildim ama en azından çıkıyordum

şimdi sanki bütün bildiğimi unuttum,eşimle araba konusunda epey tartıştım ve inanın çok yoruldum

birgün sabah işe giderken yine beni sinir etti,arabayı çektim sağa ve kontağı bıraktım,daha da elime almadım

kendimde tekrar cesaret bulup ,tek başıma araba kullanmak istiyorum ama korkuyorum

bebekle dolmuş,otobüs zor oluyor,evde kalsam çok sıkılıyoruz ikimize,çünkü eşimin mesai saatleri karışık

biran önce bağımlılıktan kurtulup,korkularımı yenmem gerek,inanın bu konuda çok sıkıntılıyım

allah daha büyük dert vermesin hiç kimseye ,belki bu mu?diyeceksiniz ama...

bu konuda bana biraz cesaret ve destek verirseni çok mutlu olurum,herkese şimdiden teşekkürler

Yahu dışarı çıktığınızda görmüyor musunuz? Allah'ın unuttuğu tipler bile araba kullanıyor.Sırf bunlara bakmanız bile size cesaret depolar.

Son düzenleme:
Ayni dertten muzdaribiz seni o kadar iyi anlıyorum ki ama esler araba öğretmekten hele de bu bi kadınsa nefret ediyorlar konu açman iyi olmuş bebekle otobüslerde zor oluyor gerçekten

Amaan canim coluk cocuk bile kullaniyor. Sagdan sagdan yavasca gittiginiz surece bir tehlikesi yok ki. Sokak aralarinda ve parkederken zorlanirsaniz inin birine verin yapamiyorum diye. Az yapmadim ben :))

Kadin bir hocadan 2 3 ders alsaniz. Esle babayla cok zor bu isler. Ben universitedeyken babamdan gizli ders almistim. Cunku babam kullaniyim diye zorluyodu ama ben cok korkuyodum. Hocayla astim. bikac kere de minik kazalar yaptim. Ama yavas gittigin surece en fazla ondeki arabann tamponuna dokunuyosun ya da duvara surtuyosun :))) artik canin sagolsun o kadar da olursa.. :)

özel hoca tutarım muhtemelen eşle olmaz bu iş o kesin ama kendimi yokluyorum bir cesaret,bir kıvılcım gerek bana

yani sıkıntı hele de günümüzde gerçekten büyük ihtiyaç ama paniklemeden ve tek çıkmak istiyorum

yine sinir harpleri yaşamak istemiyorum gerçekten çok yoruldum

eminim deneyimli ve bu işi çözmüş çok sayıda arkadaş vardır,acaba nasıl başardılar??

4 yıldır araba kullanıyorum yeni evlendim ve eşim oldukça iyi olmama rağmen hala bahaneler bulur ama umursamayacaksın kendine güveneceksin yalnızken kullanacaksın çare bu:34:

Öncelikle kendine güven, baksana çocuk doğurmuşsun bu hayatta bence en zor şey çocuk doğurmaktır araba sürmek ne ki :1: Kendini şartlama, eşinle araba hakkında hiç konuşma. Bu pazar sabah erkenden al anahtarı çık dışarı, etraf tenha olur, trafikte kimse olmaz. Çalıştır arabanı yavaş yavaş çok değil şöyle bir yol boyu git gel, kavşak filan varsa dolan etrafından. Durdur arabayı bir daha çalıştır, kendi kendine sinyal ver kenara yanaş, sonra yeniden çık yola. Baktın cesaretin gelmiyor ertesi pazar bir daha, yavaş yavaş kendini sıkmadan, kimseye rapor vermeden. Bir kadın istedi mi yapar, hem o erkeklerin en iyi ben bilirim kadından şoför olur mu tavırlarına asla aldırış etmeyin. Hem bakın yaz da geliyor, havalar güzelleşiyor bebişinizi alır çıkarsınız, gezersiniz ne güzel. Ben eminim en kısa zamanda yeneceksiniz bu korkunuzu... :32:

Cabbar olun,gercekten istekli olun,gozunuzu antenlerinizi iyice acin gerisi gelir.ben kucuklugumden beri babami izledim araba kullanirken.cok merakli ve hevesliydim.ehliyet zamani gelince aa bi baktim kullaniyorum.babamla bir kez ciktik ,dur dur dur,bas bas bas dan oteye gidemedik.ben de haberli habersiz kactim durdum.kah surucu kursunda,kah mahallede kaptim isi.
Ehliyetimi aldim 18 imdeyim annemi hergun sabah trafiginde kadikoy_levent hastaneye goturdum.cok iyi kullandigimi babam anlatiyorms sagda solda duydum.
Daha 20 olmamistim babamla samsun istanbul arasi nobetlese surduk.oyleki,arka koltuga uzanip turku soyledi,uyukladi.samsunda zaten hep ben surdum.
Evlendim,esim ayni babam gibi davrandi.denizli-istanbul arasi beraber kullandik.
14 senedir Allah a sukur bir sikinti olmadi.esim de babam da hep guvendiler bana.babamin dev gibi mercedesiyle yaptigim manevralarla defalarca sokakta yuruyen amcalardan
helal olsun bee naralari duymusumdur.
Babam artik benden de iyi sofor artik boynuz kulagi gecti diyormus.
Tamam bende ozguven kabiliyet vs vardi ama once babamin guvenmesi ve tesviki,esimin de bunu devam ettirmesi benim bu seviyeye gelmeme sebeptir.Allah razi olsun ikisinden de.

Araba kullanmasını bilen bir bayan arkadaşınızdan veya bir yakınınızdan rica etseniz..
Size yardımcı olurdu ..

bende ayniydim esimle cikinca kavga gurultu hevesim kiriliyodu sonra bi bayan hocadan ozel derse basladim iki gun arayla 3 defa gittim zaten tek artisi kadin hoca mutis bi cesaret ve guven veriyo hatta ilk dersi hocayla ciktim sonra eve geldim tek basima cikacak kadar guveniyodum kendime ama esim birakmadi oda geldi yine kavga gurultu eve geldik hocaya da bahsettim biraz hoca da kesinlikle ben ders verirken esinle falan cikma dedi onlar sadece guven kiriyolar tavsiyem bayan hocadan ozel ders hatta istanbulldaysaniz tavsiye verebilirim ben cok membunum hocamdan :)

selamlar kızlar

3 yıl öncesine kadar eşim yanımdayken arabayla trafiğe çıkabiliyordum

usta şöför değildim ama en azından çıkıyordum

şimdi sanki bütün bildiğimi unuttum,eşimle araba konusunda epey tartıştım ve inanın çok yoruldum

birgün sabah işe giderken yine beni sinir etti,arabayı çektim sağa ve kontağı bıraktım,daha da elime almadım

kendimde tekrar cesaret bulup ,tek başıma araba kullanmak istiyorum ama korkuyorum

bebekle dolmuş,otobüs zor oluyor,evde kalsam çok sıkılıyoruz ikimize,çünkü eşimin mesai saatleri karışık

biran önce bağımlılıktan kurtulup,korkularımı yenmem gerek,inanın bu konuda çok sıkıntılıyım

allah daha büyük dert vermesin hiç kimseye ,belki bu mu?diyeceksiniz ama...

bu konuda bana biraz cesaret ve destek verirseni çok mutlu olurum,herkese şimdiden teşekkürler

eşini yanına almadan çıkacaksın trafiğe, başka yolu yok.
bu sitede hep araba sürme konularına aynı şeyi yazıyorum. "ben sürebiliyorsam herkes sürebilir" el-ayak-göz koordinasyonum berbattır benim. ama şu an maşallah çok iyiyim direksiyonda. hem de 24 yaşında eski bir arabayı kullanıyorum :) hem de 3. günümde kaza yapmıştım.
eşim çok güzel öğretir falan diyodum, hiç de öyle olmadı. beni sürekli panik yaptırıyordu ve bana sinirleniyordu.
en sonunda onsuz çıktım trafiğe, oh ne rahatmış :)
2 saatlik şehirler arası bile gittim kendi başıma.

pes etme, yalnız çık kullan.

Arkadaşım erkek sürücüler kendilerini hep usta olarak görür hep.
Eşiniz kötü sürücü görünce arkadan görüp ahaa kesin kadındır buu diyorsa ondan direksiyon hocası OLL - MAZZZ :)
çünkü erkekler bu konuda hakikaten çok önyargılı : )
Kendine güven arkadaşım sakin yerlerde kendi kendine alış sonra çık trafiğe alışınca çok eğlenceli oluyor:)
bende ehliyetimi ilk aldığımda ellerim buz keserdi şimdi usta oldum :17:

Kullandikca asicaksin gerginligini ve kolaylasicak her firsatta kullanmaya calis

Bende ilk deneyiminde heyecandan çarptım arabayı, çok şükür cana geleceğine mala geldi ama araba kötü oldu o günden sonra hiç cesaret edemedim 7-8 ay sonra cesaretimi topladım ve başardım harika bişey gerçekten çok zevkli ama ehliyet alabilmiş değilim :(

özel hoca tutarım muhtemelen eşle olmaz bu iş o kesin ama kendimi yokluyorum bir cesaret,bir kıvılcım gerek bana

yani sıkıntı hele de günümüzde gerçekten büyük ihtiyaç ama paniklemeden ve tek çıkmak istiyorum

yine sinir harpleri yaşamak istemiyorum gerçekten çok yoruldum

eminim deneyimli ve bu işi çözmüş çok sayıda arkadaş vardır,acaba nasıl başardılar??

merhaba canım

bende uzun zamandır kullanıyorum en önemlisi kendine güven ve panik yapma sakin sakin gitmeye çalış.eşinlede çıkma bence sonuçta kullanabiliysun deneyimin var o yuzden tek başına sana çıkmanı tavsiye ederim bu şekilde kendine olan güvenin de artacaktır.trafikte dikkat çok önemli anlık bişey bile allah korusun kazalara sebebiyet veriyor.siz çok iyi ve dikkatli kullansanızda karşı taraf sizi kazaya sürükleyebilir. o yüzden yavaş gitmek gerekiyor.

kısacası kendine güven ve sakin ol bu iş için ikisi yeterli ;)

kızlar cevaplarınızı okudum hepinize çok teşekkür ederim,çok sağolun

şimdiki araç manüel,aslında otomatik vitesle daha rahat ederdim,ama biraz kredi çekmem gerekecek,şimdi ödemelerim var pek mümkün değil

yine kaldım manüel arabaya

en çok kavşaklara girerken ve hani yoğun trafikte milim milim ilerliyoruz ya işte o zaman sitrese giriyorum

tabi birde kuralsız yayalar var..

yazdıklarınız ve fikirleriniz benim durumumda olan arkadaşlara da büyük destek olacak emin olun

trafiğe tek başına çıkıp araç kullanan kızlar hepiniz idolümsünüz ve darısı başıma

selamlar

Sahsen ben hata yaptigimda disaridan millet ne dusunecek diye cekiniyordum surekli esimle cikiyordum yapmayacagim hatalar yapiyordum her cikisimiz kavgayla sonuclaniyordu sonra baktim olmayacak hergun cocugu bakiciya birak ben derse yetis yeri geliyor esim nobetten cikiyor bizle ugrasiyor kafama kkydum aldim arabayi ciktim zorda kalip isin icinden cikamayinca ne kadar yogun trafik olursa olsun cami acip yardim istiyorum yan arabadan park edemediysem inip birinden rica ediyorum yeni basladim acemiyim diyorum ayrica ilk baslarda hep ara sokaklari kullaniyordum sakin oldugu icin ama simdi ozellille kavsaklari ana caddeleri kullanıyorum cunku oralarda daha duzenli akan bir trafik var ışıklar falan daha kolay oluyor diger turlu nereden be cikacak bilemiyorsun iyi sanslar lutfen kendine guven ;)

Bizdede vardı aynı durum.bir keresinde iyi bağırdım artık sustu.işime karışmıyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cabbar olun,gercekten istekli olun,gozunuzu antenlerinizi iyice acin gerisi gelir.ben kucuklugumden beri babami izledim araba kullanirken.cok merakli ve hevesliydim.ehliyet zamani gelince aa bi baktim kullaniyorum.babamla bir kez ciktik ,dur dur dur,bas bas bas dan oteye gidemedik.ben de haberli habersiz kactim durdum.kah surucu kursunda,kah mahallede kaptim isi.
Ehliyetimi aldim 18 imdeyim annemi hergun sabah trafiginde kadikoy_levent hastaneye goturdum.cok iyi kullandigimi babam anlatiyorms sagda solda duydum.
Daha 20 olmamistim babamla samsun istanbul arasi nobetlese surduk.oyleki,arka koltuga uzanip turku soyledi,uyukladi.samsunda zaten hep ben surdum.
Evlendim,esim ayni babam gibi davrandi.denizli-istanbul arasi beraber kullandik.
14 senedir Allah a sukur bir sikinti olmadi.esim de babam da hep guvendiler bana.babamin dev gibi mercedesiyle yaptigim manevralarla defalarca sokakta yuruyen amcalardan
helal olsun bee naralari duymusumdur.
Babam artik benden de iyi sofor artik boynuz kulagi gecti diyormus.
Tamam bende ozguven kabiliyet vs vardi ama once babamin guvenmesi ve tesviki,esimin de bunu devam ettirmesi benim bu seviyeye gelmeme sebeptir.Allah razi olsun ikisinden de.
helal olsun diyorum size

Back
X