ilamsiz icra miydi ? zorlama hapsi varmiydi hapis yoksa katiyen odemezİcraya koysanız bile mahkeme bi kısmını kesiyor öderken. Hapis varmı yokmu bilmiyorum, ben 2 kez icraya koydurdum, duruşma gününden önce ödeyip kurtuldu. Ama uzuuuuun zamandır sgksız çalışıyor bi yerlerde.
koyde tarlalar var ustune bir tanede aracNafaka kararı verildikten sonra ödeyeceğini taahhüt edip ödemezse zorlama hapsi var. Aksi durumda mal varlığı yoksa hapis olmaz.
avukat misiniz?Tedbir nafakasının ödenmediği durumlarda nafakayı ödeyecek kişi hakkında disiplin hapis cezası hükmedilemez; ilamsız icra takibi başlatılır
Evetavukat misiniz?
Hanimlar merhaba
bosanicam icki icen ganyan oynayan para saklayan bir kocam var fakat 1 de kizim var.Avukatla gorustum gelirim yok hakim tedbir nafakasi koyar ister ama esim odemez cunku mernis adresi bile sahte (baska icralarida var)ama tedbir nafakasinda icraya koymam lazim fakat zorlama hapsi yok dedi bunu avukatlardan sadece 2 si soyledi digerleri var alirsin diyor sadece bu iki avukat yok diyor.Kafam karisti iyice davayi acipta boyle ugrasan var mi benim gibi akil verirseniz cok sevinirim.Gelirim yok diyip dukkani kapatip gitti aslinda faal isyeri vardi odememek icin ugrasiýor.ne yapayim ya hic tedbir nafakasini alamazsam benim gibi olan arkadaslar varsa bilgi verirlerse mutlu olacagim.
ilamsiz icra cikarsa peki koyde tarlalari var onlara koydurdum diylelim mahkemeye gelip taahut vermezse alamazmiyim
Tarlalar varsa haciz konur satışa çıkarabilirsiniz onları.ilamsiz icra cikarsa peki koyde tarlalari var onlara koydurdum diylelim mahkemeye gelip taahut vermezse alamazmiyim
mahkemeye gelmezse peki ya da gelip odeyemem dukkani kapattim derse. berber kendisi ve kapatip gidecek kisiliktedir.Tarlalar varsa haciz konur satışa çıkarabilirsiniz onları.
Taahhütten kastım icra aşamasına gelince taahhüt vermesi ve ödeme yapmaması durumunda zorlama hapis oluyor.
Ama tarlası varmış avukatınız haciz uygular ve satışa çıkarabilir. Çalışıyorsa maaşına haciz konur maaşı kesilir ve dosyanıza yatar.
Avukatınız varsa detayları onunla görüşün eşiniz avukatla temsil edilirse gelip gelmemesi önemli değilmahkemeye gelmezse peki ya da gelip odeyemem dukkani kapattim derse. berber kendisi ve kapatip gidecek kisiliktedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?