kocam benı cıldırtıyor

Hatos1317

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
394
24
318
slm kendımı tanıtmıcam eskı konularıma bakarsanız anlarsınız.sımdıkı sorunum kocam benı cıldırtıyor.konu su esım sureklı benı elestırıyor onunla adam akıllı konusmama ragmen bundan vazgecmıyor her defasında kavga edıyoruz ozur dılıyor ve sonra yıne nasılmı elestırıyor soyle ben kamu gorevlısıyım yanı sureklı bır ısım var elhamdulıllah ama bunu dısında degısık meraklarım var mesela tarıh okumayı dusunıyorum sırf meraktan yada kıtap okumayı sevıyorum bı yazar cok hosuma gıderse butun kıtaplarını okumak ısterım ıste esım burda sureklı bır caydırmacı tutum halınde bakalım nereye kadar okuyacaksın bakalım ne zaman sıkılacaksın tarzında sınırımı bozan soylemlerde bulunur benımde sıgortalar atar halbukı o ıstedıgı herseyı yapar ben onu asla kısıtlamam ama o sureklı benı kısıtlama ve elestırme yolunda her buldugu fırsatta.kıyafet alırım elstırır cok kıyafet alıyormusum halbukı hıc alakası yok aynısından onada alınır onu gormez maas yetmez suclu benmısım gıbı benı suclar hıcbır ozel harcamam olmaz sadece ev ama yıne de benı elestırır ve suclar bugun yıne buyuk bır kavga ettık sınırlerım bosaldı bagırdım cagırdım komsunun kızı bıze gelmıs daha on dort yasında eee ıste sen cocukmusun o kızlamı arkadaslık yapoyorsun tarzında ukalaca konusmaya basladı o anda zaten onceden yaptıklarıda bırıkınce patladım resmen sınır bosalması oldu ve oo ıftara kalmadı ıse gıttı bense sureklı agladım cok sınırım bozuldu ne yapabılırım bu konuda bana bır akıl verın

size düşen tek şey eşinizin söylediklerine kulaklarınızı tıkayıp duymamazlıktan gelmeniz
kafanıza takarsanız psikolojik bunalıma girersiniz.ben bi ara öyle oldum benim eşimde eleştirirdi beni her dediğime muhalif olurdu.
baktım olan bana oluyor sinir küpü oldum.aman salla dedim kendi kendime.hiçbir şey benden önemli değilki..
sizde öyle yapın mutlu olmak istiyorsanız yoksa bu hayat çekilmiyor inanın ki

valla soyle soyleyim.. bi ara bende esim bisey dediginde laf yetistirirdim..bana cok ayakkabi aliyosun filan derdi..tabiki degil..
amaaan simdi sallamiyorum bile..kendide diyor..sen kizdirmak hosuma gidiyor,,ben neyin ne oldugunu bilmiyomuyum der..

yani bence hic sallama..bakalim nezamana kadar okuyacaksin derse..seni ilgilendirmez canim hadi yuru iisine .. bu kadar basit.. yani adamin huyu biraz lavbali..alayci bi tip demekki..her dedigini ciddiye alma..

ben o huyunu anladim mesela konusur durur..bazen esref saatime denk gelirse bende ona gonderme yaparim..ama artik kavga degil guleriz sonunda mesele baya komik bi hal alir cunku..

benim annemlede cok yapar mesela.. kadin bisey getirir bu ne hic guzel degil filan.. annemde ilk baslarda cok bozuldu..oda anladi simdi..bidefasinda borek getirdi esimin onune al ye biz yedik diye..oda yok anne senin boregin guzel olmuyo iiiyyyyyy yapti.. annemde iyi madem zikkim ye dedi aldi tabagi ..sonra esim bi kahkaha tabi anne saka yapiyom ya saka valla getir yicem annemde biliyom bende sana firsat vermiyom iste ..mesela bi ornekti bu
esinin tarzi bu olabilir,, cok ileri derecede elestiri yapmadigi takdirde,, kitapmis,alisverismis bosver yaaaa..ciddiye bile alma.. sende onunla ugras..gobegine laf at..sacina laf at..bu isin yontemi bu..

Son düzenleme:
evlilik hakkında çok fazla tecrübem yok ama şahit olduğum evlilikler var..eşlerin tahsil durumları ilişkileri açısından çok önemli örneğin ortaokul mezunu olan bir insan lise mezunu üniversite mezunu insanla anlaşamıyor genelde de erkeklerde oluyor.sanki aşalık kompleksi gibi..sizin özel istekleriniz tekrar okumanız sürekli aktif sosyal ve bilinçli bir insan olmanızı kendide farkında olmadan çekemeyip kıskanıyor gibi geldi baskı yaparakda egosunu tatmin ediyor..çokmu acımasız oldum bilmiyorum :90:ama bu erkekler hakaten çocuk gibiler olgunluğunuz ve ileri görüşünüzle atlatacağınızı umud ediyorum ve isteklerinizi engelleyin birgün eşiniz pes edecektir..

bayanlar bu adamlara baştan çok mu sessiz kalıyorsunuz ki ne deseler susuyorsunuz ki böyle olur olmadık dedikoducu kadınlar gibi vırvır sizi eleştirip duruyorlar? bu nasıl iştir anlamadım vallahi istersen koca bir kütüphane yaparsın ona neymiş? ben eşime çok saygılıyımdır sevgiliyimdir ama bana öyle bir laf etse dilimle yerim onu yerim ama kavga etmeden bir laf söylerim susar kalır öyle.insanın canı sıkılmazmı ya elbet kendine uğraşacak bir şey bulmak ister,asıl uğraşacak işi olmayan insan boştur ah bunları bir farketse o adam.
canım sen sakin ol öncelikle ve ne derse desin sesini çıkarma boşver kavga çıksa yine sen mahvoluyorsun.14 yaşında kızla mı arkadaşsın derse evet ne yapayım gönlüm genç de geç git ne derse desin.yine ne okuyorsun derse,okuyorum kendimi geliştiriyorum kendime düşünecek şeyler buluyorum boş kafa olsam daha kötü değil mi de :) okumayı çok seviyorsun anlaşılan tarih zordur ama tavsiye ederim benimde alanım umarım hedeflerine ulaşırsın. ama sakin ol sana attığı laflara karşılık bile verme ciddiye alma bak ozaman nasıl deliriyor.

erkekler boyle ota hoka ( :1:) karisabilirler...cok severler elestirmeyi...
alisverisine, okumana falan karistigi zaman bence hic aldirma...sinirlenme...
ben boyle istiyorum ve yapiyorum, lutfen surekli elestirme cunku elestirilerin eylemlerimde hic bir degisiklik yapmiyor bir kulagimdan giriyor otekinden cikiyor, sen agzini yorup nefesini harcadiginla kaliyorsun de...
bitti gitti iste...
ben esim aldigim yaptigim bir seye karisinca bazen direk sanane diyorum ve olayi kapatiyorum :27:
alisverisime, okuduguma izledigime falan asla karistirtmam, gerekirse terslerim ve sustururum kendisini :31:

Kızlar bence bu tarz davranışların sebebi erkeklerdeki aşağılık psikolojisi... Bayanlar artık yaşamın her alanında başarılı ve aktif, erekler bunu hazmedemiyor.

kocan seni çok seviyor .benimkide benle çok uğraşıyor hatta bazen ağlatıyor. senden ilgi yakınlık bekliyo ben sana söylim kitap okumak yerine onunla ilgilen

bütün erkekler aynı zaten
bizi çıldırtmak için yaratıldılar :90:

Klasik bir erkek modeli...

Dediklerine takılma,cevap verme bırak kendi kendine konuşsun,bir süre sonra sıkılır susar.

kocan seni kıskanıyor bence kuzum
duygusal anlamda kıskançlık değil
senin zeki bilgili kültürü sevmeni kıskanıyor
ondan üstün olmanı istemiyor sanırım

valla benım esımde aynı.Özellkle kendi annemın yanında yap mıyor mu sinir oluyorum.annem babma bile eyvallahı olmazdı.Lafın altında hiç kalmazdı.Tabii benim de öyle olmamaı istiyor.ben de yapamıyorum.bu seferde ikisinin arasında kalıyorum.
aslında annem haklı.egosu tavan ypmıs bunun diyor.ama ne yapayım bende .sürekli her seyı eleştiren,kendini senden yüksek gören eşle yaşamak gerçekten çook zor.bence senin eşin onunla ilgilenmen için böyle yepıyor.

Bence de klasik erkek modeli.İnan sadece sen yaşamıyorsun bunu.Malesef evlilikler de durum tam da böyle.
Kimse kasmasın kendisini ''benim eşim çok modern,hiç bu tarz kompleksleri yoktur''gibi.
Vardır efendim,erkeklerin geneli tam da bu örnekte ki gibidir.Hiç görmedim eşinin entellektüel birikimini geliştirmeyi destekleyen erkek modeli.
Kendimden örnek vereyim;evlenmeden önce de çalışmadığım için kendime devamlı bir uğraş bulurdum.Vaktimi öldürmemek adına,
aklıma takılan herşeyi araştırır,kendimi rahatlatacak aktiviteler bulurdum.Şimdi sohbet arasında eşime anlatayım,üzerinde biraz sohbet edelim diyorum.
''yogaya gitmiştim ya bir süre,sen pek inanmazsın böyle şeylere ama gerçekten çok rahatlatıyordu''
''saçma...bulamamışsın ne ile uğraşayım diye çok düşünmüşsün herhalde,ben başkası yönlendirmeden de gözlerimi kapatıp dinlenebiliyorum''
gibi...
Ya da verdiğiniz örnekte ki gibi kitap okuma sorunsalı,aslında evlenmeden önce kendiside okurdu ama niyeyse evlendikten sonra pek arası yok.
Ben ne zaman elime alsam aynı psikolojik baskı''bitirmezsin herhalde,yarıda bırakırsın''ya da ''off aşkım gecenin bu vaktinde gözlerinede mi acımıyosun,bırak uyu Allah aşkına''gibi.Hatta öyle ki takip ettiğim siteleri bile eleştirir''ne buluyosun burda hiç anlamıyorum,şu sözlükten de sıkılmadın gitti''gibi ama ne ironiktir ki bir süre sonra kendisini aynı siteleri okurken bulurum:)Dinlediğim müzikleri eleştirir,hiç duymadığı bir sanatçıdan bahsederim hatta dinletirim''müzik mi bu şimdi''der ama aradan
3 ya da bilemedin 5 ay geçer,aynı parça telefonunda ya melodidir ya da arabada çalma listesine almıştır:)Hiç yüzüne vurmam,sonuçta özenip aynı paylaşımı beğenmeye başlaması bile bişey dimi:)

Yani işin özü şu ''umursamamak''bu sadece eşinle alakalı değil.Genel olarak insanlar eleştirmeye pek meraklıdır.
Ama merak da bir süre sonra anlamaya çalışmaya kadar gider.
Bir de bu durumların dışında bir neden var tabi''erkeklerin,eşlerinin kendilerinden fazla şey bilmelerine olan tahammülsüzlükleri''
Ve malesef ki en geçerli nedenleri bu galiba:(

kocan seni çok seviyor .benimkide benle çok uğraşıyor hatta bazen ağlatıyor. Senden ilgi yakınlık bekliyo ben sana söylim kitap okumak yerine onunla ilgilen

mükemmel bir tespit harika bir öneri

bırak kardeşim kocan mutlu mesut olsun neyine senin kendini geliştirmek

genel kültürlü bir kadın istemiyor bence çünkü hem beyin olarak ondan daha iyi konuma geleceksin
hemde tüm vaktini kitaplarına ayırıp onu ihmal edeceksin..

şahsen benimki ben ne yaparsam yapayım destekler ama şu maaş senin yüzünden bitiyor lafından hiç vazgeçmiyor:)

bu konuda yapacak bişeyimiz yok kıslar ,erkekler genetik olarak buna kodlanmış doğuyor herhalde:)

not: maaş yetmiyor çünkü karısı her ay çeyrek altın almanın peşinde...yarın öbürgün bebeğimiz olsa o hastane masraflarını,bezleri mamaları kim karlşılıcak?? bizi baştacı edeceklerine hep kapris hep kapris

Back
X