kocam bana 'kel' dedi

Zamanında böyle bir haber okumuştum, belki yardımcı olur..

[h=1]Kellik İlacı Berberimizden Geldi[/h]Ankara'nın Sincan ilçesinde 18 yıldır berberlik yapan Turgay Topal, saç dökülmesi ve kelliğe karşı ilginç bir çözüm buldu.

3 ay önce berber dükkanına gelen bir müşterisinin kafasını şaka olsun diye maden suyuyla yıkayan berber Topal, o gün bugündür saç sorunu yaşayan müşterilerinin kafasını sodalı suyla yıkıyor. Topal, bu yöntemin kel olan müşterilerinde etkili olduğunu savunuyor.

Berber Topal, müşterilerini tıraş etmede maden suyunu nasıl kullanmaya başladığını şöyle anlatıyor; ''Şakalaşırken sonucu bulduk. Maden suyu içerken fazla geldi, bizde bunu şaka olsun diye arkadaşım olan müşterinin kel olan başına döktüm. Kendi başımada döktüm. Başımızda 3- 5 gün sonra kaşıntı yapmaya başladı. Ardından saçı dökük olan müşteri arkadaşımda saç çıktığını farkettik, o gün bu gündür saç sorunu yaşayan müşterilerimizde kullanıyoruz. Ve saç çıkarmada etkili olduğunu görüyoruz.'' diye konuştu.

Müşterilerinin başını maden suyuyla yıkayan berber, yaklaşık 2 ay süreyle Mustafa İşleyen üzerinde bunu denediğini ve İşleyen'in kafasında kısa sürede saç çıkmaya başladığını önü sürüyor.

Mustafa İşleyen, saçlarının 10 sene önce dökülmeye başladığını, yaklaşık 2 aydır kafasına maden suyu ile yıkadığını belirtiyor.

Çevresinde de saçlarının çıktığını söyleyenler olduğunu belirten İşleyen, bu işlemi günde 2 kez berber dükkanında uygulatığını dile getiriyor.

İşleyen, "10 senedir saçlarım dökülüyordu. Kafamın tepe kısımlarında hiç saç yoktu. 2 ayda bu hale geldi. Önceden kafam parlıyordu." diyerek çıkmaya başladığını iddia ettiği saçlarını gösteriyor.

Uygulamanın ardından kafasının ferahladığını belirten İşleyen, ayrıca kafasının da terlemediğini ifade etti.

Turgay Topal, bulduğu formülü şu şekilde uyguladığını belirtti: "Öncelikle müşterinin kafasını özel bir şampuanla yıkıyoruz. İyice duruluyoruz. Ardından 1 şişe maden suyunu saç olmayan bölgeye ovuşturarak döküyoruz. Ardından kuruluyoruz. Ama saçın kesinlikle temiz olması gerekiyor. Yoksa maden suyu köpürmüyor."

Şampuanın bitkisel olduğunu belirten Topal, şampuanın formülünü sır gibi saklıyor. Berber, şampuanın içine başka bir madde karıştırmadıklarını söylüyor.

Berber Topal, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa bu işlemi uyguladığını söylüyerek, müşterilerinin de bunu ilgiyle karşıladığını belirtiyor.

bu gerçekse süpermiş bende eşimde deniyeceğim
bide bu haber hangi gazetede çıktı konuyla ilgili resim varmıydı yani haber doğrumuydu kusura bakmayın çok sordum ama gerçekmi değilmi öğrenmek istedim
cevap için şimdiden teşekkürler
 
bu gerçekse süpermiş bende eşimde deniyeceğim
bide bu haber hangi gazetede çıktı konuyla ilgili resim varmıydı yani haber doğrumuydu kusura bakmayın çok sordum ama gerçekmi değilmi öğrenmek istedim
cevap için şimdiden teşekkürler

İnternette okumuştum ben haberleri okurken ama hangi gazetenin sitesiydi hatırlamıyorum.
Yılllarr yıllar önce desem yeri var.
Bir kaç kez tekrar karşılaşmıştım sonra ilk hali yoktu sanırım ama tamamen kel olduğundan bahsediyor.
Sonra hali için ise resim şu.

$imagesvzv.webp
 
Bir de benim saçlarım çok seyrek olduğu için çam terebenti kullanıyorum ve yeni yeni minik saçların çıktığını hissediyorum.

Arkadaşımin da saclari döküldü yerine yenisi gelmiyo onu açık biraz yanlari yani amacok rahatsız o kullansa cikar mi acaba cam terebenti ben de duydum bunu da o ektirmeyi aklına koymuş bisey yaptırmak cok zor ona.s
 
saçlarım doğuştan az.tüy gibi.üzerine birde yaşadığım sorunlarla döküldü.bu sırada eşime diyordum bak dökülüyor diye. o da kel tarçınakideeeee,kel tarçınalideee diye gülerek şaka yapıyordu.bikaç kez oldu bu yaptığı.sonra kızdığımı anlayınca şakaydı filan diye geçiştirdi.ama içime saplandı bu.saçlarımı görmek istemiyorum

NOT: bitki kürleri filan iyi gelmiyor.çünkü doğuştan yok.önler açık.mesela hülya avşarın alnı gibi ondan daha fazla ama örneklemek istedim.arkadada az saç var.incecik telli.hiç açık bırakamıyorum elektrikleniyor. yatışması için kullandığım ürünler yapıştırıyor daha kötü oluyor.at kuyruğu çok kötü duruyo incecik. çıt çıt belli oluyor ayrıca rahat olamıyorum.siz olsanız ne yapardınız?



topik diye bi toz varya ondan kullan sac ektirme gibi bişe yapmıyomusun. eşinide kafana takma ya sende bul onun bişesini olmadı bişe yarat
 

İnternette okumuştum ben haberleri okurken ama hangi gazetenin sitesiydi hatırlamıyorum.
Yılllarr yıllar önce desem yeri var.
Bir kaç kez tekrar karşılaşmıştım sonra ilk hali yoktu sanırım ama tamamen kel olduğundan bahsediyor.
Sonra hali için ise resim şu.

Eki Görüntüle 379484

sağol canım ne yapalım artık bunuda deniceğiz
ben önce eşimde deniyimde işe yararsa kendimdede denerim
 
Arkadaşımin da saclari döküldü yerine yenisi gelmiyo onu açık biraz yanlari yani amacok rahatsız o kullansa cikar mi acaba cam terebenti ben de duydum bunu da o ektirmeyi aklına koymuş bisey yaptırmak cok zor ona.s

Benim de o şekilde.
Normalde belli olmuyor da saçımı topladığımda oranın hafif açıldığı belli ya da belliydi diyeyim.
Şimdi orada minik minik saçlar var.
5-6 cm falan.


sağol canım ne yapalım artık bunuda deniceğiz
ben önce eşimde deniyimde işe yararsa kendimdede denerim

Umarım işe yarar eşinizde de sizde de ..
 
inan aynı durumu yaşayan bir çok bayan var ama ektirmek çok acı veriyormuş bence onun yerine kaynak yaptır. benim saçlarımda 26 yaşımda olmama rağmen bembeyaz 1 ay olmadan boyatmak zorund akalıyorum boyatmakta saç kalmıycak beyazın çaresi hiç yok:((
 
canım bence kafana taktığına değcek bişey değil şaka yollu söylemiştir eminim
ama eğer sen rahatsızsan bu durumdan eczanelerde satılan ampuller var bepanten bemiks vs onlar işe yarıo deneyebilirsin
birde benm bi arkadaşım vardı inanılmaz azdı saççları çok ince telli nerdeyse açıktı önleri
ve perma yaptırdı saçlarına açık renge boyayıp şimdi hiç göze batmıo az olduğu belli bile değil
belki fikkir olur canım sana, tabi boya ve permanında dökme durumu var,sağlam biyere yaptırmak lazım,
bakım yağlarıyla fln desteklesen permanın zararınıda en aza indirmiş olursun
 
Arkadaşlar,
konuya uzun zamandır bir şey yazılmamış ama benim de belirtmek istediğim bir kaç şey var.
Tamamını okudum. Öncelikle bu konuyu kendimi bildim bileli aynaya bakmaya başladığımdan beri inanın dert ediyorum. Şimdi evlendim 27 yaşındayım (baya olmuş) hala üzülüp ağladığım da oluyor.

Benim saçlarım da daha önce de bir arkadaşımızın dediği gibi incecik var ama derim inanılmaz görünüyor tabi
ben 2008 yılında daha gür göstermek için çıt çıt kullanmaya başladım 5-6 parça takıyordum, o zamanki erkek arkadaşım şimdi ki eşim de uzun saçı sevdiği için.
Onun ve herkesin bu değişim hoşuna gitti. Daha sonra (3-4) sene sonra çıt çıtı taktığım yerlerde saçımın daha da azaldığını farkettim ki ben gece bile bazen onunla uyurdum, beni sonradan tanıyan herkes kendi saçım olduğunu eski tanıdıklarım da uzattığımı sanıyordu.
Ve ben daha sonra gece yatarken duyduğum acıma hissi nedeniyle peruk almaya karar verdim ve satan bir mağazada soluğu aldım, ben niyetli olunca adam da iyi satıcı olunca aldım ve yaklaşık iki senedir uzun gerçek saç peruk kullanıyorum. Evet farkediliyor. ama farkedildiğini çok az kişiden duydum. Tavsiye ediyor muyum hayır kesinlikle peruk kulanmayın çünkü geri dönüş zor oluyor. Saç deriniz havalanmıyor. Şuan iş yerimdeyim ve yine peruğum var kafamda, peruklu saçı toplayabiliyorum, bir sıkıntı yok gibi ama pişmanım. Şuan saçım daha da azaldı, hiçbir çözüm bulamıyorum.

Genetik çünkü. Keşke şu saç ekimi kadınlarda başarılı olsaydı, benim için bir umuttu. Şimdi yine benzer konulardan birinde birisi bir kaynak formulü söylemişti araştırdım ama bir şey bulamadım. Yani ben de çare arayanlardanım. Bu arada belirteyim denemediğim bitkisel kür kalmadı sarımsağın kokusunu daçektim çok defa evdekilere de çektirdim.
Ne diyeyim gerçekten bu durumdan çok muzdaribim ve inanılmaz üzgünüm.
 
canım senin durumunda üzücü olmuş benim gibi.sanki eşin kendi durumuna kızıp senden çıkarmış gibi. bu anlattıklarını annemde derdi eşine eksiğini belli etme söyleme diye.ben de ona kızardım. ama şöyle düşünsek biz söylemesek onlar görmüyormu ki. çocuk mu yani bunlar. ne saçma.insan hayat arkadaşım dediği kişiye hep rol mü yapmalı diyorum.demekki öyle olmalı. bazı kadınlar devamlı kendilerini över eşlerine bana komik gelirdi.onlar ondan anlıyor demekki

Kesinlikle ondan anlıyorlar :)

Benim erkek arkadaşımda 122 kilo ben 167 boyunda ve 56 kiloyum suan zayıflamaya çalışıyorum kendim göbegime taktım, o da benim göbegime taktı koca göbük diyor bana :) diyoru msne kendime bak ben senin yarından bile azım, ama bir kez gözlerine soktuk mu cıkmıyor sizi oyle ibliyorlar :)

Sizin durumunuza gelince cok detaylı okuyamadım ama üniversitedeyken benim oda arkadasım benzer bir sorun yaşadı zaten co kazdı sacı iyice azaldı cok seyreldi, ben görünce üzülüyordum kızı, stresten ne hale geldi diye (ama dediğim gibi zaten en basta da ince telli ve gucsuz sacları vardı)

Sonra bi dermatologa gitti bizim üni.deki, marka yazmamda sorun olur diye yazamıyorum özelden isterseniz markaları veririm, ama bildigimiz iki tane ünlü markanın (saç için olan markalar) hem tüp ampullerinden kullandı saca kırılan, hem sampuanını falan, bir de sacını cok yıkamadı (saç yağlandıkça beslenir) hafta 2 kere falan en fazla yıkadı. gerçekten 2-3 ay içerisinde kız sırma saçlı bir hal aldı inanamadım ben (tabiki onun icin cok sevindim) artık öyle saç dipleri falan gözükmüyordu hiç. Hormonlarınıza baktırmıssınız ama oncelikle prolaktin hormonunuza da bir baktırın, bende oldugu icin biliyorum, ben de eskiden saçımla insan dövebilecek kadar kalın saçlarım vardı ama prolaktin seviyem yüksek olduğu için artık çok dökülüyor. Ama gür saçlarım oldugu icin cok sorun yasamadım. Ben sadece olabildigince bitkisel desteklemeye çalışıyorum. Eğer hiçbir hormonal bir şey yoksa arkadasım 3 aylık ampul ve sampuanı o zaman 85-90 lira vermişti. ama şimdi biraz artmıştır bahsettigim 4-5 yıl öncesi..

Umarım en kısa zamanda çare bulursunuz. Bir de saç dökülmesi için çam terebentin yağını öneriyorlar şampuana katılıyor, benim kuzenim kullanıyor ama çam çam kokuyor diye kullanamıyorum ben :) o cok iyi oldugunu soyledi.
 
Back
X