- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.036
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Merhabalar,
Bu kategoriye katılmayı düşünmüyordum ama son anda keklere bakıp can cekişmek suretiyle ,sürekli yaptığım ve kızımın bayıldığı kek tarifimle katılmaya karar verdim
Umarım seversiniz diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzeme listemiz;
125gr tereyaği
2 paket Nestle Bitter çikolata
2 paket Nestle Sütlü Çikolata (1 paketi 80 gr çikolatanın,yani 160 gram kullanmış oluyoruz her iki çikolatadanda)
Yarım çay kaşığı tuz (evet tuzu cikolatanın tadını ortaya çıkartmak için kullaniyoruz)
1 cay kaşığı kabartma tozu (una kariştırılacak)
1 su bardağindan 1 parmak az şeker
1 su bardağı un (bardaklarım 250ml sıvı aliyor)
1 yemek kaşığı kakao
150 gr ceviz (50 gr üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (vanilya özütü daha leziz oluyor ama evde kalmamış,varsa 1 kapak ekleyin siz)
4 yumurta
Yapılışı;
Benmari kuruyoruz ve bitter çikolata ile tereyağını benmaride eritiyoruz.
Eriyince kenara alıp oda sicaklıgina gelmesini bekliyoruz
Oda sicaklıgina gelince içine 1 bardak sekeri ekleyip mikserle çırpıyoruz
Iyice karısınca yumurtalarimizi teker teker ekleyerek mikserle karistiriyoruz
Yumurtaları yedirince,mikseri kenara alıyoruz,önce cevizi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz
Sonra kabartma tozu ekledigimiz unu ve kakaoyu ekleyip cırpmadan spatula ile karıştiriyoruz
Kare borcamı sıvı yağ ile yaglayıp,üzerine yaglı kağıt serip,kek hamurumuzu dökuyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış firında 20-25 dakika pişiriyoruz. (Ben turbo ayarda pisirdim ince bir kek olduğundan 20 dakikada pişti)
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyeceğiz şimdi.
Bu arada sütlü çikolatalarımızı benmaride eritip,kalan cevizi doğrayalim irice
Kekimizi küp küp doğruyoruz
Erimiş sütlü cikolataya bulayıp,yağli kağıt serdigimiz tabağa alıp ,üzerine dogradıgımız cevizlerden ekleyip dolaba kaldıriyoruz.
Çikolata sertlesince sunuma hazır.
Ve sunum;
Nestle Çikolata
Çikolata ile harikalar yaratır. 1875'ten beri.
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1875'ten beri çikolata üreten Nestlé, bu lezzetle harikalar yaratarak tüketici tercihlerinde önemli bir yer edindi.
Bu paylaşımın bir sonucu olarak Nestlé Çikolata, Crunch, Kit Kat, Nesquik gibi dünyaca bilinen markalarının yanı sıra Türkiye'de de Damak ve Nestlé Chokella gibi Türk tüketicisine özel, yerel lezzetleri çikolata severlerle buluşturdu. Nestlé Professional, Nestlé markası altında profesyonel mutfaklara özel çözümler sunmakta ve ayrıca perakende ürünlerini ev dışı tüketim kanallarında tüketicilerle buluşturmaktadır.
Bu kategoriye katılmayı düşünmüyordum ama son anda keklere bakıp can cekişmek suretiyle ,sürekli yaptığım ve kızımın bayıldığı kek tarifimle katılmaya karar verdim

Umarım seversiniz diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzeme listemiz;
125gr tereyaği
2 paket Nestle Bitter çikolata
2 paket Nestle Sütlü Çikolata (1 paketi 80 gr çikolatanın,yani 160 gram kullanmış oluyoruz her iki çikolatadanda)
Yarım çay kaşığı tuz (evet tuzu cikolatanın tadını ortaya çıkartmak için kullaniyoruz)
1 cay kaşığı kabartma tozu (una kariştırılacak)
1 su bardağindan 1 parmak az şeker
1 su bardağı un (bardaklarım 250ml sıvı aliyor)
1 yemek kaşığı kakao
150 gr ceviz (50 gr üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (vanilya özütü daha leziz oluyor ama evde kalmamış,varsa 1 kapak ekleyin siz)
4 yumurta
Yapılışı;
Benmari kuruyoruz ve bitter çikolata ile tereyağını benmaride eritiyoruz.
Eriyince kenara alıp oda sicaklıgina gelmesini bekliyoruz
Oda sicaklıgina gelince içine 1 bardak sekeri ekleyip mikserle çırpıyoruz
Iyice karısınca yumurtalarimizi teker teker ekleyerek mikserle karistiriyoruz
Yumurtaları yedirince,mikseri kenara alıyoruz,önce cevizi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz
Sonra kabartma tozu ekledigimiz unu ve kakaoyu ekleyip cırpmadan spatula ile karıştiriyoruz
Kare borcamı sıvı yağ ile yaglayıp,üzerine yaglı kağıt serip,kek hamurumuzu dökuyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış firında 20-25 dakika pişiriyoruz. (Ben turbo ayarda pisirdim ince bir kek olduğundan 20 dakikada pişti)
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyeceğiz şimdi.
Bu arada sütlü çikolatalarımızı benmaride eritip,kalan cevizi doğrayalim irice
Kekimizi küp küp doğruyoruz
Erimiş sütlü cikolataya bulayıp,yağli kağıt serdigimiz tabağa alıp ,üzerine dogradıgımız cevizlerden ekleyip dolaba kaldıriyoruz.
Çikolata sertlesince sunuma hazır.
Ve sunum;
Nestle Çikolata
Çikolata ile harikalar yaratır. 1875'ten beri.
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1875'ten beri çikolata üreten Nestlé, bu lezzetle harikalar yaratarak tüketici tercihlerinde önemli bir yer edindi.
Bu paylaşımın bir sonucu olarak Nestlé Çikolata, Crunch, Kit Kat, Nesquik gibi dünyaca bilinen markalarının yanı sıra Türkiye'de de Damak ve Nestlé Chokella gibi Türk tüketicisine özel, yerel lezzetleri çikolata severlerle buluşturdu. Nestlé Professional, Nestlé markası altında profesyonel mutfaklara özel çözümler sunmakta ve ayrıca perakende ürünlerini ev dışı tüketim kanallarında tüketicilerle buluşturmaktadır.
Son düzenleyen: Moderatör: