kocamın aile düşkünlüğü.. !

merhaba kızlar ;
sorunum şu ki evlendığımızden beri tüm planlarımızı beraber yapıyorduk gezmeye falan fılan genelde tek gidiyorduk başbaşa son zamanlarda ailesi yüzünden tartışır olmuştuk şimdi ne yapalım desem örneğin,sinemaya gidelim mı diyorum kardeşımde gelsın diyor okula gıdecek zaten bi etkinlik yapamadık onla da diyor,sen gelmezsen gelmeye getırıyor lafı. kuzenıne gitmiştik geçenlerde annemlerde gelsın söyle bi diyr.ve bende bu durumdan aşırı sıkıldım sen sonradan geldın sen bıze uyacaksın muamelesı yapıyor yanı anlıcanız gurbete gelın geldım malesef.sizce eşıme nasıl yaklaşmam lazım bi fikir verir misinizz. sırf bu durumdn dolayı küsüz ayrılma eşiğine gelmek uzereyız.bu aile düşkünlüğünü nasıl yk ederım ya da aza indiririm ?
Sen ustune gittikce o daha fazla onlara sailakcaktir.Cevre edin arkadaslarinla olmaya calis esine tatli sekilde mesafe koy.Calismiyorsan calis yogun olmaya calis.Yani seninle vakit gecirmek istesin seni ozlesin

Sen ustune gittikce o daha fazla onlara sailakcaktir.Cevre edin arkadaslarinla olmaya calis esine tatli sekilde mesafe koy.Calismiyorsan calis yogun olmaya calis.Yani seninle vakit gecirmek istesin seni ozlesin
İnan yoğun olması falan denedim ben hep bunları . Canına minnet sen yoğun oldukça o ailesiyle vakit geçiriyor . Bunu da çok normal olarak görüyor . Mesela örnek vereyim . Benim nöbetlerim olurdu çalışırken ve Eve yemek yapıp bırakırdım o ben evdeyken yesin evinde kalsın diye ama o gider anasında yerdi ailesiyle vakit geçirirdi . Ama arkadaşımın Kocası kızın nöbetleri olduğunda evinde kalır ailesi yakında olmasına rağmen evinde oturur yorgun değilse de evdeki işleri yapar kıza yardım ederdi. Evcimenlik bi insanın içinde olacak . Yoksa sen ağzınla kuş tutsan nafile

İnan yoğun olması f
alan denedim ben hep bunları . Canına minnet sen yoğun oldukça o ailesiyle vakit geçiriyor . Bunu da çok normal olarak görüyor . Mesela örnek vereyim . Benim nöbetlerim olurdu çalışırken ve Eve yemek yapıp bırakırdım o ben evdeyken yesin evinde kalsın diye ama o gider anasında yerdi ailesiyle vakit geçirirdi . Ama arkadaşımın Kocası kızın nöbetleri olduğunda evinde kalır ailesi yakında olmasına rağmen evinde oturur yorgun değilse de evdeki işleri yapar kıza yardım ederdi. Evcimenlik bi insanın içinde olacak . Yoksa sen ağzınla kuş tutsan nafile
Anladim.O zaman ailesine hediye paketi yapip yolla.Bu durumdan madem bu kadar rahatsizsin ve bir yolu yok gibi gorunuyor o zaman onlari basbasa birak gitsin

söyledım başbaşa gıdelım dıe onla da sonra gıderız dedım başbaşa da çok gttık zamanında dedı yıne gıderız dedı maksat ailesi ile aramın daha ıyı olmasını sağlamak kendınce biraz uzaktık başından berı bırbırımıze aılesıyle..
Bu sekilde yakinlasilmaz ama isterse sizi bir odaya kitlesin uc ay.. sevgi saygi gordukce siz yaklsirsiniz. Bence bu sekilde ters bile teper. Guzelce konusun. Ve ya sozunu dinledigi bir buyugu varsa ona anlatin o soylesin boyle yapma ailene giciklanir desin.

Sizi alkışlıyorum 👏
Okudum yazdıklarınızı da inşallah sizde dersinize derman bulursunuz bir an önce. Böyle aileler olmaz olsun.

Tek temennim biz yani şu dönem gelinleri ileride gelinimiz/damadımız olursa böyle davranmayalım. İnsan hayata bir kere geliyor bizimki nasıl evlatsa hayatını mahvettiğimiz insanda başka birisinin evladı.

Okudum yazdıklarınızı da inşallah sizde dersinize derman bulursunuz bir an önce. Böyle aileler olmaz olsun.

Tek temennim biz yani şu dönem gelinleri ileride gelinimiz/damadımız olursa böyle davranmayalım. İnsan hayata bir kere geliyor bizimki nasıl evlatsa hayatını mahvettiğimiz insanda başka birisinin evladı.
Evet haklısınız inşallah

Size eşinizin hangi huyunu seversiniz diye mi sormuş konu sahibi. Sorulan soruyla verdiğiniz cevap cok zıt. Sebebi de belli nispet yapmak kocacığınızı kiskanmalarini istemişsiniz herkesin belli. Ama size birsey söyleyeyim kimse sizi kıskanmadı aksine derdini anlatan birine nispet yapan iğrenç bir kadın olarak baktı üzgünüm. Ve sizden tiksindim.
iğrenç sizsiniz ben kimse kıskansın diye birşey yazmadım ama siz kıskanmışsınız belli

Ulan biz evleniriz ailemiz kocan kızmasın etmesin , izin al gibi bir sürü şey söylerler. Artık önceliğimizin eşimiz olduğunu vurgularlar. Ama eşimizin aileleri genel olarak bencil, önce oğullarını düşünürler sonra belki gelinlerini belki kendilerini. Kadının ailesi bişeye karışmak istemezken erkeğin ailesi herşeye karışmaya hak görür kendilerinde. Gelin onların doğrularına göre davranmak zorunda bırakılır. Ama damat olcak hıyar hiçbir şeye mecbur değildir.

Sanırım sizin ailesine daha yakın olmanızı istiyor. Bi taktik uygulasanız siz de. Mesela ailesini yemeğe davet edin, eşiniz demeden hadi kalk annenlere gidelim deyin. Sonraki günlerde de hadi canım sinemaya gidelim (ikiniz) filan diyin bakalım.Belki böyle böyle rahatlar.

söyledım başbaşa gıdelım dıe onla da sonra gıderız dedım başbaşa da çok gttık zamanında dedı yıne gıderız dedı maksat ailesi ile aramın daha ıyı olmasını sağlamak kendınce biraz uzaktık başından berı bırbırımıze aılesıyle..
iyide öyle yaparak sizi soğutuyor farkında değil ah erkekler hep aynı

Ne kadar süredir evlisiniz cocuk varmı?yeni evliysenz cocuk yoksa henüz tam aile profili olusmuyo tam olarak biz olamıyosunuz.coluk cocuktan sonra özellikle çekirdek aile kafası olusuyo biz ayrı bi aileyiz kafası olusuyo
Bence çocuktan sonra iyice rezil bir hal alıyor sorunlu evlilikler. Ne demişler: ilişki sarpa sarınca evlenilir, evlilik sarpa sarınca çocuk yapılır, çocuk sarpa sarınca evlendirilir. Canım toplumumuz çözüm şekli böyle saçma

merhaba kızlar ;
sorunum şu ki evlendığımızden beri tüm planlarımızı beraber yapıyorduk gezmeye falan fılan genelde tek gidiyorduk başbaşa son zamanlarda ailesi yüzünden tartışır olmuştuk şimdi ne yapalım desem örneğin,sinemaya gidelim mı diyorum kardeşımde gelsın diyor okula gıdecek zaten bi etkinlik yapamadık onla da diyor,sen gelmezsen gelmeye getırıyor lafı. kuzenıne gitmiştik geçenlerde annemlerde gelsın söyle bi diyr.ve bende bu durumdan aşırı sıkıldım sen sonradan geldın sen bıze uyacaksın muamelesı yapıyor yanı anlıcanız gurbete gelın geldım malesef.sizce eşıme nasıl yaklaşmam lazım bi fikir verir misinizz. sırf bu durumdn dolayı küsüz ayrılma eşiğine gelmek uzereyız.bu aile düşkünlüğünü nasıl yk ederım ya da aza indiririm ?
Çok sinir bozucu bı durum ,kendısıyle konusun anlamıyorsa yapıcak bısey yok

Benim esimde oyle cocugumuz yok henüz ama şimdilik dengeyi kurabiliyor aceba çocuk olunca nasıl müdahale ediliyo
eşım cocuk çk istiyor acaba diyorum bağlanır mı bi aile olduğumuzu çocuk olunca anlar mı kı diyorum ..
Yukarıda yazdım, çocuk sorunlu evliliği düzeltmez daha kötü olur.
Kaynana bebek bakımı konusunda geline güvenmez, müdahale eder. Koca da anam bilir çocuğa bakmayı, eşim bilmez diye düşünür. Bunu gören kaynana, meydanı boş bulduğu için devam eder. Sonra karı koca birbirine girer, huzur kaçar, güven gider

Güzelim ahhh ahhh , 3,5 senelik evliyim , eşimin annesi ile de harikaydı aramız ta ki 1 ay öncesine kadar . Gelelim konuma ve bulduğum çözüme(!) . Evliliğimin ilk 2 senesi kendi anneme çok yakın (aramızda bir sokak olan) bir mesafede oturdum. Yapı olarak öyle devamlı görüşeyim , gidip geleyim durumlarını çok sevmem ezelden beridir , bu annem olmuş , arkadaşım olmuş , eltim olmuş hiç fark etmez dedim ya genel yapım öyledir. Annemle yakın oturmama rağmen 2 haftada bir ben genellikte tek giderim belki 1 saat (2 saat olduğu görülmez) kadar gidip kalkmışımdır çoğu zaman o da eşimle nadir gideriz hiçbir sorunu olmamasına rağmen aralarında , eşim de ben gibi çok sık gidip gelmeyi sevmiyor (!) diye düşündüm hep. Fakat konu kendi ailesine geldiğinde devamlı bir ısrar halleri , hadi kahvaltıya gidelim , hadi akşam yemeğe gidelim halleri tavırları olmaya başladı ki aslında başından beri böyleydi , ben biraz frenlemiştim. Bu arada annem babam ayrı ve annem ikinci evliliğini yapıp , (benim evliliğimin 2. senesinde) yaşadığımız şehre 2 saat uzaklıkta bir yere yerleşti. Eşimin sadece pazar günleri izni var , ben cumartesi ve pazar izinliyim. Cumartesi günleri işimi gücümü yemeğimi yapıp pazar günü için kendi anneme gitmek için plan yaptığım zamanlarda baktım eşim problem çıkarmaya başlıyor, uzak , günübirlik gidilmez , sen git vs. gibi bir çok şey dile getirmeye başladı. Tabi bunlar ben de birikiyor , bazen söylüyorum anlatıyorum , kendi ailesi orada yaşasa gitmeyecek misin diyorum ama maalesef anlaşamıyoruz. Bu arada benim onun annesi ile hiçbir problemim yok , benim anneme gelmiyorsun bak ben de senin annene gitmeyeceğim gibi bir yaklaşımım olmadı böyle bir söylemim ya da hal ve hareketlerimle dahi böyle bir ima da bulunmadım. Eşim geçen sene babasını kaybetti ve olaylar bundan sonra nasıl bir hal aldı ben bile inanamadım . Ben 3 aylık hamileydim eşim babasını kaybettiği zaman , çok severdim nurlar içinde yatsın , çok üzüldüm ve ağladım , riskli bir gebeliğim vardı ve hatta kanamalı giden bir gebelikti , zaten çok geçmeden de 5 aylıkken kaybettim yavrumu neyse konuyu dağıtmayayım , eşim 2 kardeş , abisi ve eşim , abisi de evli , ve genel olarak hepimiz yakın oturuyoruz birbirimize toplu taşıma ile 20 dakika mesafedeyiz. Vefat sırasında kanamalı halimle işe gittim ve akşam çıktım evlerine gittim 7 si okunana kadar , gelenine gidenine elimden ne geldiyse ağırlamasını da yaptım , gece 1 ler de evime gittim. Eltim evinde ve çalışmamasına rağmen , ilk 3 gün geldi ve gelmeme gerek yok , akşamları kalabalık değil deyip gelmedi , Vefat sonrasında hemen hemen her hafta sonu gider hale gelmiştik eşimin annesine , tek başına yaşıyor kendisi , yalnız kalmasın , o da bir anne , acısı var diye diye artık her pazar günlerimizi orada geçirir olmuştuk . Eltim ise kurban bayramı sonrası 6 ay sonra açmış kapısını kayınvalidemin , kendine de kayınvalidem de söyler bunu. Bu süreçleri yaşarken yavrumu kaybettim , kendi babam ağır bir hastalık geçirdi ve ben de babamın yanına 3 günde bir gidip geliyordum 10 dakika durup çıkıyordum (Evimizle babamın evi arası 2 durak) , hafta içi çok yoğun çalıyorum , babamın yanına gidiyorum oradan çıkıp hafta da en az 3 gün spora gidiyorum (spora da kendi sevdiğim için değil kiloluyum ve bu kilomdan ötürü eşim ve annesi çok istiyor diye başladım ) Bu sebeplerle Kasım ayı itibari ile inanılmaz yoğun tempolu günler yaşamaya başladım. Pazar günleri yine aynı şekilde devam ediyor , eşim annesi ve ben şeklinde , baktım artık sadece pazar günü ile de sınırlı kalmıyor bu durum , hafta içine sirayet etmeye başladı , Örneğin salı günü gittiysek , cuma gününe bir daha istedi ki gidelim , o gün de gittiysek pazar gününe bir daha istedi gidelim , artık istekleri 3 güne bir çıkmaya başladı , annesi memnun kendi memnun ama ben memnun değilim bu durumdan , çalışıyorum ve akşamları iş çıkışı saat 7 de annesine geçiyoruz akşam 10 a kadar . Ve ben artık son zamanlarda işim var , sporum var yorgunum der hale geldim o da bana hep böyle yapıyorsun demeye başladı .Baktım bu böyle gitmeyecek , yine bir pazar ve yine annesine gidelim dediğinde , dedim ki" biz bu konuyu oturup bir konuşalım " sana yemin ederim kollarının arasına almasıyla beni titretmesi bir oldu , ben nasıl öyle dermişim , o annesiymiş , babası ölmüş de babasının emanetiymiş annesi , daha neler neleeer , eşim tabi o gün annesine bensiz gitti ben de hemen eşimin annesini aradım , dedim ki anne bak durum böyle böyle , ben artık bir çözüm bulamadım , onu denedim yok bunu söyledim yok , bak ben her hafta gelemiyorum sana , hatta artık bak hafta içi bile ister oldu ama ben yapamıyorum dedim tamam kızım ben konuşurum dedi , o gün (pazar günü) kendi annem bana geldi rahatsızdı , aynı gün eşimin annesi de geldi bize hem durumu biraz yumuşatmaya hem de anneme geçmiş olsuna. Annem ben de 2 gün kaldı tabi anladı bir problem olduğunu , sordu birkaç kez ben anlatmadım , 2 gün sonunda annem eşimin annesini de çağırmış bize , bunlarda bir sıkıntı var gel biz bu işe al atalım demiş annem . Hafta içi gece 3.30 'a kadar konuştuk ve en son eşimin anladığı ne oldu biliyor musun ? Tamam kızım sen beni istemiyorsun :)) Gerçekten şaka gibiydi , her gün aradım eşimin annesini , kendi annemden vallahi de billahi de ayırmadım özellikle kayınpederin vefatından sonra , Ekim ayındaki 4 günlük resmi tatilimde aldım annesini kendi annemin yanına götürdüm (annemin yaşadığı yer tatil yeri) , evinin faturalarını kendi evimin faturası gibi banka sistemine kaydettim , her ay onları takip edip ödedim , bütün bunlardan sonra gelinine nokta bu oldu. O akşam konuşuyoruz , diyorum ki anne ben sana her hafta gelmeye mecbur muyum işim oluyor gücüm oluyor , zaten her gün telefonda en az 10 dakika konuşuyoruz , zaten 2 haftada 1 ben geliyorum , sen geliyorsun , e kızım gelmeyin zaten geliyorsunuz da taş mı taşıyorsunuz , 10 dakika oturup ( en az 2 saat ) gidiyorsunuz. Senin baban da hasta oldu , her gün gittin (3 günde bir , 10 dakika eşime bile gel demedim) eşin bir şey dedi mi sana , izin verdi gitmen için diyor , dedim ki birincisi izin almam ,ikincisi madem izin (!) verdi ise ben de ona izin verdim sana gelmesi için neden beni mecbur tutuyor sana gelmem konusunda ve işim var dediğimde de suratını asıyor dedim. Anne senin oğlun daha babamın hastalığının 30. gününde " yeter artık , beni de düşün , devamlı gidip geliyorsun " dedi dedim, ama kendisi 8 ay olmuş babasını kaybedeli hala gidip geliyor dedim , ve daha da gideceğim her hafta sonu , 10 ay mı olur 15 ay mı olur bilemem bu durum diyor dedim , sen de oğlunda bana hala sabret diyorsunuz dedim , senin oğlun neden sabredemedi de benim acımın içine daha da acı kattı beni strese soktu bıraktı dedim. 30 gün dayanamayan adam benden 8 ay olmuş gitgide artarak gelen baskılara ve zorlamalara dayanmamı hatta belki de bu durumun 10 ay , 15 ay bile sürebilecek olmasına dayanmamı istiyor ve sen de bunu destekliyorsun dedim . Konu sahibi şimdiki durum nedir biliyor musun , her gün arayan ben 2 hafta 1 kez arıyorum , her hafta giden ben ayda 1 bile ancak gidiyorum , eşim de zorlasın bakalım , boşanmak istiyorum bu şekilde giderse dedim , hiçbir zaman boyun eğme bu konularda , ben unuttum sen unutma , o senin ailen annen , baban değil . Onlar eşinin annesi ve babası ve o kadarla kalsın , kendi annen baban değiller asla unutma. Uzun oldu bütün bu yazdıklarım ama ne yaparsan yap , emin ol bir kulp bulunacak . Bazen anneme kızarım neden beni böyle yetiştirdin diye ama iyi ki yetiştirmiş. Benim annem dedi ki "kızım sen git , senin eşin bana gelmese de sen git , Allah'ın rızası her şeyden daha önemlidir."

Back
X