• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam isiz....

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
evet zor bir durum benimki.öyle bunaldımki.evlendiğimiz zman eşimim işleri iyi değilmiş.bize söylemediler.1 yıl sonra eşim iflas etti.dükkanı kiraya verdi.ve 4 yıl çalışmadı evde oturdu.ne bunalımlar atlattım.kaynanamlardan gık yok tabi.neyse baya dişimi sıktım.ne kocamı nede ailesini incittim.sabır dedim.iyi olacak dedim.eşim bir dedğimi iki etmedi.ama evde işte.gurur meselessi çok yaptım.arkadaşlarım akrabalarım herkes laf etti.laf sokuşturmalar -hazır yemeciler filan fistan-sen üniversite mezunusun bu adamı niye aldın-kocan tembel filan.önce aileme anlatıyordum.sonra abilerim ablalarm zamanla bunları bana karşı kullanıyorlardı.ama eşim çok iyi bir insan ve kocamı çok seviyorum.
ama gelgelelim işşiz.benim çalışmam onu çok incitiyorki çalışamam izin vermiyor.ne yapacağımı bilemiyorum.3 eltim var.okumamaışlar ama eşleri üniversite mezunu.ben okumuşum eşim okumamış.kimsenin hayatında gözüm yok.ama ister istemez özeniyorum.gururum çok inciniyor.aldıklarını gezdiklerini gizliyorlar.(kaynanamın böle huyu var)sanki onları görünce bende kocamdan isteyecem diye.

hem kocama kızıyorum işşizliği yüzünden.ama gerçekten şans işte.adam neye el atsa kuruyor.etrafın daima sormasından çok moralim bozuluyor.içim öle acıyorki.kendimi kötü hissediyorum.içim öle acıyorki.

kayınpederimle konuştum.bana diyorki canını sıkma diyor.kaynanam her daim suspus.ben bunlara layık değilim diye düşünüyorum.ve eltilerimin bana acıyarak bakması gururumu onurumu incitiyor.abartuyormuyum kızlar.inanının :oklava: bunaldım.:mymeka:

Çalışıcaksın arkadaşım . onurun gururun bu kadar kırılıyorsa gerekiyorsa eşini karşına alıp çalışacaksın.

evet zor bir durum benimki.öyle bunaldımki.evlendiğimiz zman eşimim işleri iyi değilmiş.bize söylemediler.1 yıl sonra eşim iflas etti.dükkanı kiraya verdi.ve 4 yıl çalışmadı evde oturdu.ne bunalımlar atlattım.kaynanamlardan gık yok tabi.neyse baya dişimi sıktım.ne kocamı nede ailesini incittim.sabır dedim.iyi olacak dedim.eşim bir dedğimi iki etmedi.ama evde işte.gurur meselessi çok yaptım.arkadaşlarım akrabalarım herkes laf etti.laf sokuşturmalar -hazır yemeciler filan fistan-sen üniversite mezunusun bu adamı niye aldın-kocan tembel filan.önce aileme anlatıyordum.sonra abilerim ablalarm zamanla bunları bana karşı kullanıyorlardı.ama eşim çok iyi bir insan ve kocamı çok seviyorum.
ama gelgelelim işşiz.benim çalışmam onu çok incitiyorki çalışamam izin vermiyor.ne yapacağımı bilemiyorum.3 eltim var.okumamaışlar ama eşleri üniversite mezunu.ben okumuşum eşim okumamış.kimsenin hayatında gözüm yok.ama ister istemez özeniyorum.gururum çok inciniyor.aldıklarını gezdiklerini gizliyorlar.(kaynanamın böle huyu var)sanki onları görünce bende kocamdan isteyecem diye.

hem kocama kızıyorum işşizliği yüzünden.ama gerçekten şans işte.adam neye el atsa kuruyor.etrafın daima sormasından çok moralim bozuluyor.içim öle acıyorki.kendimi kötü hissediyorum.içim öle acıyorki.

kayınpederimle konuştum.bana diyorki canını sıkma diyor.kaynanam her daim suspus.ben bunlara layık değilim diye düşünüyorum.ve eltilerimin bana acıyarak bakması gururumu onurumu incitiyor.abartuyormuyum kızlar.inanının :oklava: bunaldım.:mymeka:

4 senedir ne yer ne icersiniz kiranizi nasil ödersiniz :sm_confused:
4 sene cok uzun bi süre canim nasil bulamadiki:gitme:
Allah yardimciniz olsun ins. en kisa zaman da hayirli bir is bulur:Saruboceq:

Eşiniz 4 senedir işsiz, sizde çalışmıyorsunuz, peki kuzum ne yiyor ne içiyorsunuz siz anlamadım.
Dile kolay 4 sene diyorsun buna can mı dayanır, sizin iş bulma imkanınız varsa girin bir işe çalışın, kimseden yardım beklemeyin, eşinizde gitsin pazarda limon satsın, kusura bakmayın da eşiniz tembelliğe alışmış. Hazıra dağ dayanmaz.

Eşiniz 4 senedir işsiz, sizde çalışmıyorsunuz, peki kuzum ne yiyor ne içiyorsunuz siz anlamadım.
Dile kolay 4 sene diyorsun buna can mı dayanır, sizin iş bulma imkanınız varsa girin bir işe çalışın, kimseden yardım beklemeyin, eşinizde gitsin pazarda limon satsın, kusura bakmayın da eşiniz tembelliğe alışmış. Hazıra dağ dayanmaz.

Maalesef katılıyorum hayatınızı nasıl sürdürüyorsunuz bilemem ama büyük bir ihtimalle kayınpederiniz destek oluyordur. Bence eşiniz rahatlığa alışmış gerçekten istese çalışmayı gider inşaatta çalışır ama gene evine bakar, En iyisi sizin bir iş bulup çalışmanız ama bu defa da eşiniz size güvenir de ömrü boyunca iş bulamazsa ne olcak.

bi akar para var heralde,yada 4 senedir cepten yiyosunuz,buna can dayanmaz eğer öle isekafamçokkarıştı
eşinizi çok seviyorsunuz iyi hoş,neye el atsa kuruyo şansız oda tamam,ama bu bahane olabilirmi sizce?
en kısa zamanda kocanız kendine bence bi iş bulmalı,madem sizide çalıştırmıyo!
yadırganmıycak gibi değil kusura bakmayın ama,4 senedir çalışmayan bi eşiniz var..ne kadar gelir gelirse gelsin,evin erkeği çalışmalı..millet 60 yaşında bile çalışıyo işinin başında..

canım iş bul çalış ne grurur böyle millet nispet yapınca acıyarak bakınca grurunuz dahada çok kırılmıyormu.4 sene canım 4 ay değil idare edilsin.illa kendi işi olmak zorundamı girsin iyi kötü demeden bi işte çalışsın.sen çöalışmıyorsun o çalışmıyor kim bakıyor size o ev nasıl dönüyor o evlilik nasıl yürüyor.canım 4 sene boşta kalmak gerçekten tembellik ama ya.evin erkeği 4 sene nasıl boşta kalır çabalasın biraz.

ALLAH ım yar ve yardımcın olsun canım benim gerçekten işsizlik çok zor bir durum ALLAH ım işi olmayanlara iş güç nasip etsin sıkma sen canını canım eğer çalışabiliyorsan çalış kocanda gurur meselesi yapmasın güzel bir dille anlatırsan eşine çalışmak istediğini inşallah izin verir ve tez vakitte istediği gibi bir işi olur​

lütfen yanlış anlamayın ben çok kızıyorum bu durumdaki insanlara;
eşiniz işsiz
siz calişmiyorsunuz
bi kirayla geciniyorsunuz ama internetiniz pcniz falan var...

hayat müşterektir hanımefendi
eşiniz iş bulmak için çabalıyor buna rağmen şansı yaver gitmiyor ise iş size düşüyor...
elinizi taşın altına sokacak ve çalişacaksınız böylece eltilerinize görümcelerinize kaynananıza eşinize dostunuza karşı ne onurunuz kırılacak ne gururunuz...
eşiniz de bahsettiğiniz gibi iyi bi insansa bundan istifade etmek yerine eziklik duyar ve daha bi 4 elle sarilir önüne çıkan iş imkanlarına
Allah yardımcınız olsun

ayrıca bekar hatunlara da bi nasihat;
evleneceğiniz er kişinin yalnızca iyi bir insan olması evlilik için yeterli bir sebep değildir
sorumluluk sahibi olması da en az iyi olması kadar önem taşıyor haberiniz olsun... :kahve:

4 yıl idare ettiğinize göre siz dükkanın kirasından iyi para kazanıyorsunuz ama şu da var ki ,insan evde oturrr otur bir süre sonra sıkılır..bunalır..illaki bişi ile uğraşayım der..eşin dükkandan iyi para kazanıyor olabilir ama keşke bir iş baksa idi..en azından para biriktirirdiniz..kimsenin kimseye hayrı yok bu zamanda..sen de çalışırdın..ooohhhh ne güzellll...

eşiniz hammallık yapacak gerekirse
ama yinede calısacak
bence eşinizde sizinki calısma sevki yok
yoksa bi adam evde nasıl 4 sene gecirir
nasıl bir işe girip calısmaz arkadasım
calısmak isteyene her zaman iş var

Böyle ahlanıp vahlanacağınıza, bi iş bulun en azından bulmak için çabalayın. Bulamazsanızda denedim ama olmadı dersiniz, içinizde kalmaz. Üniversite mezunu bir bayansınız ne diye çalışmazsınız ki. Eş izin vermiyormuş bilmem ne, eşinizin bi kere şu anda öyle bir lüksü yok, eş çalıştırmama gibi. Başkalarına avuç açmak yerine onurunuzla çalışın.4 senedir iş bulamamak nasıl bir şey onu da anlamadım. Çokmu ince eleyip sık dokuyor eşiniz, yine söylüyorum eşinizinde şu anda iş beğenmemek gibi bir lüksü yok.

Armut piş ağzıma düş olmuş sizinki.
Çok rahatsınız çooook.

Yaaa kendi geçmişimden parçalar gördüm konunuzda. ben böyle bir evliliği 8 sene sürdürebilmiştim ve 1 çocuğuma rağmen boşandım. çünkü çalışmayıp evde oturan adama hiç kimsenin saygısı kalmaz hatta çalışıyor görünüp evine ekmek getiremeyen adama da... kusura bakmayın ama bir insan 4 sene nasıl iş bulamaz. olsa olsa bulduğunu beğenmemiştir ya da gerçekten iş aramıyordur. bir erkek hamallık yapar gider bulaşıkçılık yapar yine de ele güne karşı çalışıyo dedirtir kendine 3 kuruş da olsa ailesine bakar.

Siz ne olursa olsun çalışacaksınız. bırakınız kocanızı, ailesini bunu kendiniz için yapacaksınız. kusura bakmayın ama tecrübelerime dayanarak bu evliliğin hiç de iyi bir yolda olmadığını söylemeliyim. bir erkek 4 sene evde oturup bundan rahatsız olmuyosa 40 sene daha oturur gıkı da çıkmaz.siz de başkalarının evliliklerine özenip kalırsınız..
umarım çok sert konuşmamışımdır ama bu konularda çok katıyım.. söylediğim herşey tecrübeyle sabittir..

Valla diyecek söz bulamadım, benim eşimde çalışmıyor şu an ama ben çalışıyorum çünkü çalışmak zorundayım, eşimde deli gibi iş arıyor ünv. mezunu ama ne iş olsa yapacak yani ev geçindirmek ve hayatımızı idame ettirmemiz için şart hele de belli standartlarda yaşıyorsan..

Valla diyecek söz bulamadım, benim eşimde çalışmıyor şu an ama ben çalışıyorum çünkü çalışmak zorundayım, eşimde deli gibi iş arıyor ünv. mezunu ama ne iş olsa yapacak yani ev geçindirmek ve hayatımızı idame ettirmemiz için şart hele de belli standartlarda yaşıyorsan..

dönemsel işsizilikler tabii ki olur.. Allah tez zamanda eşinize hayılı işler verir inşallah. Lakin 4 senelik işsizlik hiç normal değil..:kahve:

ne olursa olsun 4 yılda bir iş bulunabilirdi gerek hammal gerek bulaşıkçı 4 yıldır wşinizde nasıl rahatlık var evde birde sizi calıştırmıyor anlamadım iş bulup evinize bakın kimseye muhtaç olmayın üniversite mezunusunuz iyi kötü bir iş bulusunuz siz çalışmıyorsunuz evinizi kim geçindiriyor ne yiyor ne içiyorsunuz bide k.valideniz oğlunun yapısını bildiği için sesini cıkartmıyor yardım etmiyorki iş bulsun calışsıun diyedir belki kocanız cok rahatmış

eşiniz rahata alışmış. her işi beğenmiyor sanırım. bu nedenle iş bulamıyor.
benim anlamadığım eleman arayan bir çok yer var. azına çoğuna bakmayıp bir yere girecek. çaba gösterip 3 kuruş kazanacak. seninde çalışman şart. bu hayat şartlarında tek kişinin çalışması geçinmek için zor.
benim iş yerinden arkadaşım mağaza sorumlusu ve müdür iken işten çıkarılıyor. 2-3 yere yine aynı görevle girip işten çıkarılıyor. bu arada bebeği oldu ve adam hiç gocunmadan sırtında çimento torbası inşaatta harç taşımış. 3-4 ay sonra tekrar müdür olarak işe başladı. benim eşim işten çıkarıldı 1,5 ay evdeydi ama hergün iş aradı. sokak sokak kapı kapı.
eşim 2-3 gün evde otursun çalışmasın sıkılıyor.
eşinle konuş ve ikinizde az çok maaş demeden bir işe girin.

canım eger üniversite mezunuysanız ve iş imkanınız varsa çalışın.
bir insanın para kazanması için illaki üniversite mezunu olması gerekmiyor. önemli olan çalışmaktır. pazar our inşaat olur asistanlık olur vb. geliri azda olsa çalışır. niyet önemlidir. eger eşinizde çalışma arzusu varsa az gelirde olsa allah onu bereketlendirir.
önemli olan rızık amaçlı iyiniyetle çalışmaktır.
ama 4 yıl uzun bir süre .ve eşin kendini kasmıyor anlaşılan. kira gelirine güveniyor. ama hazıra dağ dayanmaz.
o yuzden sende oda çalışacakki paranızı kazanıp kimseye laf dedirtmeyeceksiniz.

madem psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorsunuz, bi psikolojik destek alın.veya gidin başka bir şehire yerleşin.
zaten bu çevrenizdeki insanlardan bunalmışsınız.
başka bi şehir iyi gelebilir.orda belki iş bulur.sende çalışırsın

4 senede iş bulamamak imkansız..üstelik sen üniv.mezunusun....,
hadi seni geçtim..eşin limon satsa yine az çok evi geçindirir..
bence istekli değilsiniz çalışma konusunda...ya da iş beğenmiyorsunuz
şu şitede soralım kaç kişi işini severek yapıyor..kaç kişi zorunlulukdan çalışıyormafoldumben
bu böyle olmaz:olmaz::olmaz:

Back
X