Çocuk Hastalıkları KK'nin güzel anneleri bakabilir misiniz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benimkide agzina damlatinca suyu cikariyor hemen...daha 4 aylik meyve suyuda icemezki maalesef...diyorum ya hatayi kendimde ariyorum maalesef...
Bu sizin hatanız ya da temizliğiniz ile ilgili bir durum değil sadece suan tecrübesiz oldugunuz için size öyle geliyor üzmeyin boşuna kendinizi bu 2 bebekten 1 inin yaşadığı bi durum..üzülmeyin yok yere ısrarla su verin icmiyorsa dilini silin gazlı bez ve su ile..biz ek gıdaya 4 aylik geçmiştik doktor kararı ile ama bebeginiz sizi emdiği için 6 aydan önce önerilmez size..

Bu sizin hatanız ya da temizliğiniz ile ilgili bir durum değil sadece suan tecrübesiz oldugunuz için size öyle geliyor üzmeyin boşuna kendinizi bu 2 bebekten 1 inin yaşadığı bi durum..üzülmeyin yok yere ısrarla su verin icmiyorsa dilini silin gazlı bez ve su ile..biz ek gıdaya 4 aylik geçmiştik doktor kararı ile ama bebeginiz sizi emdiği için 6 aydan önce önerilmez size..
canim ilk bebegimde olmamisti boyle birsey cok sukur..bunda olunca cok panikledim..hele birde iki hafta boyu ne mama icti ne memeyi emdi dogru durust...kahroldum uzuntumden...goturdugum hic bir doktor bilemedi ne oldugunu halbuki cok olan birseymis burda sizlerde diyorsunuz zaten bunu..bende 4 aylikken gecmeyi dusunuyorum ek gidaya yavas yavas...ama tabiiki anne sutu ve mamaya devam mecburen..cunku belli bir miktar sut icmeleri gerekiyor..ama su verme olayini mutlaka yapicam her zaman..

buarada neden ek gidaya onerilmez anne sutu alan bebeklerde??

canim ilk bebegimde olmamisti boyle birsey cok sukur..bunda olunca cok panikledim..hele birde iki hafta boyu ne mama icti ne memeyi emdi dogru durust...kahroldum uzuntumden...goturdugum hic bir doktor bilemedi ne oldugunu halbuki cok olan birseymis burda sizlerde diyorsunuz zaten bunu..bende 4 aylikken gecmeyi dusunuyorum ek gidaya yavas yavas...ama tabiiki anne sutu ve mamaya devam mecburen..cunku belli bir miktar sut icmeleri gerekiyor..ama su verme olayini mutlaka yapicam her zaman..

buarada neden ek gidaya onerilmez anne sutu alan bebeklerde??
Genellikle bebeklere meyve suyu ve yoğurt ile ek gıdaya başladığından bebek lezzetli şeylerin tadını aldığı için emmeyi istemeyebilir ve 6 aya kadar anne sütünden daha faydalı hiçbir gıda yoktur o sebeple..doktora danışmadan ek gıdaya geçmeyin derim hele ki yemek suyu tattirma olayina hiç girmiyorum:KK35:

Genellikle bebeklere meyve suyu ve yoğurt ile ek gıdaya başladığından bebek lezzetli şeylerin tadını aldığı için emmeyi istemeyebilir ve 6 aya kadar anne sütünden daha faydalı hiçbir gıda yoktur o sebeple..doktora danışmadan ek gıdaya geçmeyin derim hele ki yemek suyu tattirma olayina hiç girmiyorum:KK35:
anladim canim...ilk bebegimde 4. ayda az az yogurt filan tattirmistim..arada bir pure veriyorduk hani gercektek tadimlik...yutmayida bilsin ogrensin diye..tam anlamiyla zaten 6 aydan sonra gectik onda...

buarada...

bebegim suanda ilac kullaniyor ve bende merhem surdum goguslerime…

Simdi biraktim merhemi … firsatim oldukca karbonatli suyla yikamaya calisiyorum goguslerimi…geceleri emzirmeye basladim..insaAllah birsey olmaz…karadut pekmezi surdum bir kac defa..her mamadan sonra su iciriyorum..

Buarada gece emziriyorum ya ben..cocuk uykulu oluyor..su veremiyorum birsey olurmu acaba???

Pamukçuk yüzünden neden süt vermiyorsunuz? Hiç öyle bir şey duymamıştım. Her sütten sonra 1-2 çay kaşığı su verin ya da yumuşak temiz bir bezi ıslatıp parmağınıza dolayıp dilini,ağız içini silin.
bu cok iyi fikirmis arkadasim cok sagol bu dediginide yapmaya calisacagim...

anladim canim...ilk bebegimde 4. ayda az az yogurt filan tattirmistim..arada bir pure veriyorduk hani gercektek tadimlik...yutmayida bilsin ogrensin diye..tam anlamiyla zaten 6 aydan sonra gectik onda...

buarada...

bebegim suanda ilac kullaniyor ve bende merhem surdum goguslerime…

Simdi biraktim merhemi … firsatim oldukca karbonatli suyla yikamaya calisiyorum goguslerimi…geceleri emzirmeye basladim..insaAllah birsey olmaz…karadut pekmezi surdum bir kac defa..her mamadan sonra su iciriyorum..

Buarada gece emziriyorum ya ben..cocuk uykulu oluyor..su veremiyorum birsey olurmu acaba???
Anne sütünden pamukçuk olmasi çok düşük ihtimal mama yapar genelde doktorumuz öyle söylemişti içiniz rahat olsun,, mamadan sonra verseniz yeterli

Anne sütünden pamukçuk olmasi çok düşük ihtimal mama yapar genelde doktorumuz öyle söylemişti içiniz rahat olsun,, mamadan sonra verseniz yeterli
oylede emzirme isini kesmistim iste bir kac gun..hani birbirimize bulastirdigimiz icin muhtemelen...simdi karbonatli suyla yikiyorum gogus uclarini sagmadan once... cok sagolun canim verdiginiz guzel bilgiler icin..bakalim insaAllah ilerleyen gunlerde hic kalmaz...ben yineden tedbir amacli karadut pekmezini kullanicam ve mamadan sonrada su vermeye devam edicem insaAllah.

Merhaba kizlar…

Konumu buraya actim daha fazla kisiye ulastigi icin..gereken yorumlardan sonra ilgili bolume tasinabilir..

Bebegim 4 aylik nerdeyse ve agzinda pamukcuk olustu…normal emen biberonu tutan bebek yemez icmez oldu..ne gunlerdi onlar…

Sonunda kac doktora goturdukten sonra pamukcuk oldugu akillarina gelebildi nihayet..suan bebegim ilac kullaniyor bende gogus uclarima krem kullaniyorum…

Sorum suki…tam olarak neden dolayi olusuyor bu pamukcuk??? Ben kendimde hata arar oldum…sut sagma makinasindan tutun biberonuna ve emzigine kadar cope atasim var..ben ne yaptimda boyle oldu diye dusunuyorum.

Bebegim hem mama aliyor hemde anne sutu ama iki gundur memeyi kestim ve iki gundur sut vermeyide kestim..sagdigim sutude cope atiyorum kisaca…cunku suttende gecermis galiba??? Birde emzirdigimde birbirimize bulastiriyormusuz..yani sonsuz bir dongu olusuyor bu durumda…

Ne zamana kadar emzirmemem lazim sizce?? Sagdigim sutu ne zamana kadar dokmem lazim? Sutten kesmek istemiyorum bebegimi..ama emmezsede sutun miktari dahada azalacak..

Boyle birsey yasayanlar bilenler duyanlar gorenler bana tavsiyede bulunabilirler mi lutfen?? Simdiden cok tesekkur ederim..
benimde bebeğim şuan 4.ayın içinde pamukcuk var bizdede emzirmeyi kesme bence sütün azalmasın pamukcuk gecse bıle tekrarlamaz dıye bısey yok yanı gecınce emzırmeye devam edıyım dıye dusunme emzırmesen mamada aynı sey agzında sureklı mama ve sut kalıntısı kaldıgı ıcın olurmus bende fazla su verme dedıgı ıcın doktorlar vermıyodum her emzırmeden sonra keske verseymısım temızlenırdı ben gunde bı kac kere karbonatla temızlemeye basladım dılındekıler gectı yanagının ıc kısmında var gecen hafta doktoru bıze piraldyne dıye bı solusyon verdı kesın gecırıyo dedı ama bı tanıdıgım kullanmıs asıtlı yakıyo gıbı dedıgı ıcın korktm kullanmadım karbonata devam bakalm ne olck

benimde bebeğim şuan 4.ayın içinde pamukcuk var bizdede emzirmeyi kesme bence sütün azalmasın pamukcuk gecse bıle tekrarlamaz dıye bısey yok yanı gecınce emzırmeye devam edıyım dıye dusunme emzırmesen mamada aynı sey agzında sureklı mama ve sut kalıntısı kaldıgı ıcın olurmus bende fazla su verme dedıgı ıcın doktorlar vermıyodum her emzırmeden sonra keske verseymısım temızlenırdı ben gunde bı kac kere karbonatla temızlemeye basladım dılındekıler gectı yanagının ıc kısmında var gecen hafta doktoru bıze piraldyne dıye bı solusyon verdı kesın gecırıyo dedı ama bı tanıdıgım kullanmıs asıtlı yakıyo gıbı dedıgı ıcın korktm kullanmadım karbonata devam bakalm ne olck

Gecmis olsun sizede…emzirmeyi o donem icin kesmistim..simdide emmiyor tamamen birakti..her gun sagmaya calisiyorum ama sutum azaldi cok..ne yapsamda arttirsam tam bilmiyorum…daha dogrusu cogu seyi deniyorum ama olmuyor gibi..su demeyin cunku o kadar cok su icen biriyimki…tek basina su yeterli degil demekki…

Ben karbonatla goguslerimi yikamistim o haftalarda, ha birde kara dut pekmezi veriyordum..simdilerdede her mamadan sonra su veriyorum..umarim bir daha tekrarlamaz..gerci emmeyi birakti dedigim gibi…

keşke erken bırakmasaydı belki alır yine belli olmaz arkadaşımın kızı 3aylık bırakıp 6ay geri başlamıştı sağıp verirsin sende zaten 5.6 gibi kasık maması püre vb verirsin alışır diğer tatlarada su bende cok iciyorum dediğin gibi ama ben 4.5 kutu humana nın çayı var eczanede emzırenler ıcın gunde 3 bardak falan ondan ıcmıstım artmıstı bebegım dgnca yogun bakımda kaldı benı hastaneden taburcu ettıler hıc ememedıgı ıcın sut dırek gelmemıstı ama onunla geldı bıde ev dısında eczane yada hastanelerde elektrklı sut sagma maknlrı varya arada onlarlada bosaltırsan daha ıyı olur acılır onlar daha guclu cekıyo memeyı

ya bide bana karbonatı çok verme memene de cok sürme tıksınebılır demıslerdı bırakmasının sebebı o olabılır mı?

Back
X